Gå til innhold

hva er forskjellen på kjele, kasserolle, gryte, kokekar?


Anbefalte innlegg

Skrevet

hva er forskjellen på kjele, kasserolle, gryte og kokekar?

Anonymkode: 2d0bc...146

Videoannonse
Annonse
Skrevet

kjele m1; el kjel m1 (norrønt ketill, latin catillus 'fat')

kokekar

aluminiumskjele, kopperkjele / kaffekjele, suppekjele

2 stor, åpen eller lukket beholder til oppvarming av væske

dampkjele

 

kasserolle m1 (fra fransk av provençalsk cassa, gjennom middelalderlatin cattia 'smeltedigel', fra gresk 'ause') lite kokekar (med skaft eller håndtak)

 

gryte m1, f1 (norrønt grýta; beslektet med grjót)

1 kar til å koke eller steke i

servere en gryte gryterett / jerngryte

 ordtak:

små gryter har også ører barn oppfatter også det som voksne snakker om

2 lavt parti, søkk i terrenget

Oslogryta

 

koke|kar n1 kar (II), kjele, gryte til å koke i

 

 

http://ordbok.uib.no

Anonymkode: f0edd...f02

Skrevet

Delvis dialekt? 

Anonymkode: 15fbe...faa

Skrevet

Alt er vel det samme. Det har bare forskjellig navn på forskjellige dialekter.

På min dialket sier vi panne for kjele/kasserolle

Og med gryte mener vi støpejernsgryte

Anonymkode: de125...eaf

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...