AnonymBruker Skrevet 21. juli 2017 #1 Del Skrevet 21. juli 2017 Skal gifte oss til sommeren, men ønsker et litt rimeligere bryllup. Vi har leid et lokale hvor vi kan stå for både mat og alkohol selv. Vi ønsker ikke at bryllupet skal virke for "stivt/formelt", men vi vil heller ikke at det skal bli for uformelt (type vanlig fest). Vi ønsker å gjøre det billigst mulig uten at ting skal virke kjipt. * Siden det er sommer så tenker vi at pynt kan vi finne ute: blomster, grener med blader, skjell osv. Også kan vi heller kjøpe enkle og stilrene lysestaker, lys osv. Dekketøy + duker lånes i lokalet. * Alkohol kjøper vi selv, men siden vi ikke vet menyen enda så må vi nok avvente litt ifht til å kjøpe inn. Det må jo passe til maten! Men kom gjerne med forlag litt litt rimeligere viner som smaker godt. Kom også gjerne med forslag til enkle og ikke så dyre drinker. Vi tenker å betale en bekjent som har jobbet i bar (ikke de mest avanserte drinkene på baren) og tenker at kanskje 2-3 ulike drinker vil holde til festen, i tillegg til øl og vin. * Vi tenker å høre med noen bekjente om de vil være "servitører". Vi vet de er flinke til slik. Kunne ikke tenkt oss å leid inn ungdom som aldri før har servert. Ønsker ikke rot under middagen... Så her må vi nok holde av litt penger, samt gjerne en gave til de? * Vi lurer også fælt på hva vi kan servere. Vi vil at det skal være mat som de fleste liker og som det blir litt mer "feststemning" over. Har tenkt litt på koldtbord hvor vi kan bestille litt og gjerne lage noe selv eller få familie/venner vi vet er gode til å hjelpe oss med å lage noen retter. Betaler selvsagt for ingredienser og gir de gjerne en gave eller så kan gaven deres til oss være å hjelpe oss med maten? Har også lurt på om vi kanskje kan lage forrett + dessert selv (evt. få hjelp av kjente) og bestille hovedrett? Kom gjerne med forslag til forrett og dessert som er ok å lage selv, samt kanskje kan lages dagen i forveien? Anonymkode: b1762...d77 1 Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/1121041-lage-forrett-og-dessert-selv-til-bryllup-flere-sp%C3%B8rsm%C3%A5l/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 27. juli 2017 #2 Del Skrevet 27. juli 2017 Har du koldtbord, slipper du dessert, da går man gjerne rett på kakebordet. Anonymkode: 9892a...fcf 2 Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/1121041-lage-forrett-og-dessert-selv-til-bryllup-flere-sp%C3%B8rsm%C3%A5l/#findComment-20107291 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Fjaselina Skrevet 27. juli 2017 #3 Del Skrevet 27. juli 2017 Dessert laga av brudeparet, nokre daga i forveien. Det var bringebæris, fløtebasert, servert med ein kremdott og nokre friske bær, i porsjonsskåler som vart sett rett i frysaren. Enkelt og godt. Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/1121041-lage-forrett-og-dessert-selv-til-bryllup-flere-sp%C3%B8rsm%C3%A5l/#findComment-20107319 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Poserose Skrevet 4. august 2017 #4 Del Skrevet 4. august 2017 En kremet suppe er lett å lage i store kvanta og er perfekt som forrett. Ha gjerne litt sprøstekt chorizo eller bacon på, samt persille så ser det lekkert ut Husk å ha en liten porsjon, for det er mettende! Til dessert er sjokolademousse (evt. i kombo med en bringebærmousse) med krem og bær, panna cotta med bærsaus, og tilslørte bondepiker lett å lage til i porsjonsglass noen dager i forveien. Panna cotta er superbillig og ser imponerende ut, kanskje 5 kr per porsjon eller noe. 2 Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/1121041-lage-forrett-og-dessert-selv-til-bryllup-flere-sp%C3%B8rsm%C3%A5l/#findComment-20152513 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Fru Uperfekt Skrevet 5. august 2017 #5 Del Skrevet 5. august 2017 På 21.7.2017 den 13.56, AnonymBruker skrev: Skal gifte oss til sommeren, men ønsker et litt rimeligere bryllup. Vi har leid et lokale hvor vi kan stå for både mat og alkohol selv. Vi ønsker ikke at bryllupet skal virke for "stivt/formelt", men vi vil heller ikke at det skal bli for uformelt (type vanlig fest). Vi ønsker å gjøre det billigst mulig uten at ting skal virke kjipt. * Siden det er sommer så tenker vi at pynt kan vi finne ute: blomster, grener med blader, skjell osv. Også kan vi heller kjøpe enkle og stilrene lysestaker, lys osv. Dekketøy + duker lånes i lokalet. * Alkohol kjøper vi selv, men siden vi ikke vet menyen enda så må vi nok avvente litt ifht til å kjøpe inn. Det må jo passe til maten! Men kom gjerne med forlag litt litt rimeligere viner som smaker godt. Kom også gjerne med forslag til enkle og ikke så dyre drinker. Vi tenker å betale en bekjent som har jobbet i bar (ikke de mest avanserte drinkene på baren) og tenker at kanskje 2-3 ulike drinker vil holde til festen, i tillegg til øl og vin. * Vi tenker å høre med noen bekjente om de vil være "servitører". Vi vet de er flinke til slik. Kunne ikke tenkt oss å leid inn ungdom som aldri før har servert. Ønsker ikke rot under middagen... Så her må vi nok holde av litt penger, samt gjerne en gave til de? * Vi lurer også fælt på hva vi kan servere. Vi vil at det skal være mat som de fleste liker og som det blir litt mer "feststemning" over. Har tenkt litt på koldtbord hvor vi kan bestille litt og gjerne lage noe selv eller få familie/venner vi vet er gode til å hjelpe oss med å lage noen retter. Betaler selvsagt for ingredienser og gir de gjerne en gave eller så kan gaven deres til oss være å hjelpe oss med maten? Har også lurt på om vi kanskje kan lage forrett + dessert selv (evt. få hjelp av kjente) og bestille hovedrett? Kom gjerne med forslag til forrett og dessert som er ok å lage selv, samt kanskje kan lages dagen i forveien? Anonymkode: b1762...d77 Om du kjenner noen som har mulighet til å bestille på Asko/Måkestad eller med StorCash kort ville jeg gått der og kjøpt inn f.eks ferdig laget steik med sjy til hovedrett. Forrett kamskjell (du kan ikke klare å ødelegge det samt at så lenge de skal varmebehandles er frosne like bra som ferske) Kaker fra bakeri til dessert ellers så har de tre leverandørene jeg har nevnt gode ferdige desserter som er raske Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/1121041-lage-forrett-og-dessert-selv-til-bryllup-flere-sp%C3%B8rsm%C3%A5l/#findComment-20154818 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Minlillelykke Skrevet 6. august 2017 #6 Del Skrevet 6. august 2017 På 5.8.2017 den 15.40, Fru Uperfekt skrev: Om du kjenner noen som har mulighet til å bestille på Asko/Måkestad eller med StorCash kort ville jeg gått der og kjøpt inn f.eks ferdig laget steik med sjy til hovedrett. Forrett kamskjell (du kan ikke klare å ødelegge det samt at så lenge de skal varmebehandles er frosne like bra som ferske) Kaker fra bakeri til dessert ellers så har de tre leverandørene jeg har nevnt gode ferdige desserter som er raske Kamskjell er faktisk veldig enkelt å ødelegge. Steker de for lenge er det skumgummi. Hadde heller valgt alternativet med suppe og panna cotta! Nam! 11 Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/1121041-lage-forrett-og-dessert-selv-til-bryllup-flere-sp%C3%B8rsm%C3%A5l/#findComment-20159973 Del på andre sider Flere delingsvalg…
moroklompen Skrevet 6. august 2017 #7 Del Skrevet 6. august 2017 (endret) Enig, kamskjell er lett å ødelegge. Jeg hadde absolutt heller gått for en buffet eller helst tapasbufeet. Masse dere kan lage klart på forhånd og mye hyggeligere enn å spise (i min erfaring) en middelmådig 3-retters hvor det alltid er noen som ikke er så begeistret for en av rettene. Folk kan velge mer hva de vil spise med bufeet også er det en sosial måte å gjøre det på så lenge dere organiserer det Riktig, så slipper du også dessert og kan gå rett på kakebordet og heller ha full fokus på en skikkelig god buffet. Ang Drinker i baren så kan du f.eks ha disse som er enkle og kjappe å lage: gin tonic, rom & cola of mimosa (cava/prosecco og appelsinjuice). Siden dette er såpass enkle drinker, sørg for at dere har det lille ekstra som lime til rom og colaen, agurkskiver og litt grovt pepper til gin tonic og gjerne en halv appelsin skive til hver av mimosaene. Endret 6. august 2017 av moroklompen 2 Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/1121041-lage-forrett-og-dessert-selv-til-bryllup-flere-sp%C3%B8rsm%C3%A5l/#findComment-20160038 Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 6. august 2017 #8 Del Skrevet 6. august 2017 Hvor mange gjester skal du servere? Det er litt viktig å ta i betraktning når man setter opp meny. Anonymkode: 078c1...604 Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/1121041-lage-forrett-og-dessert-selv-til-bryllup-flere-sp%C3%B8rsm%C3%A5l/#findComment-20160107 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Fru Uperfekt Skrevet 6. august 2017 #9 Del Skrevet 6. august 2017 1 time siden, Minlillelykke skrev: Kamskjell er faktisk veldig enkelt å ødelegge. Steker de for lenge er det skumgummi. Hadde heller valgt alternativet med suppe og panna cotta! Nam! Har aldri klart å ødelegge kamskjell, de tåler det meste. Ei heller har jeg opplevd ødelagte kamskjell. Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/1121041-lage-forrett-og-dessert-selv-til-bryllup-flere-sp%C3%B8rsm%C3%A5l/#findComment-20160400 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Fru Uperfekt Skrevet 6. august 2017 #10 Del Skrevet 6. august 2017 1 time siden, moroklompen skrev: Enig, kamskjell er lett å ødelegge. Jeg hadde absolutt heller gått for en buffet eller helst tapasbufeet. Masse dere kan lage klart på forhånd og mye hyggeligere enn å spise (i min erfaring) en middelmådig 3-retters hvor det alltid er noen som ikke er så begeistret for en av rettene. Folk kan velge mer hva de vil spise med bufeet også er det en sosial måte å gjøre det på så lenge dere organiserer det Riktig, så slipper du også dessert og kan gå rett på kakebordet og heller ha full fokus på en skikkelig god buffet. Ang Drinker i baren så kan du f.eks ha disse som er enkle og kjappe å lage: gin tonic, rom & cola of mimosa (cava/prosecco og appelsinjuice). Siden dette er såpass enkle drinker, sørg for at dere har det lille ekstra som lime til rom og colaen, agurkskiver og litt grovt pepper til gin tonic og gjerne en halv appelsin skive til hver av mimosaene. Bare for moro skyld hvordan i alle dager klarer en å ødelegge kamskjell? Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/1121041-lage-forrett-og-dessert-selv-til-bryllup-flere-sp%C3%B8rsm%C3%A5l/#findComment-20160405 Del på andre sider Flere delingsvalg…
moroklompen Skrevet 6. august 2017 #11 Del Skrevet 6. august 2017 De stekes litt for lenge og blir seige. 5 Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/1121041-lage-forrett-og-dessert-selv-til-bryllup-flere-sp%C3%B8rsm%C3%A5l/#findComment-20160410 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Fru Uperfekt Skrevet 6. august 2017 #12 Del Skrevet 6. august 2017 Akkurat nå, moroklompen skrev: De stekes litt for lenge og blir seige. Aldri vært borti det, men så har jeg bare spist det de siste ca 30-35 årene Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/1121041-lage-forrett-og-dessert-selv-til-bryllup-flere-sp%C3%B8rsm%C3%A5l/#findComment-20160414 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Minlillelykke Skrevet 6. august 2017 #13 Del Skrevet 6. august 2017 33 minutter siden, Fru Uperfekt skrev: Har aldri klart å ødelegge kamskjell, de tåler det meste. Ei heller har jeg opplevd ødelagte kamskjell. Da er du nok ikke spesielt kresen😉 Er gift med en kokk og har tatt samme utdannelse selv og kamskjell er veldig enkelt å ødelegge. De skal knapt stekes. Stekes de for lenge blir de seige og smaker ikke godt. 7 Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/1121041-lage-forrett-og-dessert-selv-til-bryllup-flere-sp%C3%B8rsm%C3%A5l/#findComment-20160568 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Fru Uperfekt Skrevet 6. august 2017 #14 Del Skrevet 6. august 2017 8 minutter siden, Minlillelykke skrev: Da er du nok ikke spesielt kresen😉 Er gift med en kokk og har tatt samme utdannelse selv og kamskjell er veldig enkelt å ødelegge. De skal knapt stekes. Stekes de for lenge blir de seige og smaker ikke godt. Er faktisk veldig kresen, og oppvokst med mor som var fagutdannet kokk Har likevel enda til gode å få ødelagte kamskjell. Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/1121041-lage-forrett-og-dessert-selv-til-bryllup-flere-sp%C3%B8rsm%C3%A5l/#findComment-20160611 Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 9. august 2017 #15 Del Skrevet 9. august 2017 På 6.8.2017 den 18.22, Fru Uperfekt skrev: Er faktisk veldig kresen, og oppvokst med mor som var fagutdannet kokk Har likevel enda til gode å få ødelagte kamskjell. La oss få kamskjell på "mat og drikke-siden", så kan vi diskutere bryllup her ;-) (og kamskjell som smaker GODT, krever erfaring å lage, og en brud skal iallefall ikke stå og steke den like før servering) Hilsen en som plukker kamskjell under dykking hvert eneste år. Anonymkode: a26ca...939 4 Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/1121041-lage-forrett-og-dessert-selv-til-bryllup-flere-sp%C3%B8rsm%C3%A5l/#findComment-20178431 Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 9. august 2017 #16 Del Skrevet 9. august 2017 Jeg var i bryllup der de serverte grillmat, og det var veldig vellykket. Hadde store tønnegriller på baksiden av lokalet og riktignok kokk som grillet, men det finnes sikkert en flink grillsjel i omgangskretsen. Ulike typer stek, grillspyd, koteletter, fisk, maiskolber og grønnsaker. Så var det ulike typer salater ved siden av, foccacia, hvitløksbaguetter (hjemmelaget), sauser og dressinger. Folk må forsyne seg ala koldtbord, men det gikk fint (avhenger av hvor mange du skal ha såklart, her var det ca 50). Dessertbordet var kakebordet, det har jeg vært med på i flere bryllup og det funker fint. Ang drikkevarer så trenger du ikke masse dyre drinker. Øl, vin(rød og hvit) og cider holder i massevis, og så cognac, likør og whiskey til kaffen. Du kan plukke pynt fra naturen, men de selger også buketter med billige blomster på plantasjen så du kan sprite opp grønne kvaster med roser eller tulipaner. Og til overnevnte diskusjon, kamskjell ødelegges ofte, men folk forstår det ikke. Anonymkode: 90b3f...d27 5 Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/1121041-lage-forrett-og-dessert-selv-til-bryllup-flere-sp%C3%B8rsm%C3%A5l/#findComment-20178603 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Rosalie Skrevet 13. august 2017 #17 Del Skrevet 13. august 2017 Jeg er fan av de gamle klassikerne rekecocktail og terteskjell med fiskepudding i hvit saus. Og rekecocktail kan man jo lage til dagen i forveien, og så få de som skal servere til å ta det i porsjonsglass og pynte rett før middagen begynner. Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/1121041-lage-forrett-og-dessert-selv-til-bryllup-flere-sp%C3%B8rsm%C3%A5l/#findComment-20199995 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Glitnir Skrevet 18. august 2017 #18 Del Skrevet 18. august 2017 Skal dere lage selv så synes jeg en variant som nevnt over med suppe til forrett og panna cotta eller en mousse, gjerne med friske bær og saus samt mynte el.l. på toppen er fint. Selv om koldtbord/tapasbuffet eller lignende nok er enklere, og ofte også smaker bedre, synes jeg det er mer formelt og "bryllupsaktig" med retter servert ved bordet. ...og dropp kamskjellene! Meget lett å ødelegge - stek dem for mye og de er seige og mister all eksklusivitet. 2 Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/1121041-lage-forrett-og-dessert-selv-til-bryllup-flere-sp%C3%B8rsm%C3%A5l/#findComment-20231040 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Luckiness Skrevet 21. august 2017 #19 Del Skrevet 21. august 2017 Forrett: -suppe med hjemmelaget brød (evt. godt brød fra bakeren) -bruschetta (google for oppskrifter. er også mulig å tilpasse smak ut i fra "tema" for resten av maten). Pålegg/topping tas på rett før servering. -Speketallerken. Et fat til hver gjest med ulik spekemat, litt eggerøre, potetsalat e.l. Må legges klart rett før servering så det ikke blir tørt. -Salat med vårull til (vårruller kan garantert kjøpes til en fin sum fra asiatisk catering) Hovedrett: Alle type gryteretter. Serveres med passende tilbehør f.eks. hjemmelaget potetmos. Boeuf bourguignon, coq au vin og viltgryter er veldig godt. Dessert: Alle typer fromasjer/puddinger i porsjonsformer Terter/paier i porsjonsformer med is til Eksotisk fruktsalat med hjemmelaget/ekstra god is/vaniljesaus til Lune bær med is Rabarbra/blåbær/jordbær-suppe Skal alt være hjemmelaget og dere skal ha 3 retter er det greit å få hjelp av bekjente/familie. Blir mye å lage alle rettene selv. Tenker også at rettene helst bør lages senest 1 dag i forveien. Ellers kan rettene bli tørr, få usmak osv. Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/1121041-lage-forrett-og-dessert-selv-til-bryllup-flere-sp%C3%B8rsm%C3%A5l/#findComment-20245378 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå