AnonymBruker Skrevet 7. juli 2017 #1 Del Skrevet 7. juli 2017 Vi skal snart ha barnedåp og har bestemt oss for grillbuffet i sommervarmen. Jeg synes det er så utrolig vanskelig å beregne, så hadde håpet det var noen smarte sjeler her som kunne gi meg noen gode tips på vegen. Vi blir ca 38 voksne, 4 barn og 4 babyer. Har avtalt med noen venner av oss som skal ta seg av selve grillingen og starte med de hele kjøttstykkene mens vi er i kirken. Uansett, dersom dere skulle beregnet grillmat til så mange, hvor mye ville dere beregnet av følgende, og er det noe dere ville droppet/erstattet eller lagt til? Alle tips og råd tas i mot med stor takk Kjøtt: Hel entrecôte Hel svinenakke Hel laks Pølser Sliders Tilbehør: Potetsalat Grønn salat Focaccia Pølsebrød/lomper/hamburgerbrød Dressinger Ketchup/sennep/sprøløk/råløk Drikke: Brus Farris Alkoholfritt øl Kaffe En liten stund etter maten: Kaker Frukt Snacks Anonymkode: 3a91e...a74 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 8. juli 2017 #2 Del Skrevet 8. juli 2017 Kjøtt: Hel entrecôte : 15 stk Hel svinenakke: 15 stk Hel laks: 10 stk Pølser: 20 stk Sliders: 20 stk Tilbehør: Potetsalat: oppskrift til 30 pers Grønn salat: oppskrift til 30 pers Focaccia: oppskrift til 30 pers Pølsebrød/lomper/hamburgerbrød: 20 av hvert Dressinger: sikkert ikke nødvendig, men kanskje litt tzatziki eller guacomole Ketchup/sennep/sprøløk/råløk: en flaske av hver holder/et par pakker Drikke: Brus: 7-8 flasker Farris: 5 flasker Alkoholfritt øl: 10-15 bokser Kaffe: ca 8 liter En liten stund etter maten: Kaker: 3-4 forskjellige kaker Frukt: unødvendig Snacks: unødvendig Anonymkode: c85fb...f03 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Luckiness Skrevet 8. juli 2017 #3 Del Skrevet 8. juli 2017 Her kommer det jo an på hva folk liker best. Jeg som voksen foretrekker rent kjøtt, altså ikke pølser, karbonader e.l. Barn foretrekker vel heller det. Ville beregnet entrecôte nok til alle voksne. Mange foretrekker rødt kjøtt (hvertfall i min omgangskrets). Ville beregnet svinekam til 15stk og laks til 15stk (med mindre du vet mange foretrekker fisk). Ville så hatt en del pølser og slidere utenom til barn og de voksne som evt foretrekker det eller er mer sulten. Det er jo ikke gale pris på uansett. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 8. juli 2017 #4 Del Skrevet 8. juli 2017 3 timer siden, AnonymBruker skrev: Kjøtt: Hel entrecôte : 15 stk Hel svinenakke: 15 stk Hel laks: 10 stk Pølser: 20 stk Sliders: 20 stk Anonymkode: c85fb...f03 Det blir helt enormt mye mat. Du har sikkert tenkt antall biffer i stedet for antall hele entrecoter etc. slik det står? Siden TS skal helsteke kjøtt og fisk er det enklere å regne kilo enn stk. Om vi for enkelhets skyld regner 40 voksne, vil 200 g rent kjøtt/fisk pr. pers være rikelig. (Noen vil spise mer, noen vil spise mindre.) Om vi legger på til 300 g pr. pers for å gjøre opp for ben og skinn på fisken og eventuelle skikkelig storspisere samt følelsen av å være helt sikker på at det er nok mat, havner vi på totalt 12 kg. Hvordan dette fordeles på entrecote, svinenakke og laks kommer litt an på gjestene, men en fordeling á la det du skisserer vil antakelig passe godt, f.eks. 4,5 kg entrecote, 4,5 kg svinenakke og 3 kg laks. Evt. 4 kg av hver, siden litt av laksen uansett går bort i skinn og ben. Anonymkode: 7a480...7ce 4 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 8. juli 2017 #5 Del Skrevet 8. juli 2017 Takk for svar mange gode innspill! Nå føler jeg at jeg har litt mer å gå etter her! Anonymkode: 3a91e...a74 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 8. juli 2017 #6 Del Skrevet 8. juli 2017 Hør for all del ikke på den som sier en flaske ketchup og en flaske sennep. Kanskje det holder (selv om jeg tviler), men du skaffer deg definitivt et logistikkproblem med så mange gjester! Alt du har må deles på minst to flasker/boller/fat, hvis ikke får ingen gjort noe annet enn å stå i kø. To poser sprø løk høres også helt vilt lite ut, og potetsalat til 30 når det er nærmere 50 gjester...? Jeg ville også hatt langt mer enn riktig antall porsjoner i forhold til antall personer tilsammen av kjøtt. Har du ikke det, ender du med at en del av gjestene ikke har noen ting å velge i og for eksempel ender med å måtte spise laks selv om de ikke liker fisk. Anonymkode: 8596e...f36 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
happiest Skrevet 27. juli 2017 #7 Del Skrevet 27. juli 2017 Hva med grillspyd? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå