Plonk Skrevet 10. januar 2005 #1 Skrevet 10. januar 2005 Har noen oppskrift? Har aldri laget lapskaus, men det er jo veldig godt når det er laget av farmor, så kanskje jeg skal prøve meg på det selv. Noen som kan hjelpe?
Arkana Skrevet 10. januar 2005 #2 Skrevet 10. januar 2005 Lapskaus (4 pers.) 1 røkt og saltet svineknoke eller ca 600 g hamburgerrygg ca 5 dl vann 800 g poteter 3 gulrøtter ¼-½ kålrot ¼ sellerirot 1 purre salt/pepper Kok svineknoken i vann til den slipper bena. Skjær den eller hamburgerryggen i terninger. Skjær poteter og grønnsaker i terninger. Kok opp vann eller kraft fra knoken og tilsett kjøtt og grønnsaker, ikke purren. La koke 15 minutter. Tilsett purren og la koke til alt er mørt. Smak godt til med salt og pepper. Server med flatbrød.
NullHull Skrevet 11. januar 2005 #4 Skrevet 11. januar 2005 Pussig, satt akkurat og leste denne http://oslopuls.no/cityguides/nav/news.jht...se&context=food artikkelen i Aftenposten om lapskaus. Du finner også oppskrifter her
Gyda Skrevet 11. januar 2005 #5 Skrevet 11. januar 2005 Fra gammelt av er jo lapskaus "restemat". Det vil si; man tar hva man har. Derfor er det greit å lage lapskaus dagen etter at man har hatt kjøtt til middag. Oksesmåstek, svinestek mm. Skjær kjøttet du har i passe store biter og ha det i sausen (som du også har fra dagen før, eller lag ny brunsaus). Oppi der putter man ferdig kokte grønnsaker i terninger(rester eller du koker ferske grønnsaker). For enkelhets skyld kan man bruke en pose med "lapskausblanding" fra frysedisken på Rimi. Dersom du har litt lite kjøtt, er det bare å skjære noen middagspølser i terninger og putt oppi. Varm opp - eventuelt mer krydder - server og spis.
Gjest Anonymous Skrevet 12. januar 2005 #6 Skrevet 12. januar 2005 Synes den på boks er god' date=' jeg :oops:[/quote'] Ugggh Derimot synes jeg det går greit å lage lapskaus fra pose (den eneste poseretten jeg vel egentlig synes går an). Altså denne: http://www.toro.no/index.php?valg=produkt&...kt&produkt=1499 Blander i gamle kjøttrester som pølse, biff, indrefiltet, kjøttkaker osv. Alt etter hva som finnes.
Plonk Skrevet 12. januar 2005 Forfatter #7 Skrevet 12. januar 2005 Takk for svar! Tror jeg går for Arkana sin variant, men hvor får jeg tak i røkt og saltet svineknoke?? Høres avansert ut...
Arkana Skrevet 12. januar 2005 #8 Skrevet 12. januar 2005 Takk for svar! Tror jeg går for Arkana sin variant' date=' men hvor får jeg tak i røkt og saltet svineknoke?? Høres avansert ut...[/quote'] De har det overalt, til og med på Rema. Men det går litt i perioder når de har det da.
Gjest Anonymous Skrevet 12. januar 2005 #9 Skrevet 12. januar 2005 Takk for svar! Tror jeg går for Arkana sin variant' date=' men hvor får jeg tak i røkt og saltet svineknoke?? Høres avansert ut...[/quote'] Ja, skal jammen meg prøve den istendefor Toros som jeg pleier å bruke. Det blir å holde utkikk etter svineknoker og fryse den/de ned til det trenges. He, hver gang jeg ser en oppskrift med sellerirot så må jeg prøve den. Sellerirot gir så god smak til alt mulig
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå