AnonymBruker Skrevet 1. juli 2017 #1 Skrevet 1. juli 2017 Jeg kjenner ett par stykker som blant annet drysser oppi ett par teskjer salt, hver gang de skal koke for eksempel grønnsaker eller spagetti til middag. Eller hvis de skal koke ris og / eller poteter, så blir det fort litt salt oppi der også. For ikke å snakke om salt som de tar oppi fisk eller kjøttdeig, mens denne fremdeles ligger i stekepanne / kasserolle + å salte litt til, når all maten endelig har havnet på tallerken... De påstår at maten får mye mer smak, på grunn av alt dette saltet. Men dette kan vel ikke være særlig sunt? Er det ikke mulig å bruke andre krydder som smakstilsetning, for eksempel chilli eller løk? Anonymkode: 73b18...96d
AnonymBruker Skrevet 1. juli 2017 #2 Skrevet 1. juli 2017 Bruker aldri salt til slik å kan strengt talt ikke kjenne forskjell på spagetti kokt med eller uten salt. Bruker det kanskje i gryter hvis buljongen ikke er nok (noe den stort sett er). Skjønner ikke hvorfor alt skal saltes, tror det hos mange går på vane. På pommes frites kan jeg bruke chillipulver istedet (nam!) feks. Jeg bruker alt mulig av krydder der det egner seg. Bare å smake seg frem det Anonymkode: daf8e...381 1
AnonymBruker Skrevet 1. juli 2017 #3 Skrevet 1. juli 2017 2 minutter siden, AnonymBruker skrev: Bruker aldri salt til slik å kan strengt talt ikke kjenne forskjell på spagetti kokt med eller uten salt. Bruker det kanskje i gryter hvis buljongen ikke er nok (noe den stort sett er). Skjønner ikke hvorfor alt skal saltes, tror det hos mange går på vane. På pommes frites kan jeg bruke chillipulver istedet (nam!) feks. Jeg bruker alt mulig av krydder der det egner seg. Bare å smake seg frem det Anonymkode: daf8e...381 Da vil jeg påstå du har ganske ... spesielle smaksløker. Anonymkode: 6b1e9...839 7
Solivagant Skrevet 1. juli 2017 #4 Skrevet 1. juli 2017 Bruker sjeldent salt til slikt. Foretrekker heller krydder fremfor salt.
Gjest Overrasket Skrevet 3. juli 2017 #5 Skrevet 3. juli 2017 På 7/1/2017 den 21.02, AnonymBruker skrev: Da vil jeg påstå du har ganske ... spesielle smaksløker. Anonymkode: 6b1e9...839 Helt enig. Iht. italiensk matlaging skal man faktisk koke pastaen med overraskende mye salt. Men poenget er at man spiser jo ikke all det saltet, dvs. man får det jo ikke i seg. Det meste helles ut med kokevannet man slår ut, så det går jo rett i vasken.
Simbyxor Skrevet 3. juli 2017 #6 Skrevet 3. juli 2017 Jo, i denne varmen er det sunt. Hvis man trener og svetter, er det sunt. Saltbalansen er svært viktig - man skal ikke overdrive, men det er faktisk verre å underdrive. Man skal ha i seg salt, hver dag. Et lite dryss gjør ingenting. Normale mennesker blir mer tørste dersom de får i seg så mye salt at væskebalansen forstyrres, og da drikker man. 1
AnonymBruker Skrevet 3. juli 2017 #7 Skrevet 3. juli 2017 To teskjeer salt i kokevannet til pasta eller ris er jo ingenting. Det er ikke det synlige saltet man tilsetter selv til hjemmelaget mat av rene råvarer som er problemet. Det er det usynlige saltet i ferdigmat/halvfabrikata som virkelig får opp saltprosenten i kostholdet. Posesupper, for eksempel. Lager man all mat fra bunnen unngår man også store mengder tilsatt salt. Anonymkode: 0d59c...924 3
AnonymBruker Skrevet 4. juli 2017 #8 Skrevet 4. juli 2017 På 3.7.2017 den 16.40, AnonymBruker skrev: To teskjeer salt i kokevannet til pasta eller ris er jo ingenting. Det er ikke det synlige saltet man tilsetter selv til hjemmelaget mat av rene råvarer som er problemet. Det er det usynlige saltet i ferdigmat/halvfabrikata som virkelig får opp saltprosenten i kostholdet. Posesupper, for eksempel. Lager man all mat fra bunnen unngår man også store mengder tilsatt salt. Anonymkode: 0d59c...924 Posesuppene inneholder omtrent ikke noe salt lengre. Vil påstå at det meste man lager fra brunn av selv inneholder mer salt når det er ferdig tilberedt Anonymkode: 86b2f...170
AnonymBruker Skrevet 4. juli 2017 #9 Skrevet 4. juli 2017 På 3.7.2017 den 9.47, Simbyxor skrev: Jo, i denne varmen er det sunt. Hvis man trener og svetter, er det sunt. Saltbalansen er svært viktig - man skal ikke overdrive, men det er faktisk verre å underdrive. Man skal ha i seg salt, hver dag. Et lite dryss gjør ingenting. Det er nesten umulig å få i seg for lite salt i dag, med mindre man lager absolutt alt selv og ikke blander salt i noen ting. Bare frokost med 2-3 skiver brød fra butikk vil fylle ca halve minimumsbehovet. Anonymkode: 5ee2b...321
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå