Gjest Anonymous Skrevet 15. januar 2005 #1 Skrevet 15. januar 2005 Hvilken olje skal jeg bruke når jeg skal woke? :oops:
Gjest Anonymous Skrevet 15. januar 2005 #2 Skrevet 15. januar 2005 her finnes det sikkert bedre svar, men jeg har brukt solsikkeolje, fordi den ikke smaker noe. Olivenolje gir lett "middelhavssmak" på orientalsk mat... Du kan sikkert bruks sesamolje o.l også. Noen ganger står det spesifisert olje i oppskriften, jordnøttolje, feks.
Nella Skrevet 15. januar 2005 #3 Skrevet 15. januar 2005 Spurte damene nede i asiabutikken hva de brukte når de friterte ting. Blir jo noe det samme for det har med smaken å gjøre. De brukte enten maisolje eller solsikkeolje. Solsikkeoljen var bedre sånn fettmessig sa da
Gjest Cerise Skrevet 15. januar 2005 #4 Skrevet 15. januar 2005 Jeg syns du får en veldig god smak om du bruker sesamolje, foretrekker den. Ellers bruker jeg olivenolje, det går også fint.
Gjest Anonymous Skrevet 15. januar 2005 #5 Skrevet 15. januar 2005 Ooops...og jeg som har bare soyaolje i hus...blir det helt feil? Er totalt nybegynner på dette området... :oops:
Gjest Gjesta Skrevet 15. januar 2005 #6 Skrevet 15. januar 2005 Soyaolje går helt bra, det også. Selv pleier jeg å bruke enten rapsolje eller solsikkeolje, fordi de er smaksnøytrale.
Gjest Anonymous Skrevet 15. januar 2005 #7 Skrevet 15. januar 2005 Puh! Da setter jeg igang! Tusen takk for svar alle sammen!!
Gjest Anonymous Skrevet 15. januar 2005 #8 Skrevet 15. januar 2005 Jeg syns du får en veldig god smak om du bruker sesamolje' date=' foretrekker den. Ellers bruker jeg olivenolje, det går også fint.[/quote'] Er det ikke slik at olivenolje helst ikke bør utsettes for høy varme?
Gjest Alette Skrevet 15. januar 2005 #9 Skrevet 15. januar 2005 Er det ikke slik at olivenolje helst ikke bør utsettes for høy varme? En skal ikke bruke kaldpressede oljer til å steke med. Extra virgin olivenolje er kaldpresset, men andre typer olivenoljer som er raffinerte kan brukes til steking.
Arkana Skrevet 15. januar 2005 #10 Skrevet 15. januar 2005 Jeg bruker solsikkeolje fordi det er nøytralt. Sesamolje har en veldig spesiell smak, jeg bruker den istedet som smakstilsetning, ikke som "stekeolje".
Gjest gjest1 Skrevet 15. januar 2005 #11 Skrevet 15. januar 2005 Sesamolje er ikke til steking. Den brukes kun for å tilføre smak og skal tilsettes helt til slutt.
maiia Skrevet 17. januar 2005 #13 Skrevet 17. januar 2005 Soyaolje går helt bra' date=' det også. Selv pleier jeg å bruke enten rapsolje eller solsikkeolje, fordi de er smaksnøytrale.[/quote'] I bruksanvisningen på woken min står det at man ikke skal bruke soyaolje! Det sto ikke noen begrunnelse for dette, men jeg har ikke turt å prøve. Jeg bruker olivenolje eller solsikkeolje.
Gjest Anonymous Skrevet 17. januar 2005 #14 Skrevet 17. januar 2005 Litt letta over at du skriver det. Jeg prøvde nemlig den nye wokpanna mi med soyaolje og det spruta noe alldeles forferdelig når jeg skulle steke kjøttet. Kan det være derfor soyaolje ikke er å anbefale? For oljen skal vel ikke sprute utover hele komfyren under stekingen? Jeg ble nesten redd!
maiia Skrevet 17. januar 2005 #15 Skrevet 17. januar 2005 Litt letta over at du skriver det. Jeg prøvde nemlig den nye wokpanna mi med soyaolje og det spruta noe alldeles forferdelig når jeg skulle steke kjøttet. Kan det være derfor soyaolje ikke er å anbefale? For oljen skal vel ikke sprute utover hele komfyren under stekingen? Jeg ble nesten redd! Da er det nok det som er grunnen, for sprute skal det definitivt ikke gjøre!
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå