Gå til innhold

Anbefalte innlegg

AnonymBruker
Skrevet

Jeg har sett advarsler på blogger og forum, men aldri fra offentlige kilder. Mitt barn får MME, jeg koker vann daglig og har på ren (kokt) beholder, setter i kjøleskapet og måler opp mengden og varmer vannet i mikro før jeg tar i pulver. 

Jeg har gjort dette med flere barn og har også stått på helsestasjonens tekjøkken og gjort det samme, uten reaksjoner. Men så er det enkelte som påstår at bruk av mikro er farlig. 

Stemmer dette? Og hvorfor? 

Anonymkode: e9c52...ec6

AnonymBruker
Skrevet

Det er vel alltid noen som er bekymret for strålingen. 

Jeg ville ikke vært bekymret for vannet så lenge det blir kokt. 

Men mat osv kan ofte få en veldig høy og ujevn temperatur, men det er jo derfor man prøvesmaker og sjekker temperaturen :)

Anonymkode: 2fc03...397

Skrevet

Jeg varmer også i mikro, rister grundig og prøvesmaker etter oppvarming. Går helt fint :)

Skrevet

Det har ikke med at det er farlig å gjøre.

Morsmelk skal ikke varmes i mikroen fordi man da ødelegger antistoffer etc som finnes i morsmelk. Morsmelk skal varmes forsiktig i vannbad for å bevare de gode egenskapene best mulig.

Med MME spiller det selvfølgelig ingen rolle hvordan du varmer den.

  • Liker 2
Skrevet

Mikrobølgeovn gir ujevn oppvarming og kan angivelig skade melkens immunologiske egenskaper. Ved oppvarming i mikrobølgeovn kan melken bli ujevnt varm mens flasken er fortsatt lunken. Dette kan føre til brannskade i barnets munn.

 

ammehjelpen.no

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...