Gå til innhold

Trygt å spise kylling som er tint i vann?


Anbefalte innlegg

AnonymBruker
Skrevet

Jeg prøvde å tine kyllingen i en plastpose i vann, men det var et lite hull der så hele posen ble fylt opp. Jeg brukte iskaldt vann. Er det trygt å spise kyllingen viss jeg steker den lenge? Blir den veldig tørr? :/

Anonymkode: 0bcb2...e9b

Videoannonse
Annonse
AnonymBruker
Skrevet

Hvis du steker den veldig lenge er det fort gjort at den blir tørr, ja.

Om vannet var rent er det ikke farlig, men om vannet var i en skitten oppvaskkum ville jeg skylt kyllingen godt under krana og tørket den godt før jeg stekte den. Så lenge vi snakker om store stykningsdeler som fileter/lår eller hel kylling ligger eventuelle bakterier utenpå, så når du steker den som vanlig skal det være like trygt som om posen var hel. 

Anonymkode: 8cbeb...6a1

AnonymBruker
Skrevet

Beste kyllingen får du om du putter den i nenstekepose. Da holder fuktigheten og krydderet set tett til kyllingen. 

Steker eller koker du fuglen slik at den blir gjennomvarm (70 grader kjernetemperatur) så skal den være trygg å spise. 175 grader en time, så bør den være grei, om den veier rundt ett kilo og er tint. 

Anonymkode: f10d5...579

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...