AnonymBruker Skrevet 27. august 2017 #1 Skrevet 27. august 2017 Hei Jeg trenger tips til hva slags vegetarmat jeg kan lage for noen store tilhengere av norsk husmannskost Her blir alt fra pasta til lasagne til kokosmelk og chilli altfor eksotisk Har tenkt på raspeballer, men det liker de ikke. Suppe og salat blir de ikke mette av, selv ikke med hjemmelaget brød. Har også tenkt på råkost kaker, men finner ikke hva jeg kan ha som tilbehør. Noen tips til hva jeg kan lage? Ps; vedkommende er ikke kresen på noen som helst måte, bare gammel Anonymkode: a5cbb...1e1
AnonymBruker Skrevet 27. august 2017 #2 Skrevet 27. august 2017 Vegikål? http://www.veganeren.com/2014/10/vegikal.html Anonymkode: 905e7...ea4
AnonymBruker Skrevet 27. august 2017 #3 Skrevet 27. august 2017 http://www.veganeren.com/2014/04/vegansk-kjttgryte.html Anonymkode: 905e7...ea4
AnonymBruker Skrevet 27. august 2017 #4 Skrevet 27. august 2017 1 minutt siden, AnonymBruker skrev: Vegikål? http://www.veganeren.com/2014/10/vegikal.html Anonymkode: 905e7...ea4 Aller helst uten noen form for kjøtterstatning Men takk, skal prøve den ut selv! Ts Anonymkode: a5cbb...1e1
Morpheus Skrevet 27. august 2017 #5 Skrevet 27. august 2017 Lapskaus med flatbrød. Den blir selvfølgelig bedre om du har noe kjøtt oppi. Sodd med rundstykker.
AnonymBruker Skrevet 27. august 2017 #6 Skrevet 27. august 2017 Kan du forklare sammenhengen? Jeg antar at de eldre, som liker norsk husmannskost, ikke er vegetarianere. Så er greia at du ikke vil lage to retter? Hvis du kan gå for fisketarianer, kan jeg foreslå spekesild med kokte poteter, syltete rødbeter, løkskiver og rømme. Det er det i alle fall helt minimalt med arbeid for å få i stand (koke poteter og legge spekesildfiletene i vann). Godt er det og! Alternativt vegetarkaker, råkost, spirer og en god rømmesaus. Anonymkode: 28a84...5f8 4
AnonymBruker Skrevet 27. august 2017 #7 Skrevet 27. august 2017 5 minutter siden, Morpheus skrev: Lapskaus med flatbrød. Den blir selvfølgelig bedre om du har noe kjøtt oppi. Sodd med rundstykker. Joda, lapskaus fungerer, men jeg tenkte å prøve noe annet for engangs skyld Anonymkode: a5cbb...1e1
AnonymBruker Skrevet 27. august 2017 #8 Skrevet 27. august 2017 Akkurat nå, AnonymBruker skrev: Kan du forklare sammenhengen? Jeg antar at de eldre, som liker norsk husmannskost, ikke er vegetarianere. Så er greia at du ikke vil lage to retter? Hvis du kan gå for fisketarianer, kan jeg foreslå spekesild med kokte poteter, syltete rødbeter, løkskiver og rømme. Det er det i alle fall helt minimalt med arbeid for å få i stand (koke poteter og legge spekesildfiletene i vann). Godt er det og! Alternativt vegetarkaker, råkost, spirer og en god rømmesaus. Anonymkode: 28a84...5f8 Greien er jeg skal være gjest og ønsker å hjelpe til med matlagingen. Begge to er familiemedlemmer, og en av dem tåler egentlig ikke kjøtt (men spiser likevel). Jeg er flink til å lage mat og de har likt mat jeg har laget til dem før, men jeg ønsker å prøve ut noe nytt. Jeg er vegetarianer, så jeg spiser ikke fisk Blir det ikke litt vel mye råkost med råkost kaker med råkost salat? Tenkte samme tanken, men det virker litt ensformig Ts Anonymkode: a5cbb...1e1
AnonymBruker Skrevet 27. august 2017 #9 Skrevet 27. august 2017 1 minutt siden, AnonymBruker skrev: Greien er jeg skal være gjest og ønsker å hjelpe til med matlagingen. Begge to er familiemedlemmer, og en av dem tåler egentlig ikke kjøtt (men spiser likevel). Jeg er flink til å lage mat og de har likt mat jeg har laget til dem før, men jeg ønsker å prøve ut noe nytt. Jeg er vegetarianer, så jeg spiser ikke fisk Blir det ikke litt vel mye råkost med råkost kaker med råkost salat? Tenkte samme tanken, men det virker litt ensformig Ts Anonymkode: a5cbb...1e1 Pannekaker og tomatsuppe. Pannekakene serveres med hjemmelaget syltetøy (rørte bær) og rømme, alternativt med smør og sukker. Tomatsuppen serveres med hardkokt egg og eventuelt maccaroni. Tradisjonell og grei mat som er helt uten kjøtt. Anonymkode: 4a51c...039 3
AnonymBruker Skrevet 27. august 2017 #10 Skrevet 27. august 2017 2 minutter siden, AnonymBruker skrev: Pannekaker og tomatsuppe. Pannekakene serveres med hjemmelaget syltetøy (rørte bær) og rømme, alternativt med smør og sukker. Tomatsuppen serveres med hardkokt egg og eventuelt maccaroni. Tradisjonell og grei mat som er helt uten kjøtt. Anonymkode: 4a51c...039 Tomatsuppe blir utrolig nok for eksotisk Ertesuppe og pannekaker kunne fungert, men jeg kan selv ikke fordra erter Ts Anonymkode: a5cbb...1e1
AnonymBruker Skrevet 27. august 2017 #11 Skrevet 27. august 2017 Noe godt her? Anonymkode: 905e7...ea4 1
AnonymBruker Skrevet 27. august 2017 #12 Skrevet 27. august 2017 1 minutt siden, AnonymBruker skrev: Tomatsuppe blir utrolig nok for eksotisk Ertesuppe og pannekaker kunne fungert, men jeg kan selv ikke fordra erter Ts Anonymkode: a5cbb...1e1 Men er det for deg selv du skal lage mat sammen med disse eldre menneskene da? Blomkålsuppe, grønnsaksuppe, potetsuppe, gulrotsuppe, aspargessuppe, kikertsuppe (kan lages på akkurat samme måte som vanlig ertesuppe med unntak at du ikke salter før kikertene er ferdig kokt). Eller hva med rømmegrøt? - med spekemat for de eldre, og uten spekemat for deg. Anonymkode: 4a51c...039 1
AnonymBruker Skrevet 27. august 2017 #14 Skrevet 27. august 2017 Gratinert blomkål, med ost uten animalsk løpe i sausen. Norsk blomkål er jo kjempegod nå, så det blir supert. Med godt brød til, evt også en grønn salat hvis det passerer. Anonymkode: 20740...2ca
AnonymBruker Skrevet 28. august 2017 #15 Skrevet 28. august 2017 Jeg får virkelig ikke "vegetarisk" og "husmannskost" til å passe sammen. Men du kan jo lage vassgraut da. Eller bare spise poteter, som man gjorde i magre år med matnød. Anonymkode: 3db62...dfd 3
Gjest Citronella Skrevet 28. august 2017 #16 Skrevet 28. august 2017 Lag kornkarbonader eller kikertboller. Server med høstens grønnsaker, kålstuing, brun saus og rørte tyttebær.
IronMaiden Skrevet 28. august 2017 #17 Skrevet 28. august 2017 Hva med viltgryte uten vilt? Den litt tykke gode sausen med sopp og løk osv, med kokte poteter og grønsaker til? Eller fløtegratinerte poteter (som metter en del) med steikte grønsaker til Eller blir det for eksotisk? 1
AnonymBruker Skrevet 28. august 2017 #18 Skrevet 28. august 2017 Vegetariske boller/kaker med poteter, brun saus, grønnsaker og tyttebærsyltetøy til. Til jul prøvde jeg en vegetarsteik, og den ble veldig god, hadde fløtesaus, poteter, grønnsaker og tyttebærsyltetøy til. Anonymkode: 56d33...3ff 1
-jk- Skrevet 28. august 2017 #19 Skrevet 28. august 2017 Risengrynsgrøt Eller havregrynsgrøt om risengryn blir for eksotisk 1
AnonymBruker Skrevet 30. august 2017 #20 Skrevet 30. august 2017 På 28.8.2017 den 14.04, -jk- skrev: Risengrynsgrøt Eller havregrynsgrøt om risengryn blir for eksotisk Eller om kanel blir for eksotisk? Synes den eldgamle personen kan lære seg å spise tomatsuppe med makaroni og egg. Herregud, hvor lenge har ikke det vært en del av norsk kosthold? Ellers blir det litt sånn at man kan bruke noen erstatningsprodukter fra krigstiden? Potetkaker, ertestuing, brun saus. Anonymkode: 7c849...a1b
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå