AnonymBruker Skrevet 22. juni 2017 #1 Del Skrevet 22. juni 2017 Jeg har vært syk nå og vært mye sengeliggende. Dette startet på søndag, i går begynte det med smerter i beinet. Kunne gå på beinet. Har slitt med låsninger i korsryggen de siste 2 mnd også. idag når jeg stod opp, klarte jeg ikke å gå på det. Jeg har haltet i hele dag. Men har lagt merke til at hvis jeg sitter i 15 min, stivner det helt til. Jeg kan ikke løfte det, må rett og slett løfte det med henda. Etter å ha bevegd meg en stund , løsner det opp og jeg kan gå på det igjen, men fortsatt vondt og halter. Og kan ikke bøye meg eller beinet. Smertene går fra rompa og ned i leggen. er dette bare skink? Har det kunn i høyre bein. Men er så smertefullt til tider. Samtidig som jeg bruker evigheter på å komme meg på do osv.. noen som har hatt det? Anonymkode: 1f55d...5c9 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 22. juni 2017 #2 Del Skrevet 22. juni 2017 Har du i tillegg kramper eller urolige bein kan det være du trenger magnesium. Ligger man lavt i D-vit.nivå så kan man bli stiv i muskler og ledd. Ellers kan det være gikt, revmatisme etc. Kan du ikke ta blodprøver hos lege og få det funnet ut? Anonymkode: de9e3...f51 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 22. juni 2017 #3 Del Skrevet 22. juni 2017 1 time siden, AnonymBruker skrev: Har du i tillegg kramper eller urolige bein kan det være du trenger magnesium. Ligger man lavt i D-vit.nivå så kan man bli stiv i muskler og ledd. Ellers kan det være gikt, revmatisme etc. Kan du ikke ta blodprøver hos lege og få det funnet ut? Anonymkode: de9e3...f51 Nei. Ingen kramper. Jeg går på magnesium og gjort en stund. Tok blodprøver for ca 5 uker siden og da var ingenting lavt. Kan man finne ut om man har gikt og revmatisme på blodprøver? 🤔 Anonymkode: 1f55d...5c9 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 22. juni 2017 #4 Del Skrevet 22. juni 2017 7 minutter siden, AnonymBruker skrev: Kan man finne ut om man har gikt og revmatisme på blodprøver? 🤔 Anonymkode: 1f55d...5c9 Det jeg vet er at legen sammenligner pasientens beskrivelse av sine plager med det han/hun finner ved leddundersøkelser hvor store og små ledd kontrolleres. Videre utredning blir blodprøver og røntgen. Revmatoid faktor måles i blodprøve for utredning av revmatisk sykdom der det foreligger mistanke om revmatoid artritt eller Sjögrens syndrom. Dette er et autoantistoff rettet mot kroppens egne antistoffer og som ofte finnes i økte mengder ved leddgikt. Hos cirka 75 prosent av pasientene kan man påvise dette antistoffet som følgelig er en sterk støtte for diagnosen. Andre blodprøver tester som anti-CCP-antistoff senkningsreaksjon (SR), C-reaktivt protein (CRP), og anti-citrullinert peptid-antistoff (ACPA) benyttes også ved revmatoid artritt. Hvis det nå skulle være det du har fått, så er det viktig få kunnskap om sykdommen og kroppen, betydningen av regelmessig fysisk aktivitet, ulike typer trening og hjelpemidler. Slik hjelp gis av lege sammen med medlemmer av spesialiserte revma-team (fysioterapeut, ergoterapeut, sykepleier, kurator/psykolog samt i enkelte tilfeller ortoped/revmakirurg og ortopedtekniker) ved revmatologiske enheter og sykehus over hele landet. Anonymkode: de9e3...f51 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 22. juni 2017 #5 Del Skrevet 22. juni 2017 4 minutter siden, AnonymBruker skrev: Det jeg vet er at legen sammenligner pasientens beskrivelse av sine plager med det han/hun finner ved leddundersøkelser hvor store og små ledd kontrolleres. Videre utredning blir blodprøver og røntgen. Revmatoid faktor måles i blodprøve for utredning av revmatisk sykdom der det foreligger mistanke om revmatoid artritt eller Sjögrens syndrom. Dette er et autoantistoff rettet mot kroppens egne antistoffer og som ofte finnes i økte mengder ved leddgikt. Hos cirka 75 prosent av pasientene kan man påvise dette antistoffet som følgelig er en sterk støtte for diagnosen. Andre blodprøver tester som anti-CCP-antistoff senkningsreaksjon (SR), C-reaktivt protein (CRP), og anti-citrullinert peptid-antistoff (ACPA) benyttes også ved revmatoid artritt. Hvis det nå skulle være det du har fått, så er det viktig få kunnskap om sykdommen og kroppen, betydningen av regelmessig fysisk aktivitet, ulike typer trening og hjelpemidler. Slik hjelp gis av lege sammen med medlemmer av spesialiserte revma-team (fysioterapeut, ergoterapeut, sykepleier, kurator/psykolog samt i enkelte tilfeller ortoped/revmakirurg og ortopedtekniker) ved revmatologiske enheter og sykehus over hele landet. Anonymkode: de9e3...f51 Tusen takk for informasjon. Da skal jeg ta kontakt med legen over helgen. 🙂 Anonymkode: 1f55d...5c9 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 22. juni 2017 #6 Del Skrevet 22. juni 2017 4 minutter siden, AnonymBruker skrev: Tusen takk for informasjon. Da skal jeg ta kontakt med legen over helgen. 🙂 Anonymkode: 1f55d...5c9 Jeg håper legen finner ut av hva det er (og at det ikke er det der ^) og så ønsker jeg deg det beste! Anonymkode: de9e3...f51 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå