AnonymBruker Skrevet 1. august 2017 #1 Skrevet 1. august 2017 Er det akkurat det samme? F.eks toro hvitsaus pose og dolmio Bechamelsaus... Anonymkode: c14f0...635
Gjest JanHelge Skrevet 1. august 2017 #3 Skrevet 1. august 2017 Er det samme men med forskjellig navn, en Bechamel er grunnoppskriften på en hvit saus som igjen kan være grunnlaget for andre sauser.
AnonymBruker Skrevet 1. august 2017 #4 Skrevet 1. august 2017 Akkurat nå, AnonymBruker skrev: ja Anonymkode: 2198a...5b5 takk for hjelpen. Da kaster jeg ikke bort penger på bechamelsaus. Aldri smakt det før, men da får jeg bare lage vanlig hvit saus til lasagnen i morgen. -ts Anonymkode: c14f0...635
caroprins Skrevet 2. august 2017 #5 Skrevet 2. august 2017 (endret) Hvit saus,- smør, mel ,melk, salt , pepper og muskat Bechamel saus . Det samme pluss ost og eggeplomme så blir den ekstra god. Endret 2. august 2017 av caroprins
AnonymBruker Skrevet 2. august 2017 #6 Skrevet 2. august 2017 Bechamel er bare et latterlig trendnavn på hvit saus som ikke høres fint nok ut. Anonymkode: 9393f...f95 1
FrankDrebin Skrevet 2. august 2017 #7 Skrevet 2. august 2017 8 timer siden, AnonymBruker skrev: Bechamel er bare et latterlig trendnavn på hvit saus som ikke høres fint nok ut. Anonymkode: 9393f...f95 Jepp, det er "snobbenavnet". 1
AnonymBruker Skrevet 2. august 2017 #8 Skrevet 2. august 2017 8 timer siden, AnonymBruker skrev: Bechamel er bare et latterlig trendnavn på hvit saus som ikke høres fint nok ut. Anonymkode: 9393f...f95 Tror nok "hvit saus" er det yngste trivialnavnet for sausen Anonymkode: dc0e7...64d 7
AnonymBruker Skrevet 2. august 2017 #9 Skrevet 2. august 2017 8 timer siden, AnonymBruker skrev: Bechamel er bare et latterlig trendnavn på hvit saus som ikke høres fint nok ut. Anonymkode: 9393f...f95 Feil. Bechamel er det italienske navnet for hvit saus. Ikke snobbete eller trendy. Anonymkode: a3c15...d06 2
AnonymBruker Skrevet 2. august 2017 #10 Skrevet 2. august 2017 9 timer siden, caroprins skrev: Hvit saus,- smør, mel ,melk, salt , pepper og muskat Bechamel saus . Det samme pluss ost og eggeplomme så blir den ekstra god. En bechamel saus inneholder ikke ost Anonymkode: fb584...e49 7
Gjøksuppe Skrevet 2. august 2017 #11 Skrevet 2. august 2017 9 timer siden, caroprins skrev: Hvit saus,- smør, mel ,melk, salt , pepper og muskat Bechamel saus . Det samme pluss ost og eggeplomme så blir den ekstra god. Med ost blir det en mornay saus 2
Leo Skrevet 2. august 2017 #12 Skrevet 2. august 2017 (endret) Hvorfor kjøpe pose? Det må jo være det latterligste produktet noensinne siden det faktisk er lettere å lage hvit saus uten pose... Endret 2. august 2017 av Leo 3
AnonymBruker Skrevet 2. august 2017 #13 Skrevet 2. august 2017 52 minutter siden, AnonymBruker skrev: Feil. Bechamel er det italienske navnet for hvit saus. Ikke snobbete eller trendy. Anonymkode: a3c15...d06 Feil igjen. Sauce béchamel er en av grunnsausene i det klassiske franske kjøkkenet, og italiensk har navnet fra fransk. https://en.wikipedia.org/wiki/Béchamel_sauce Anonymkode: b75f8...697 3
AnonymBruker Skrevet 2. august 2017 #14 Skrevet 2. august 2017 1 time siden, AnonymBruker skrev: En bechamel saus inneholder ikke ost Anonymkode: fb584...e49 Det ble sikkert foreslått fordi TS nevnte at hun skulle ha den i lasagne. Anonymkode: 7e38f...226
caroprins Skrevet 3. august 2017 #15 Skrevet 3. august 2017 9 timer siden, AnonymBruker skrev: En bechamel saus inneholder ikke ost Anonymkode: fb584...e49 Men putter du oppi litt revet mozzarella og en eggeplomme så blir sausen ekstra god til lasange. Så kan vi kalle den lys saus, ostesaus eller hva som helst til lasange. Det var bare et lite tips. 😊 3
AnonymBruker Skrevet 3. august 2017 #16 Skrevet 3. august 2017 Fra nå av skal jeg begynne å servere mine Quenelles i Béchamel Anonymkode: 60c5d...124
Gjest Overrasket Skrevet 3. august 2017 #17 Skrevet 3. august 2017 Bechamel, (besciamella på italiensk) eller hvit saus er kanskje den enkleste internasjonale sausen å lage selv, og oppnå en smak som langt overgår alt som er ferdigkjøpt. Bechamel oppsto trolig i Italia, selv om selve navnet er fransk. Det er overraskende mye mat som vi ser på som "typisk fransk" som egentlig er italiensk. Men det er jo åpenbart en annen sak. Jeg er ikke så veldig opptatt av hvilke ingredienser som var mest rett og hva som er rett navn dersom man putter i ost osv. Det jeg synes er viktig er hva skal sausen brukes til og hvilke ingredienser passer best til formålet. Jeg bruker f.eks. ikke samme hvit saus til fisk som til lasagne. Det jeg gjør for lasagne, altså dette er min personlige preferanse, er å trekke grønnsaker i melken i noen timer etter en lett oppvarming av væsken. Så lager man basen av mel og smør, og tilsetter litt fransk sennep. Sennep er ikke så veldig mye i bruk i Italia, men dette er den smaken jeg liker best på lasagne-sausen min. Så tilsettes melke-grønnsakskraft-væsken litt om litt under grundig omrøring. Til slutt 80 gr revet gulost og en anelse muskat. Det aller viktigste med hvit saus synes jeg, langt viktigere enn hva som er rett og galt å ha i, er at sluttkonsistensen er helt jevn, fløyelsmyk, blank-aktig/skinnede på farge og litt sakterennende.
Gjest Margit Spat Skrevet 3. august 2017 #18 Skrevet 3. august 2017 5 timer siden, AnonymBruker skrev: Fra nå av skal jeg begynne å servere mine Quenelles i Béchamel Anonymkode: 60c5d...124 Fantastisk! Jeg innrømmer at jeg måtte google, men nå som jeg vet hva det er skal jeg gjøre det samme.
Gjest Overrasket Skrevet 3. august 2017 #19 Skrevet 3. august 2017 (endret) 9 timer siden, AnonymBruker skrev: Fra nå av skal jeg begynne å servere mine Quenelles i Béchamel Anonymkode: 60c5d...124 3 timer siden, Margit Spat skrev: Fantastisk! Jeg innrømmer at jeg måtte google, men nå som jeg vet hva det er skal jeg gjøre det samme. Altså, jeg forstår at dere sikkert har det morsomt med å flire av det dere ser på som snobbete ord, og jeg antar at dere her mener at "quenelle" er snobberi for fiskebolle. Men for å være en utålelig pedant er det enorm forskjell på en faktisk quenelle slik de lager det i Lyon og norske fiskeboller. Forøvrig hadde man nok ikke vært i nærheten av å servere quenelle med en simpel bechamel, men cognacsaus, soppsaus, ekstra kremet hollandaisesaus el. Endret 3. august 2017 av Overrasket
AnonymBruker Skrevet 3. august 2017 #20 Skrevet 3. august 2017 8 minutter siden, Overrasket skrev: Altså, jeg forstår at dere sikkert har det morsomt med å flire av det dere ser på som snobbete ord, og jeg antar at dere her mener at "quenelle" er snobberi for fiskebolle. Men for å være en utålelig pedant er det enorm forskjell på en faktisk quenelle slik de lager det i Lyon og norske fiskeboller. Forøvrig hadde man nok ikke vært i nærheten av å servere quenelle med en simpel bechamel, men cognacsaus, soppsaus, ekstra kremet hollandaisesaus el. Du antar helt feil. Det har ikke noe med snobberi å gjøre. Jeg syns det er morsomt å skøye med ord (og mat forsåvidt) og gleder meg oppriktig over å ha en "ny", "fransk" rett på menyen. Livet er for kort til å være seriøs, hele tiden. Jeg vet at queneller ikke er identiske med fiskeboller, men jeg kom ikke på noe bedre fransk ord. Kanskje du vet? Anonymkode: 60c5d...124 1
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå