Gå til innhold

Lagde ost, hva gjør jeg med væsken som blir igjen


Anbefalte innlegg

AnonymBruker
Skrevet

Hei alle sammen! Som overskriften oppsummerer det, så lagde jeg ost, som skulle siles, og da sitter igjen med en gul væske som sies å inneholde syre fra melk og sitronsyre(i oppskriften). Så spørsmålet mitt er hva jeg kan gjøre med denne væsken? Noen tips eller forslag? Unntatt å kaste det, da jeg tror den inneholder litt næring, eller gjerne educate me. 

Anonymkode: eb6d7...e70

Videoannonse
Annonse
Gjest NotNaomi
Skrevet

Må bare si at det er  kult at  du lager ost selv! Sorry men vet ikke hva du skal gjøre med det.

AnonymBruker
Skrevet

Jeg mener valle kan brukes i brøddeig? 

Anonymkode: edd6a...6ce

Gjest Overrasket
Skrevet

Det er veldig protenrikt, og kan brukes som base i energidrikker. Det er også normalt å lage ricotta av overskytende biprodukter i osteproduksjon, f.eks. etter å først ha laget mozzarella.

AnonymBruker
Skrevet

Trådstarter her. Takk for svarene deres. Ifølge Wikipedia så skal man ikke innta myse(fant ut av navnet) hvis man har latoseintoleranse, stemmer dette? 

Anonymkode: eb6d7...e70

AnonymBruker
Skrevet

kanskje.

Anonymkode: c7e9b...fe7

Skrevet

Du kan koke brunost? :)

Eller rett og slett bruke i brøddeig eller annen mat. Regner med du kan fryse den hvis du har mye. 

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet
10 timer siden, AnonymBruker skrev:

Trådstarter her. Takk for svarene deres. Ifølge Wikipedia så skal man ikke innta myse(fant ut av navnet) hvis man har latoseintoleranse, stemmer dette? 

Anonymkode: eb6d7...e70

Ja, siden det meste av laktosen blir værende igjen i mysen vil en laktoseintolerant ha større problemer med myse enn med vanlig melk. Det er derfor laktoseintolerante kan spise vanlig ost, men ikke brunost som lages av mysen.

Anonymkode: 832c3...b7a

  • Liker 1

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...