Gå til innhold

Gjøre pastarett laktosefri.


Anbefalte innlegg

AnonymBruker
Skrevet

Heisann! Skal imorgen lage en pastarett (tenker pasta carbonara) og skal lage den tilnærmet laktosefri. Er ikke så kjent med hva laktose er å sånt, så noen tips/råd til å få retten mest mulig laktosefri? :) 

Anonymkode: ebad9...07a

Videoannonse
Annonse
AnonymBruker
Skrevet

De fleste melkeprodukter får du i laktosefri form :) 

Anonymkode: e56a1...ce5

AnonymBruker
Skrevet

Hvorfor ikke heller lage bolognese? 

Anonymkode: 9dc97...c23

Gjest Overrasket
Skrevet

Hvis du vet at det bokstavelig talt holder med tilnærmet laktosefri mat kan du lage carbonara på vanlig vis, pancetta, eggeplomme og parmesanost. Parmesanost er tilnærmet laktosefri. Dersom du må ha helt laktosefri hadde jeg laget pasta alla vongole (muslinger), som man som kjent ikke bruker ost til.

AnonymBruker
Skrevet

Bare bruk vegans/laktosefri ost o.l. Ellers så kan du jo bare gå for bolognese.

Anonymkode: 9e2e0...b12

Skrevet

Det er bare å bruke laktosefri matfløte 👌 jeg lagde en rett senest i dag med glutenfri pasta og laktosefri matfløte sammen med tomat, scampi, hvitløk, løk og chili 👌ingen forskjell i smak på produkter med og uten laktose av meieriprodukter i dag synes jeg 😀

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet
33 minutter siden, Overrasket skrev:

Hvis du vet at det bokstavelig talt holder med tilnærmet laktosefri mat kan du lage carbonara på vanlig vis, pancetta, eggeplomme og parmesanost. Parmesanost er tilnærmet laktosefri. Dersom du må ha helt laktosefri hadde jeg laget pasta alla vongole (muslinger), som man som kjent ikke bruker ost til.

Dette.

Anonymkode: b5590...375

  • Liker 2
Skrevet (endret)

Ekte carbonara er laktosefri, dersom du bruker parmesan (parmigiano reggiano) som er lagret i minst 24 måneder. 

(Etter 24 mnd. er osten laktosefri.)

Men lager du "carbonara-aktig" rett, feks. med fløte og/eller andre ingredienser, må du selvfølgelig forandre. 

Ekte carbonara er: Pasta (oftest spaghetti), pepper, salt, egg, parmesan.  Viktig at "parmesanen" er Parmigiano Reggiano, og lagret minst 24 mnd. Det holder ikke med Grana Padano her. 

(Glemte å si at det selvfølgelig skal være pancetta, guancale eller bacon også.... Men nå var jo poenget med tråden laktose)

Endret av Dolce
  • Liker 1
Skrevet

Laktosefrie meieriprodukter. Smaker ikke forskjell på laktosefri og med laktose. Carbonara kan også fint lages uten meieriprodukter som andre har foreslått. Synes det er best.

  • Liker 1
Skrevet

Bruk laktosefri fløte og melk, parmesan er også laktosefri

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...