Gå til innhold

Erstatte hvitvin i oppskrifter..


Anbefalte innlegg

Skrevet

Hva kan jeg erstatte tørr hvitvin med i oppskrifter og vil det bli stor forskjell på resultatet/smak?

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Det kommer helt an på hva slags oppskrifter det gjelder. I noen er det fint å bruke f.eks. eplejuice e.l. Vann eller buljong går uansett bra. Smaken vil selvsagt bli litt annerledes, men den blir like god.

Skrevet

Sitron eller hvitvinseddik går også fint, men selvfølgelig i mindre mengder enn om du hadde brukt vin; smak deg frem så det ikke blir for surt.

Skrevet

Cider kan også brukes - har i nødens stund gjort det både i fiskesuppe og i fondue. Resultatet blir litt mindre syrlig enn ellers, men absolutt brukbart. Den søtlige sidersmaken kan jo kompenseres med en liten dæsj sitron. Syre er forresten en undervurdert komponent i norsk matlagingstradisjon.

Vil du ikke bruke vin eller har du ikke vin? Det er jo så klart litt sløsing å åpne en flaske til matbruk hvis du ikke skal drikke resten. Sånn sett er det greit med kartongvin. Ellers selver Smartclub bl.a. matvin (tilsatt salt og pepper og konserveringsmiddel, slik at den ikke blir sur) i skrukorkflasker til 50 kroner literen. Noen jeg kjenner som er avholdsfolk, ville ikke ha fiskesuppa mi som er vin i, men da jeg minte om at alkohol fordamper ved lavere temperatur enn kokepunktet, var det ikke noe problem...

Skrevet
Vil du ikke bruke vin eller har du ikke vin? Det er jo så klart litt sløsing å åpne en flaske til matbruk hvis du ikke skal drikke resten.

Man kan fint fryse vin. Jeg liker ikke vin annet enn til matlaging, så når jeg har åpnet en flaske fryser jeg den i poser. Ca et vinglass per pose. Det er veldig greit å ha til gryteretter, supper, sauser o.l. Man kan også fryse ned i isbitformer. Ingenting bortkastet. :)

Skrevet

Hadde ikke vin. Kunne kjøpt , men liker ikke tørr hvitvin satset derfor på et alkoholfritt alternativ.

Til fiskegryte.

Skrevet

I kokeboka Ung og sulten står det i ei fiskesuppe 3 dl hvitvin, men at dette kunne erstattes med 3 dl vann+1 ss sitronsaft.

Skrevet

Takk for alle tips. Da skal det prøves ut ved første anledning :)

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...