AnonymBruker Skrevet 6. juli 2017 #1 Skrevet 6. juli 2017 Pasta oppbevart i romtemperatur over flere timer er giftig, ikke bra å spise. Men hvis jeg koker pasta kvelden før, avkjøler den lett, og setter den i kjøleskapet overnatta... Kan jeg lage pastasalat og ha i en mattermos, til barna da? Noen som har erfaringer med mattermoser? Holder det seg kaldt "hele dagen"? Skal i en familiepark, og tanken er å ha en pastasalat til lunsj. Men har aldri brukt sånne termoser før, hadde jo f.eks ikke vært greit å ha salaten i en pose i 27 grader fra kl 10-14, men tenkte å kjøpe termos fra f.eks Skip Hop.. Funker den? Anonymkode: 00c1a...351
atropos Skrevet 6. juli 2017 #2 Skrevet 6. juli 2017 Mattermors funker fint hele dagen vil det jo ikke holde seg, men til lunsj funker det fint. Du kan også kjøpe en liten kjølebag på f.eks Ikea, og legge nedi Sånne isbokser som er beregna for sånt. Det vil forlenge kjølingen.
AnonymBruker Skrevet 6. juli 2017 #3 Skrevet 6. juli 2017 Ja, det funker, snakk om hysteri. Anonymkode: 4002c...5ba 1
AnonymBruker Skrevet 6. juli 2017 #4 Skrevet 6. juli 2017 2 timer siden, AnonymBruker skrev: Ja, det funker, snakk om hysteri. Anonymkode: 4002c...5ba Hysteri i forhold til pasta og ris er god hysteri. Man kan faktisk dø av å spise pasta og ris som ikke har blitt oppbevart riktig. http://forskning.no/mat-mat-og-helse/2012/01/helsefare-ved-feillagret-pasta-og-ris Anonymkode: 86dad...341 2
AnonymBruker Skrevet 7. juli 2017 #5 Skrevet 7. juli 2017 20 timer siden, AnonymBruker skrev: Hysteri i forhold til pasta og ris er god hysteri. Man kan faktisk dø av å spise pasta og ris som ikke har blitt oppbevart riktig. http://forskning.no/mat-mat-og-helse/2012/01/helsefare-ved-feillagret-pasta-og-ris Anonymkode: 86dad...341 I over 2 døgn, ikke noen timer. Anonymkode: aa678...5a2
AnonymBruker Skrevet 7. juli 2017 #6 Skrevet 7. juli 2017 20 timer siden, AnonymBruker skrev: Hysteri i forhold til pasta og ris er god hysteri. Man kan faktisk dø av å spise pasta og ris som ikke har blitt oppbevart riktig. http://forskning.no/mat-mat-og-helse/2012/01/helsefare-ved-feillagret-pasta-og-ris Anonymkode: 86dad...341 Takk for en meget lærerik link. De fleste på kg tror at koker man noe eller vasker ved høy temperatur så sør alt av bakterier og mikrooorganismer. Linken viser noe helt annet. Anonymkode: 4556c...4df 2
AnonymBruker Skrevet 7. juli 2017 #7 Skrevet 7. juli 2017 1 minutt siden, AnonymBruker skrev: Takk for en meget lærerik link. De fleste på kg tror at koker man noe eller vasker ved høy temperatur så sør alt av bakterier og mikrooorganismer. Linken viser noe helt annet. Anonymkode: 4556c...4df Ja, og dersom pastaen skulle blitt utsatt for 27 grader over flere timer fordi oppbevaringen svikter, er det farlig Anonymkode: 00c1a...351
AnonymBruker Skrevet 7. juli 2017 #8 Skrevet 7. juli 2017 Jeg spiser rester av pasta til kvelds, er det også farlig? Anonymkode: 4002c...5ba
AnonymBruker Skrevet 7. juli 2017 #9 Skrevet 7. juli 2017 Akkurat nå, AnonymBruker skrev: Jeg spiser rester av pasta til kvelds, er det også farlig? Anonymkode: 4002c...5ba Ikke hvis den har stått i kjøleskapet. Anonymkode: 00c1a...351
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå