AnonymBruker Skrevet 29. juni 2017 #1 Del Skrevet 29. juni 2017 Ja som tittelen spør om; noen her inne som har studert eller studerer til ingeniør? Er interessert i å høre litt om hvordan studiet er i forhold til undervisning, egenstudie osv. Så vidt jeg kunne se så timeplanen rimelig fullpakket ut med undervisning fra 08.30 til så sent som 18.00 uten opphold, stemmer det? På mitt forrige studie (som jeg antar er et tøffere studie ift vanskelighetsgrad og mengde pensum) - var det stort sett kun forelesninger 2-4 timer om dagen og resten av tiden leste man selv. Betyr dette i så fall at man ikke leser så mye utenom, dersom det er så mye undervisning? Anonymkode: ec8f9...35d Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 29. juni 2017 #2 Del Skrevet 29. juni 2017 Jeg har studert til ingeniør bachelor + 2-årig master ved NTNU, så jeg kan prøve å svare. Det er mye forelesninger, og fire av fem dager i uken er som regel fullstappet med forelesning og lab. Dette gjelder spesielt de første årene, og på siste året bachelor og master, så er det som regel mindre forelesninger. Dagen kan holde på så lenge som til kl .17-18 på kvelden, men da er det gjerne labarbeid eller eller øvingstimer hvor man sitter og regner oppgaver med studentassistenter tilstede. For de aller fleste er det mye jobb utenom forelesninger. Forelesninger er kun ment som en hjelp og en innføring. Det er mye som skal læres av både matte og fysikk og andre typiske basisfag som er relevant for retningen du velger. Dette krever mye regning og det tar tid å bli god. Da jeg gikk på NTNU hadde vi 4 innleveringer pr uke, så i løpet av en uke brukte jeg rundt 10-15 timer til sammen bare for å få ferdig innleveringene. Jeg måtte som regel ha godkjent rundt 10 øvinger i hvert emne for å få gå opp til eksamen. Det var sykt mye arbeid. Men dette er typisk NTNU, og på høgskolen er det mye slappere. Ikke så mange innleveringer. Til sammenligning studerte jeg ett år på psykologi profesjon, og det var skikkelig slapt i forhold til både NTNU og ingeniørhøgskole. Det er mye lettere å kunne lese seg opp til eksamen kontra å ha dybdeforståelse og kunne regne oppgaver i matte/fysikk/mekanikk/fluidmekanikk/elektrostatikk/whatever. I tillegg er det livsfarlig å bli hengende bakpå, for alle fagene bygger på hverandre. Hvis du f.eks. ikke skjønte noe i matematikken i 1. klasse, så kan det få store følger for deg senere. Det er også høyt tempo, og man går typisk gjennom 20-30 A4-sider med matematikk i uken. Som alle andre studier, så må du også regne med litt gruppearbeid på ingeniørstudiet. Du må også regne med å samarbeide med andre på labben siden skolen som regel ikke har nok utstyr til at man kan sitte alene. Det er svært lite obligatorisk oppmøte. Så du kan sitte hjemme hver dag i stedet for å gå på forelesning hvis du skulle ønske det. Anonymkode: 5089a...7ad 4 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Knirke Skrevet 29. juni 2017 #3 Del Skrevet 29. juni 2017 Jeg har akkurat levert Bachelor, brukte ca 50-60 timer i uken på studiene. På vår skole var første semesteret hardest mtp arbeidsmengde, og det var nesten 50% frafall til jul. Vi har en god del obligatorisk arbeid i form av labøvelser og simulator. Jeg synes ikke studiet har vært vanskelig, men det har utvilsomt vært tidkrevende... Det gjenstår fortsatt endel kursing som jeg må ta til høsten. 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 29. juni 2017 #4 Del Skrevet 29. juni 2017 Det at mange bruker mye tid på ingeniørstudiene henger utvilsomt sammen med at det også er vanskelig. Hvis vi ser på antall sider i pensum, så er det sikkert ikke så mye verre enn andre studieretninger, men siden pensumet er vanskelig så bruker man lang tid. Anonymkode: 5089a...7ad 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 30. juni 2017 #5 Del Skrevet 30. juni 2017 Har en Bachelor + Master, der Master er fra et av de mer krevende linjene, Elektro + FysMat. Alle linjer er vel egentlig krevende, men men. Det meste krevende med Ingeniørutdanningen er nok arbeidsmengden. Det er ALLTID noe som skal gjøres...enten prosjekt, lab, hjemmeeksamen, innleveringer, you name it. Hvor krevende de er, varierer også. Noen fag har forelesere som gjør x studiepoeng til å føles ut som det dobbelte. Hvor krevende er stoffet? Det kommer litt an på hvor flink du er i matte. Dvs, om du faktisk skjønner innholdet, ikke bare er flink til å plugge inn tall i formler. Faktisk utrolig mange som kom ut fra VGS med 4-6 i Matte og Fysikk, men som slet veldig mye. Også er det stort pluss om du kan programmere, nesten alle linjer har litt basic programmering. Anonymkode: a5e98...48b Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 30. juni 2017 #6 Del Skrevet 30. juni 2017 Tusen takk for fine og fyldige svar! Er god i realfag så tror ikke det blir værre for meg enn andre spnn sett. Har studert medisin tidligere, men det ble litt feil for meg da jeg har mer interesse for ingeniør type studier. Det studiet var sosialt selvmord, og strykprosenten på eksamener opp i 50%. Antar jeg er litt skeptisk til om ingeniør blir like "hardt" tidsmessig om dere skjønner. Der leste man 7 dager i uken ofte morgen til kveld. Vurderer også å ta det nettbasert deltid, men blir kanske bare verre? Anonymkode: ec8f9...35d Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 30. juni 2017 #7 Del Skrevet 30. juni 2017 Har også bachelor og master (NTNU Gløshaugen), synes matte 1 var litt heftig, ellers var det meste greit. Måtte koke litt øvinger i de mest hektiske periodene. Var alltid i forelesning og fokuserte på forståelse og eksamen. Tisbruk ca 20-30 t/uke gjennom semesteret og 80-90 t/uke i eksamensperioder og innspurt på bachelor- og masteroppgave. Karaktersnitt A/B. Anonymkode: 39f5a...df8 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 30. juni 2017 #8 Del Skrevet 30. juni 2017 1 time siden, AnonymBruker skrev: Har også bachelor og master (NTNU Gløshaugen), synes matte 1 var litt heftig, ellers var det meste greit. Måtte koke litt øvinger i de mest hektiske periodene. Var alltid i forelesning og fokuserte på forståelse og eksamen. Tisbruk ca 20-30 t/uke gjennom semesteret og 80-90 t/uke i eksamensperioder og innspurt på bachelor- og masteroppgave. Karaktersnitt A/B. Anonymkode: 39f5a...df8 Tidsbruk da inkl forelesninger/lab/kurs? Anonymkode: ec8f9...35d Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 30. juni 2017 #9 Del Skrevet 30. juni 2017 1 time siden, AnonymBruker skrev: Har også bachelor og master (NTNU Gløshaugen), synes matte 1 var litt heftig, ellers var det meste greit. Måtte koke litt øvinger i de mest hektiske periodene. Var alltid i forelesning og fokuserte på forståelse og eksamen. Tisbruk ca 20-30 t/uke gjennom semesteret og 80-90 t/uke i eksamensperioder og innspurt på bachelor- og masteroppgave. Karaktersnitt A/B. Anonymkode: 39f5a...df8 Hvilken linje? Er det vanlig å ha et så godt snitt? Trodde de fleste lå på C/D? Anonymkode: 4cf71...230 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 30. juni 2017 #10 Del Skrevet 30. juni 2017 En del teknologistudier som ingeniørstudier, informatikk og andre realfaglige studier kan ta mye tid avhengig av hvor mange obligatoriske aktiviteter det er. Etter kvalitetsreformen er det mange institusjoner som har økt dette betraktgelig, så jeg ville tatt høyde for at jeg minst bruker en vanlig arbeidsuke på realfagsstudier, på enkelte institusjoner mer. Men det man bør tenke ennå mer på er ikke nødvendigvis arbeidsbelastningen under studiet. Man klarer noen tøffe år, det er ikke der diskusjonen bør ligge, men på hva man ønsker å jobbe med etterpå. Mange av jobbene man får etter studiet er tilsvarende tøffe, f. eks. dataingeniører/softwareutviklere jobber ekstremt mye, noen nesten hele døgnet. Selv om jobbmulighetene kan være gode, så er det lurt å tenke gjennom om man ønsker en tilværelse med veldig lite fritid, som mange ender opp med etter å ha tatt realfaglige studier. Anonymkode: 9a1bc...867 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 30. juni 2017 #11 Del Skrevet 30. juni 2017 Teit spørsmål, men jeg forstår ikke helt hva dette studiet går ut på. Jeg har skjønt at det er en del matte, men vet ikke mer. Er det mye statistikk og grafer? Hva kan man jobbe med når man er ferdig? Anonymkode: 76822...e39 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
ism85 Skrevet 30. juni 2017 #12 Del Skrevet 30. juni 2017 (endret) Feil Endret 30. juni 2017 av ism85 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 1. juli 2017 #13 Del Skrevet 1. juli 2017 17 timer siden, AnonymBruker skrev: Men det man bør tenke ennå mer på er ikke nødvendigvis arbeidsbelastningen under studiet. Man klarer noen tøffe år, det er ikke der diskusjonen bør ligge, men på hva man ønsker å jobbe med etterpå. Mange av jobbene man får etter studiet er tilsvarende tøffe, f. eks. dataingeniører/softwareutviklere jobber ekstremt mye, noen nesten hele døgnet. Selv om jobbmulighetene kan være gode, så er det lurt å tenke gjennom om man ønsker en tilværelse med veldig lite fritid, som mange ender opp med etter å ha tatt realfaglige studier. Anonymkode: 9a1bc...867 Det har vært med i vurderingen, også delvis grunnen til at jeg hoppet av medisin midt i studieløpet, og den retningen jeg ønsker å studere vil jeg tro skal kunne by på stillinger med arbeidstider jeg kan trives med. 🙂 Hvis jeg i det hele tatt får jobb, men den tid den sorg 😅 Anonymkode: ec8f9...35d Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
RoH Skrevet 1. juli 2017 #14 Del Skrevet 1. juli 2017 Var tid for øl av og til. :). Men var vel bare 40-45% som fullførte med bestått i alle fag på første runde. Så for noen var det nok litt mye øl. 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 1. juli 2017 #15 Del Skrevet 1. juli 2017 Jeg vil komme med en tilleggskommentar i forhold til dette med hvor tidkrevende studiene er. Det avhenger i stor grad hvor bra karakterer du ønsker deg. Er du fornøyd med en E, så trenger du nødvendigvis ikke jobbe så mye, men i mange fag må man jobbe ganske mye for å oppnå karakteren A og B - spesielt i de tunge basisfagene. I et trangt arbeidsmarked så vil karakterene dine bety ganske mye, og hvis du ønsker å gå videre med master så må du for de fleste linjene ha B i snitt for å komme inn. Likevel er det ikke noe utpreget karakterkonkurranse på studiet, men du vil stille sterkere hvis du klarer å skille deg ut med gode karakterer. Anonymkode: 5089a...7ad Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 1. juli 2017 #16 Del Skrevet 1. juli 2017 Jeg tok min bachelorgrad på UiA. Det var hardt til tider, men det gikk overraskende greit. Jeg er utdannet byggingeniør. De som gikk elektro og mekatronikk hadde utvilsomt vanskeligere fag enn oss byggfolk. Anonymkode: 11eca...c2a Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 1. juli 2017 #17 Del Skrevet 1. juli 2017 16 timer siden, AnonymBruker skrev: Teit spørsmål, men jeg forstår ikke helt hva dette studiet går ut på. Jeg har skjønt at det er en del matte, men vet ikke mer. Er det mye statistikk og grafer? Hva kan man jobbe med når man er ferdig? Anonymkode: 76822...e39 Ingeniørstudiet er så mangt, alt etter hvilken retning man velger (bygg, elektro, maskin, data etc). For min del kan jeg kun svare fra bygg, siden det er der jeg går. Vi har mye matte ja, og enda mer fysikk. Vi har 5 studiepoeng med statistikk, altså lite. Flere på mitt studie kaller statistikk for "tullematte", fordi det er så enkelt i forhold til de andre matte/fysikkfagene vi har. Ellers har jeg (som går byggingeniør) valgt anleggsteknikk som studieretning innen bygg. Her er det vanlig med veg-fag (altså vegplanlegging, vegteknologi osv), landmåling, geoteknikk, ingeniørgeologi, vann- og avløp og andre "anleggsfag". Mye av disse fagene inneholder også en del matte og fysikk. Ellers har vi også fag som er felles for alle byggstudentene: statikk (må ikke blandes med statistikk), materiallære, konstruksjonsteknikk, bygningsfysikk osv. Det er for det meste også matte/fysikk (bortsett fra materiallære). Når man er ferdig utdannet kan man få jobb veldig mange plasser, men innen anlegg er det vanligst å jobbe der man planlegger eller driver med anleggsarbeid; i kommunene, vegvesenet, hos entrepenører og konsulenter innen anlegg. Da jobber man gjerne med planlegging (gjerne prosjektering) og oppfølging av anleggsarbeid. Eller med drift og vedlikehold av ferdige anlegg. Altså ikke som anleggsarbeidere, men de som kontrollerer at ting går riktig or seg. Anonymkode: 93c25...d31 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 1. juli 2017 #18 Del Skrevet 1. juli 2017 7 timer siden, AnonymBruker skrev: Ingeniørstudiet er så mangt, alt etter hvilken retning man velger (bygg, elektro, maskin, data etc). For min del kan jeg kun svare fra bygg, siden det er der jeg går. Vi har mye matte ja, og enda mer fysikk. Vi har 5 studiepoeng med statistikk, altså lite. Flere på mitt studie kaller statistikk for "tullematte", fordi det er så enkelt i forhold til de andre matte/fysikkfagene vi har. Ellers har jeg (som går byggingeniør) valgt anleggsteknikk som studieretning innen bygg. Her er det vanlig med veg-fag (altså vegplanlegging, vegteknologi osv), landmåling, geoteknikk, ingeniørgeologi, vann- og avløp og andre "anleggsfag". Mye av disse fagene inneholder også en del matte og fysikk. Ellers har vi også fag som er felles for alle byggstudentene: statikk (må ikke blandes med statistikk), materiallære, konstruksjonsteknikk, bygningsfysikk osv. Det er for det meste også matte/fysikk (bortsett fra materiallære). Når man er ferdig utdannet kan man få jobb veldig mange plasser, men innen anlegg er det vanligst å jobbe der man planlegger eller driver med anleggsarbeid; i kommunene, vegvesenet, hos entrepenører og konsulenter innen anlegg. Da jobber man gjerne med planlegging (gjerne prosjektering) og oppfølging av anleggsarbeid. Eller med drift og vedlikehold av ferdige anlegg. Altså ikke som anleggsarbeidere, men de som kontrollerer at ting går riktig or seg. Anonymkode: 93c25...d31 Hvor studerer du, og ca hvor mange timer undervisning har dere i uka har dere på bygg (evt obl)? Hva fikk deg til å velge anleggsteknikk som retning? Lønn, arbeidsmarkedet, interesse? Hvilken retning er mest "populær" å gå? Anonymkode: ec8f9...35d Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 1. juli 2017 #19 Del Skrevet 1. juli 2017 7 timer siden, AnonymBruker skrev: Jeg tok min bachelorgrad på UiA. Det var hardt til tider, men det gikk overraskende greit. Jeg er utdannet byggingeniør. De som gikk elektro og mekatronikk hadde utvilsomt vanskeligere fag enn oss byggfolk. Anonymkode: 11eca...c2a Så bra at det gikk så greit, kommer kanskje an på hvor faglig sterk man er i div fag? Måtte du legge ned mange timer i uka gjennom studiet? Hvordan er forresten fordeling mellom kjønn på en slik utdanning som byggingeniør? Ser for meg at det må være veldig mannsdominert.. Hvordan stiller kvinner i arbeidsmarkedet? Anonymkode: ec8f9...35d Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 1. juli 2017 #20 Del Skrevet 1. juli 2017 3 timer siden, AnonymBruker skrev: Hvor studerer du, og ca hvor mange timer undervisning har dere i uka har dere på bygg (evt obl)? Hva fikk deg til å velge anleggsteknikk som retning? Lønn, arbeidsmarkedet, interesse? Hvilken retning er mest "populær" å gå? Anonymkode: ec8f9...35d Jeg studerer ved NTNU i Gjøvik. Hvor mange timer undervisning varierer fra fag til fag, men kanskje 15-20 timer i uka med undervisning og øvinger (gjennomsnitt). Nesten ingenting er obligatorisk, noen fag har obligatorisk oppmøte noen ganger i semesteret (lab, ekskursjoner, samlinger etc), mens andre fag kun har obligatoriske innleveringer. Men de fleste fagene har en god del obligatoriske innleveringer som er mye jobb med, som man må ha bestått for å få ta eksamen. Jeg valgte anleggsteknikk fordi jeg har hatt sommerjobb innen det, og jeg synes det er veldig mange interessante jobbmuligheter. Og veldig varierte, man har mulighet til å jobbe både ute på anlegg, inne på et kontor eller begge deler. Dessuten har jeg gjennom sommerjobb fått vite at det fortsatt er stor mangel på mange med flere type anleggsfag. Særlig planleggingsfag, VA, landmåling og geoteknikk - det er rett og slett ikke så mange som tar de. Alternativet til anleggsteknikk var konstruksjonsteknikk, og det er det enda mer fysikk (noe jeg egentlig ikke er sånn superglad i). Men det virket som om konstruksjon var den retningen flest gikk, selv om etterspørselen etter ingeniører innen konstruksjon har gått net pga oljekrisen. Men tilbudet av retninger varierer litt fra studiested altså, noen skoler tilbyr også andre retninger. Lønnen var ikke avgjørende for at jeg valgte anleggsteknikk, men den var nok litt av årsaken til at jeg valgte ingeniørstudiet. Men jeg vet at jeg kommer til å få en grei lønn når jeg er ferdig, med mulighet til å klatre mye på lønnsstigen, og da er egentlig det viktigste for meg å få en jobb jeg synes er interessant. Det er mye viktigere å vite at jeg er en aktuell kanditat til mange utrolig interessante jobber, som man ikke får hvis man ikke har teknisk bakgrunn. Anonymkode: 93c25...d31 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå