Gå til innhold

innbakte Kongereker


minia

Anbefalte innlegg

Hei. Siden jeg fikkk så god hjelp sist her så våger jeg å spørre om det er noen av dere som har en oppskrift på innbakte kongereker... :-)

Jeg spiste dette på en resturant nå nylig og det var så godt. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Fortsetter under...

Kanskje litt sent å svare nå, men jeg kom på at jeg leste denne oppskriften i et blad i går (oppskriften er til to personer):

- 4 rå kongereker (uten hode) eller sjøkrepshaler.

- 25 g hvetemel, pluss litt ekstra

- 1/2 egg

- 1/2 dl iskaldt vann

- 3 1/2 dl solsikke- eller rapsolje

Fjern skall fra rekene (og tarmen langs ryggen). Skjær små snitt på tvers av rekene så de kan rettes ut. Sikt melet og visp sammen kaldt vann og egg. Tilsett melet, litt etter litt og visp hele tiden for å unngå klumper.

Varm oljen til den bobler når du stikker en trpinne nedi. Elekstrisk frityr skal vise 180 grader varme. Dryss rekene lett med mel og dypp dem i tempurarøren. Stek dem ca ett minutt i oljen til de er sprø. Ta opp med hullsleiv og la renne av på husholdningspapir.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...