Gå til innhold

Sei og spagetti


Anbefalte innlegg

Skrevet

Hvor i landet er dette vanlig? Hvordan serverer dere retten?

Anonymkode: 85017...a96

  • Liker 5
Videoannonse
Annonse
Skrevet

Hvit fisk og spagetti passer bare ikke sammen. Og i allefall ikke sei. Det er sånn alt går ned når man er sulten nok. Ikke søren om dette er en rett.

Anonymkode: fe151...9d2

  • Liker 15
Skrevet

Æsj og atter æsj. 

  • Liker 3
Skrevet

Har ikke hørt om denne kombinasjonen. Høres ikke helt ut som en rett. Mer som at man har tatt en type kjøtt/fisk og en type standard tilbehør og slått det sammen. Om jeg skulle lage noe som dette ville jeg brukt en annen type pasta (penne eller skruer), laget en type hvit saus, kuttet opp noe rotgrønnsaker og/eller brokkoli og blomkål som varmes i sausen.

Anonymkode: 2117d...90d

  • Liker 3
Gjest Coolaid
Skrevet
3 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Hvor i landet er dette vanlig? Hvordan serverer dere retten?

Anonymkode: 85017...a96

Det nærmeste man kommer er fiskegrateng med sei og makaroni... 

 

Skrevet

Nå er jo folk latterlig opphengte i at ting skal være "en rett". Jeg er litt mer der at "man tager hvad man haver". Har jeg sei (yndlingshverdagsfisken min!) og spaghetti (noe jeg sjelden har i hus og anser som rimelig gyselig, frankofil og italofob som jeg er), så har jeg sei med spaghetti. Men ja, uten noe som helst grønnsaker og smør / dressing / saus / vinaigrette / krydder blir det rimelig stusselig, ja, på nivå med laks og alle næsty kombinasjoner av denne liksom-havets norske wienerschnitzel.

 

  • Liker 4
Gjest Catalina Culès
Skrevet

Jeg hørte det for første gang her på KG, og det jeg tenker er at det må smake grusomt og er for spesielt interesserte.

Skrevet

Jeg er fra Østlandet og har aldri hørt om eller fått servert den kombinasjonen. Og heldigvis for det for sei smaker hoppetau. 

  • Liker 1
Skrevet
1 hour ago, Coolaid said:

Det nærmeste man kommer er fiskegrateng med sei og makaroni... 

 

Til spaghetti kan det være laks og kremet saus fx. Men med sei ville jeg heller laget skikkelig seibiff.

Skrevet
1 minutt siden, Leo skrev:

Jeg er fra Østlandet og har aldri hørt om eller fått servert den kombinasjonen. Og heldigvis for det for sei smaker hoppetau. 

Hoppetau har jeg ikke smakt på mange år, men dersom det er sei i frosne blokker fra frysedisken du mener kan jeg være enig. Ikke engang katten er særlig begeistret for den type fisk.

Fersk sei derimot, det er en annen sak.

  • Liker 2
Skrevet

Jeg tolket det som at hun som opprinnelig skrev det mente laks og pasta

Anonymkode: 9cd06...10d

Skrevet
Akkurat nå, applestories skrev:

Hoppetau har jeg ikke smakt på mange år, men dersom det er sei i frosne blokker fra frysedisken du mener kan jeg være enig. Ikke engang katten er særlig begeistret for den type fisk.

Fersk sei derimot, det er en annen sak.

Jeg har prøvd å kjøpe fersk sei også. Litt mindre hoppetauaktig, men like fullt hoppetau ;)

 

Skrevet (endret)
3 minutter siden, applestories skrev:

men dersom det er sei i frosne blokker fra frysedisken du mener kan jeg være enig. Ikke engang katten er særlig begeistret for den type fisk.

Tips: Spis den med noe annet enn bare spaghetti til. Dypfryst sei er kjempegodt og smaker mye bedre enn den næsty oppdrettslaksen folk svermer for. Bare å vite at den er dypfryst rett fra havet, sjølvaste storhavet reint og fritt, og ikke vokst opp i en pøl av sin egen dritt som oppdrettslaksen bør jo være nok til å gi deg vann i munnen!

Endret av Mamzellus
  • Liker 5
Skrevet
1 minutt siden, Leo skrev:

Jeg har prøvd å kjøpe fersk sei også. Litt mindre hoppetauaktig, men like fullt hoppetau ;)

 

Da bør du prøve å fiske den selv i midnattsol og få tilberedt fersk sei og lever et par timer over midnatt av en ekte nordlending, kun timer etter at den svømte lykkelig og uvitende rundt i Norskehavet.

DET er fersk sei, det ;)

  • Liker 10
Skrevet

Jeg tenker at det må være noe de spiser langs kysten. Oppe i nord-Norge langs kysten et sted kanskje? Lofoten?

Anonymkode: 860bc...689

Skrevet
2 minutter siden, applestories skrev:

Da bør du prøve å fiske den selv i midnattsol og få tilberedt fersk sei og lever et par timer over midnatt av en ekte nordlending, kun timer etter at den svømte lykkelig og uvitende rundt i Norskehavet.

DET er fersk sei, det ;)

ingenting slår jo selvfiska fisk fortært bare timer etter sitt eget endelikt, men skal den transporteres over lange avstander er nok dypfrysing mer skånsomt for smak enn transport av gulnende halvfrossen hel fisk, hvor det viktigste (og snobbete) kriteriet ser ut til å være at den skal bevare formen best mulig.

Skrevet

Har aldri hørt om det, men kan tenke meg at en tomatbasert gryte med sei, løk, squash og sopp nok lar seg kombinere med f.eks makaroni eller gnocchi :-) 

  • Liker 1
Skrevet (endret)

Sånn som det ble beskrevet i den andre tråden så hørtes det bare forferdelig ut, og enig i at hvit fisk og pasta ikke passer sammen.

Laks og pasta derimot passer, men ikke uten en saus.

Tørr og smakløs mat er noe av det verste som finnes :)

Edit: Jo,hvit fisk og pasta passer sammen i fiskegrateng kom jeg på :P

Endret av Elaine Marley
  • Liker 2
Skrevet
7 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Jeg tenker at det må være noe de spiser langs kysten. Oppe i nord-Norge langs kysten et sted kanskje? Lofoten?

Anonymkode: 860bc...689

Du er så littoralt ignorant at man bør stemme Kystpartiet bare for å innføre tvangs-kysting av deg med tvungen praksis på Seiland.

  • Liker 4
Skrevet
Akkurat nå, Mamzellus skrev:

Du er så littoralt ignorant at man bør stemme Kystpartiet bare for å innføre tvangs-kysting av deg med tvungen praksis på Seiland.

Hæ?? :klo: 

Anonymkode: 860bc...689

  • Liker 1

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...