Gå til innhold

Bakepulver i muffins? Kan ikke bruke egg


Anbefalte innlegg

AnonymBruker
Skrevet

No egg er det tomt for.. (ikke det at det funker særlig bra i muffins uansett).

Kan jeg bytte ut egg med bakepulver?

Anonymkode: a6df4...55d

Videoannonse
Annonse
AnonymBruker
Skrevet
7 timer siden, AnonymBruker skrev:

No egg er det tomt for.. (ikke det at det funker særlig bra i muffins uansett).

Kan jeg bytte ut egg med bakepulver?

Anonymkode: a6df4...55d

Er det ikke enklere å bare bruke en eggefri oppskrift? 

Anonymkode: 18259...6da

  • Liker 3
AnonymBruker
Skrevet
14 timer siden, AnonymBruker skrev:

Er det ikke enklere å bare bruke en eggefri oppskrift? 

Anonymkode: 18259...6da

Hvor er den? 

Anonymkode: a6df4...55d

AnonymBruker
Skrevet
2 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Hvor er den? 

Anonymkode: a6df4...55d

Her

Anonymkode: b4f6c...518

AnonymBruker
Skrevet
1 minutt siden, AnonymBruker skrev:

Her

Anonymkode: b4f6c...518

Men er det sånne drittoppskrifter, eller er de bra? VIl jo ikke kaste bort en melpose på muffins som ikke hever..

Anonymkode: a6df4...55d

AnonymBruker
Skrevet

Hæ? På hvilken måte kan bakepulver være en erstatning for egg tror du?

Anonymkode: 9be9e...8df

  • Liker 2
AnonymBruker
Skrevet
13 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Hvor er den? 

Anonymkode: a6df4...55d

Jeg pleier å bruke denne: 

• 2,3 dl melk (funker like bra med havre-, mandel- eller soyamelk også)

• 2,3 dl sukker

• 0,7 dl nøytral olje (eller smør)

• 1 toppet ts ekte vaniljesukker

• 3,5 dl hvetemel

• 0,5 dl kakaopulver

• 1 toppet ts bakepulver

• en klype salt

• kanel og kardemomme etter ønske

 

Visp sammen melk, sukker, vaniljesukker og olje i kjøkkenmaskin/mixer. Sikt i mel, kakao, bakepulver, salt og krydder og visp på laveste fart til røra er klumpefri. Stekes midt i ovnen på 175 grader til du kan stikke de med en kakepinne (eller spisepinne, gaffel etc) og ta den ut igjen ren. 

 

 

Jeg pleier å bruke peanøttsmørkrem på og i tillegg pynte med flytende salt karamell og hakkede peanøtter. Mektig, men godt! :) 

Men glasur, pynt etc velger man jo selv, og selve muffinsene kan sikkert smakssettes annerledes de også dersom man ikke vil ha sjokoladesmak. Bare husk å erstatte kakaopulveret med hvetemel, i såfall, hvis ikke blir røra for løs. 

 

Anonymkode: 18259...6da

AnonymBruker
Skrevet
2 timer siden, AnonymBruker skrev:

Hæ? På hvilken måte kan bakepulver være en erstatning for egg tror du?

Anonymkode: 9be9e...8df

Med tanke på at både bakepulver og egg er hevemidler, så vil bakepulveret kunne erstatte hevingen, det vil dog ikke erstatte sammenklistringen som egget sørger for.

TS

Anonymkode: a6df4...55d

  • Liker 2
AnonymBruker
Skrevet
2 timer siden, AnonymBruker skrev:

Jeg pleier å bruke denne: 

• 2,3 dl melk (funker like bra med havre-, mandel- eller soyamelk også)

• 2,3 dl sukker

• 0,7 dl nøytral olje (eller smør)

• 1 toppet ts ekte vaniljesukker

• 3,5 dl hvetemel

• 0,5 dl kakaopulver

• 1 toppet ts bakepulver

• en klype salt

• kanel og kardemomme etter ønske

 

Visp sammen melk, sukker, vaniljesukker og olje i kjøkkenmaskin/mixer. Sikt i mel, kakao, bakepulver, salt og krydder og visp på laveste fart til røra er klumpefri. Stekes midt i ovnen på 175 grader til du kan stikke de med en kakepinne (eller spisepinne, gaffel etc) og ta den ut igjen ren. 

 

 

Jeg pleier å bruke peanøttsmørkrem på og i tillegg pynte med flytende salt karamell og hakkede peanøtter. Mektig, men godt! :) 

Men glasur, pynt etc velger man jo selv, og selve muffinsene kan sikkert smakssettes annerledes de også dersom man ikke vil ha sjokoladesmak. Bare husk å erstatte kakaopulveret med hvetemel, i såfall, hvis ikke blir røra for løs. 

 

Anonymkode: 18259...6da

takk for oppskrift :) Kan bare (kjedelig nok!) lage vaniljemuffins, kan jeg bytte ut kakaoen med vaniljesukker, eller bare hvetemel? 

Anonymkode: a6df4...55d

Skrevet

Bare dropp kakaoen, trenger ikke erstatte med hvetemel med mindre røren blir veldig tynn. 

Skrevet
13 timer siden, AnonymBruker skrev:

takk for oppskrift :) Kan bare (kjedelig nok!) lage vaniljemuffins, kan jeg bytte ut kakaoen med vaniljesukker, eller bare hvetemel? 

Anonymkode: a6df4...55d

Du kan ikke bruke like mye vaniljesukker som kakao, men du kan fint øke mengden med vaniljesukker litt, f.eks en teskje. Bruk mel i stedet for kakao, eller du kan droppe det helt hvis ikke røra blir veldig tynn.

AnonymBruker
Skrevet

TS bare kødder, hvorfor gidder dere svare han????

Anonymkode: 623c7...c2a

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...