Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Skrevet

Det er en del år siden jeg fant denne et eller annet sted, men god er den i allefall. Fin å servere som lunsj, med venninner på besøk. Salat til er veldig godt. :-)

Smørbrødkake

2 dl melk

50 g margarin

25 g gjær

100 g sammalt hvete grov

150 g hvetemel

½ ts salt

3 hakkede hardkokte egg

300 g skinke i biter

1 liten purre i ringer

150 g revet ost

1 pose majones

Bland alt det tørre, smelt margarin og ha i melk. Forhev 1 time. Ha deigen i rund form (24 cm), hev 20 minutter. Stek ved 200 grader i 20 minutter. Del i to, bland fyllet og ha mellom lagene. Legg lokket på, dryss over litt ost og stek videre ved 225 grader i ca 15 minutter.

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Vi hadde to forskjellige smørbrødkaker på kakebordet i bryllupet vårt vi, de forsvant på et blunk!

Gjest Anonymous
Skrevet

Tar du majonesen også på før den går i ovnen igjen, eller tar du den etterpå?

Gjest Grooo i.i.
Skrevet

Oj, leste litt raskt jeg...

Vi hadde i alt fyllet etter at brødet var stekt!

Skrevet
Tar du majonesen også på før den går i ovnen igjen, eller tar du den etterpå?

Jeg tar den på før, majonesen blandes med alt fyllet.

Skrevet
Oj, leste litt raskt jeg...

Vi hadde i alt fyllet etter at brødet var stekt!

Ja, jeg hadde tenkt å spørre hvordan dere holdt smørbrødkaken varm så lenge, smeltet ost smaker ikke så godt når den er stivnet, men nå skjønner jeg hvorfor. :wink:

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...