AnonymBruker Skrevet 10. juni 2017 #1 Skrevet 10. juni 2017 Hei alle sammen! Som overskriften oppsummerer det, så lagde jeg ost, som skulle siles, og da sitter igjen med en gul væske som sies å inneholde syre fra melk og sitronsyre(i oppskriften). Så spørsmålet mitt er hva jeg kan gjøre med denne væsken? Noen tips eller forslag? Unntatt å kaste det, da jeg tror den inneholder litt næring, eller gjerne educate me. Anonymkode: eb6d7...e70
Gjest NotNaomi Skrevet 10. juni 2017 #2 Skrevet 10. juni 2017 Må bare si at det er kult at du lager ost selv! Sorry men vet ikke hva du skal gjøre med det.
AnonymBruker Skrevet 10. juni 2017 #3 Skrevet 10. juni 2017 Jeg mener valle kan brukes i brøddeig? Anonymkode: edd6a...6ce
Gjest Overrasket Skrevet 10. juni 2017 #4 Skrevet 10. juni 2017 Det er veldig protenrikt, og kan brukes som base i energidrikker. Det er også normalt å lage ricotta av overskytende biprodukter i osteproduksjon, f.eks. etter å først ha laget mozzarella.
AnonymBruker Skrevet 10. juni 2017 #5 Skrevet 10. juni 2017 Trådstarter her. Takk for svarene deres. Ifølge Wikipedia så skal man ikke innta myse(fant ut av navnet) hvis man har latoseintoleranse, stemmer dette? Anonymkode: eb6d7...e70
onyx Skrevet 11. juni 2017 #7 Skrevet 11. juni 2017 Du kan koke brunost? Eller rett og slett bruke i brøddeig eller annen mat. Regner med du kan fryse den hvis du har mye. 1
AnonymBruker Skrevet 11. juni 2017 #8 Skrevet 11. juni 2017 10 timer siden, AnonymBruker skrev: Trådstarter her. Takk for svarene deres. Ifølge Wikipedia så skal man ikke innta myse(fant ut av navnet) hvis man har latoseintoleranse, stemmer dette? Anonymkode: eb6d7...e70 Ja, siden det meste av laktosen blir værende igjen i mysen vil en laktoseintolerant ha større problemer med myse enn med vanlig melk. Det er derfor laktoseintolerante kan spise vanlig ost, men ikke brunost som lages av mysen. Anonymkode: 832c3...b7a 1
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå