rutti Skrevet 14. januar 2005 #1 Skrevet 14. januar 2005 Hvordan ser advokado ut? er det godt? hva brukes d t?
liv Skrevet 14. januar 2005 #2 Skrevet 14. januar 2005 Fra www.bama.no Avocado (engelsk: avocado). I årtusener har avocadoen vært en av de viktigste protein- og fettkildene for urbefolkningen i Sør-Amerika. I dag dyrkes avocado i subtropiske strøk over hele verden. Israel, Spania, Brasil og Mexico er store eksportland Bilde på siden til bama..
Grooo Skrevet 14. januar 2005 #3 Skrevet 14. januar 2005 Jeg har heller aldri kjøpt en slik, og er veldig usikker på om jeg noen gang har smakt en. Kanskje på tide...?
Gjest gjest1 Skrevet 14. januar 2005 #4 Skrevet 14. januar 2005 Man kan f.eks. lage guacamole av avocado. Da tar man en moden avocado, skreller den og tar ut steinen i midten. Så moses den og smakes til med hvitløk, litt rømme og salt og pepper. Nydelig som dipp til tortillachips. Husk å dekke avocadoen til med plast hvis du setter den i kjøleskapet, ellers blir den brun.
Væren Skrevet 14. januar 2005 #5 Skrevet 14. januar 2005 Jeg har fått skikkelig dilla på guacamole; før den tid har jeg aldri satt mine ben i en avocado! Den ser ut som en ruglete pære. Avocadoen skal ikke være for bløt, og ikke for hard. Da er den ubrukelig. Den skal være fast og god, men gi litt etter når man trykker på den enden hvor stilken har vært. Etter at jeg hadde lest dette et sted, har jeg lært opp de ansatte på REMA, RIMI og MENY butikkene jeg bruker, for de solgte enten steinavocado eller avocado som var omtrent som suppe inni... Har lyst til å prøve andre oppskrifter som inneholder avocado, for det er skikkelig godt!
Fakse Skrevet 14. januar 2005 #6 Skrevet 14. januar 2005 Etter at jeg hadde lest dette et sted, har jeg lært opp de ansatte på REMA, RIMI og MENY butikkene jeg bruker, for de solgte enten steinavocado eller avocado som var omtrent som suppe inni... De som er så myke at de har blitt brune inni er selvfølgelig ødelagte og bør ikke ligge til salgs i butikken. Men de harde er flotte, da kan man kjøpe dem og la dem ligge på kjøkkenbenken til de blir passelige. Legges de sammen med frukt blir de fort myke, legges de for seg selv går det noen dager og legges de kjølig (bod eller liknende, kjøleskap er for kaldt) kan man ha dem lenge og eventuelt ta frem en dag eller to før man skal bruke dem.
Arkana Skrevet 15. januar 2005 #7 Skrevet 15. januar 2005 Veldig godt i salat, eller som en enkel rett/forrett med vinaigrette eller (hjemmelaget) majones og evt reker i. Mos den sammen med annet snadder som dip, bruk i sandwich/wraps osv. Ganske fet, med en spesiell smak.
Gjest baby-E Skrevet 15. januar 2005 #8 Skrevet 15. januar 2005 jeg pleier å kjøpe meg det. deler den i to..(husk at det en stor stein i), tar på kaviar og spiser det med tskje (hvordan skirves det..?) pass på at den er litt myk! da er den best!
Gjest Catwoman Skrevet 15. januar 2005 #9 Skrevet 15. januar 2005 Etter at jeg hadde lest dette et sted, har jeg lært opp de ansatte på REMA, RIMI og MENY butikkene jeg bruker, for de solgte enten steinavocado eller avocado som var omtrent som suppe inni Det er fordi avocadoene alltid er steinharde når vi får de til butikken. De blir mykere etter hvert, men de råtne skal selvfølgelig fjernes.
Gjest GreenSky Skrevet 15. januar 2005 #10 Skrevet 15. januar 2005 Den er god som umoden også, bruker den da som grønnsak og steker den i små biter.
Gjest miau Skrevet 15. januar 2005 #11 Skrevet 15. januar 2005 Jeg pleier å ha det på smørbrød. Tar salt og pepper på. F.eks med salami eller frokostsalat+ andre grønnsaker som tomat og purre. Noen spiser det med teskje, med salt på. NAMMIS!
søndagsengel? Skrevet 16. januar 2005 #12 Skrevet 16. januar 2005 Most avokado på brød, men en tomatskive og litt sitronpepper = Mmmm!!!
Olifant Skrevet 22. januar 2005 #13 Skrevet 22. januar 2005 Jeg elsker avokado etter å ha spist det mye mens jeg bodde i utlandet. En ting som man alltid får på kafe der nede (Australia) er toast (rundstykke, sandwich, ciabatta u name it) med kylling, avokado og ost oppvarma så osten smelter! Nydelig! (Også supert i pita-brød)
silja Skrevet 22. januar 2005 #14 Skrevet 22. januar 2005 og så på reker = nam-nam!!!!1 eller rett og slett delt i to og spises med skje og sitronpepper på!
LilleBille Skrevet 22. januar 2005 #16 Skrevet 22. januar 2005 I grunnen er avokado veldig godt og kan brukes til det meste
Gjest Gjest 4 Skrevet 23. januar 2005 #17 Skrevet 23. januar 2005 Skjær avokadon i bitar och ha i salladen! Avocado ær också jættebra som førrætt. Skjær den i två, ta ut kjærnan. Gjør en dressing på creme fraiche, finhakkad rødløk sitronpeppar och rød rogn. Garnera med några rækor och dill. Suuuupergott!!Funkar oxå bra som kvællskoz! Tips!i mataffæren-klæm på avocadoens långsidor, den ska ge efter litegrann, då ær den mogen!Annars kan du kjøpa hårda avocado och ha dem på køksbænken ca en vecka før servering så mognar dom. Ska du servera i halvor som førrætt så smørj in avocadon med sitron så blir den inte brun men behåller sin fina grønfærg!
Gjest LoisLane Skrevet 23. januar 2005 #18 Skrevet 23. januar 2005 Jeg liker ikke avokado. Så da vet dere det...
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå