mapanda Skrevet 12. juli 2017 #1 Skrevet 12. juli 2017 Hei! Hva er typisk lavkarbo mat? Grønnsaker? Til frokost? Til Middag? Håper noen kan liste opp litt, skjønner ikke helt hva som blir beregna som lavkarbo og ikke
Pringle Skrevet 12. juli 2017 #3 Skrevet 12. juli 2017 Karbohydrat = sukker og stivelse. Det er sukker og stivelse i planter som vi spiser. Lavkarbo = lavt innhold av karbohydrater. Lavkarbo kan "kjøres" i mange varianter, fra moderat til ketose. "Typisk lavkarbomat" er egg, kjøtt, grønnsaker som vokser over jorden, smør, kokosfett, avocado og bær. Du kan spise akkurat hva du vil til alle måltider.
Lill3My Skrevet 12. juli 2017 #4 Skrevet 12. juli 2017 Alt uten karbohydrater... Så unngå ting laga av korn/mel, sukker. OL altså må du i stor grad unngå bearbeidet mat, inkludert sasuer og dressinger (sjekk iallefall bakpå først - se på ingrediensar og se på næringsinnholdet. Da ser du hvor mange gram karbo det finnes Lavkarbo kan bety alt fra tilnærma 0g til 100g per dag, så først bør du finne ut hvor lavt du vil ligge. Typiske karbokilder er brød, korn, ris, pasta, potet, mais, banan, sukker, og bearbeidet matvarer som følgelig inneholder mel/sukker o.l Spis rent kjøtt, grønnsaker med lite karbs, noen meieriprodukt (uten sukker, og sjekk karbohydratinnholdet), egg, fisk, smør, olje, nøtter, fisk osv Det er for så vidt ikke noe magisk med lavkarbo. Vekttap krever kaloriunderskudd. For mange er det likevel enklere å holde seg mett med proteinrik mat og gode fettkilder, slik st de totalt sett inntar færre kcal
Wenda Skrevet 12. juli 2017 #5 Skrevet 12. juli 2017 Egg, rent kjøtt (altså ikke f.eks pølser stappa med masse annet), grønnsaker som spinat, blomkål, brokkoli, avokado osv. Fettkilder som smør (ikke margarin), kokosolje, kokosmelk, enkelte nøtter. Ost, creme fraiche, fløte osv er godtatt, men mange blir enten dårlige av det eller går ikke ned i vekt om det er et mål Forslag til frokoster og lunch: egg i alle former (omelett, eggerøre, kokte egg), lavkarbolefser, matmuffins, restemat fra middager, mikroovnbrød med pålegg, salater osv Forslag til middager: i prinsippet alt som er laget fra bunnen. Bare dropp karbogruppene som ris, potet, posesauser osv. Kjøtt (kyllingfilet, koteletter, indrefilet, hjemmelagde kjøttkaker av kjøttdeig og krydder osv), grønnsaker som f.eks blomkål (kan kokes, dampes, stekes, lage blomkålris, blomkålmos, duchess), spinat (i salat, smørstekes osv), brokkoli, salat m.m. Og husk at det alltid burde være en fettkilde på tallerkenen også. Om jeg lager f.eks blomkålsmos så bruker jeg ofte mye smør i den og da dropper jeg fettkilde ved siden av 1
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå