Gjest Anonymous Skrevet 11. januar 2005 #1 Del Skrevet 11. januar 2005 jeg skal gå ned i vekt men skjønner ikke helt alle de fremmedordene som er å finne bak på matvaren jeg leser, feks selve matvaren veier 100 gr hvorav 21 er fett, dermed tenker jeg at dette var lite så den kan jeg spise. men hva med alle de andre ordene som står der hva vil det tilsi? hva er bra hva er ikke bra? sku kjøpe brunost i stad, endte opp med en mildere type det må da være bedre`? eller er det meget usunt? ' hva er greie ting å ha som pålegg?? mild brunost? salami? leverpostei? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest jente19aar_ Skrevet 11. januar 2005 #2 Del Skrevet 11. januar 2005 skinke.lettost.agurk,tomat,lettflesk og alt detta er bra ;) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Anonymous Skrevet 11. januar 2005 #3 Del Skrevet 11. januar 2005 jeg skal gå ned i vekt men skjønner ikke helt alle de fremmedordene som er å finne bak på matvaren jeg leser, feks selve matvaren veier 100 gr hvorav 21 er fett, dermed tenker jeg at dette var lite så den kan jeg spise. men hva med alle de andre ordene som står der hva vil det tilsi? hva er bra hva er ikke bra? sku kjøpe brunost i stad, endte opp med en mildere type det må da være bedre`? eller er det meget usunt? ' hva er greie ting å ha som pålegg?? mild brunost? salami? Brunost,salami og leverpostei inne holder alle mye fett, men det finnes lett varianter. Se på Kcal,kalori innholdet pr 100g, og ta den varianten som inneholder minst. Skal du ta ev noen kilo kan det være lurt å velge rene produkter og ikke farseprodukter. Velg koktskinke fremfor kalverull og salami,det er også mange gode pålegg på kalkun og kyllingkjøtt. Velg kyllingfileer fremfor pølser. Fisk er også kjempe bra. Pynt skivene med mye grønt og bruk grovt brød. Litt bevegelse er også en fordel for kropp og sinn leverpostei? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Andromeda Skrevet 12. januar 2005 #4 Del Skrevet 12. januar 2005 Du kan lese mye ut av ingrediensene i en matvare. De står vanligvis ramset opp slik at ingrediensen det er mest av står først, og det det er minst av står sist. Du kan også lese mye ut av hvor mange gram fett, karbohydrater etc. det er i matvaren. Når du sier at 21 g fett pr. 100 gram ikke er mye, er ikke jeg helt enig (men det kommer helt an på hva slags matvare du ser på). Da er jo 21% av matvaren rent fett. I tillegg er det greit å se på mengden karbohydrater, og ikke minst mengden tilsatt sukker. Prøv deg fram, sammenlikn liknende matvarer for å se hvilke som har mindre fett og sukker enn andre. Det er ikke alltid nødvendig å velge lettprodukter. F.eks. er det stor forskjell på de ulike leverposteitypene, noen med mye fett, andre med mindre. Lykke til! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå