AnonymBruker Skrevet 31. august 2017 #1 Skrevet 31. august 2017 hva er forskjellen på kjele, kasserolle, gryte og kokekar? Anonymkode: 2d0bc...146
AnonymBruker Skrevet 31. august 2017 #2 Skrevet 31. august 2017 kjele m1; el kjel m1 (norrønt ketill, latin catillus 'fat') 1 kokekar aluminiumskjele, kopperkjele / kaffekjele, suppekjele 2 stor, åpen eller lukket beholder til oppvarming av væske dampkjele kasserolle m1 (fra fransk av provençalsk cassa, gjennom middelalderlatin cattia 'smeltedigel', fra gresk 'ause') lite kokekar (med skaft eller håndtak) gryte m1, f1 (norrønt grýta; beslektet med grjót) 1 kar til å koke eller steke i servere en gryte gryterett / jerngryte ordtak: små gryter har også ører barn oppfatter også det som voksne snakker om 2 lavt parti, søkk i terrenget Oslogryta koke|kar n1 kar (II), kjele, gryte til å koke i http://ordbok.uib.no Anonymkode: f0edd...f02
AnonymBruker Skrevet 1. september 2017 #3 Skrevet 1. september 2017 Delvis dialekt? Anonymkode: 15fbe...faa
AnonymBruker Skrevet 1. september 2017 #4 Skrevet 1. september 2017 Alt er vel det samme. Det har bare forskjellig navn på forskjellige dialekter. På min dialket sier vi panne for kjele/kasserolle Og med gryte mener vi støpejernsgryte Anonymkode: de125...eaf
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå