AnonymBruker Skrevet 8. juni 2017 #1 Del Skrevet 8. juni 2017 Hva er forskjellen? Sosionom og vernepleier også? Ser i en annen tråd en diskusjon som fikk meg til å lure. Hilsen nysgjerrig. Anonymkode: 81f69...ccb Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
applestories Skrevet 8. juni 2017 #2 Del Skrevet 8. juni 2017 Anbefaler å sjekke utdanning.no, de har beskrivelser av tusenvis av utdannelser og yrker. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 8. juni 2017 #3 Del Skrevet 8. juni 2017 En hjelpepleier er en som blir rakket ned på og hetset av sykepleiere. Anonymkode: 5f579...e25 5 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 8. juni 2017 #4 Del Skrevet 8. juni 2017 Det er det samme. Hjelpepleier er et utdadert begrep i utdanningssammenheng, men henger igjen i yrkessammenheng. Anonymkode: 5056f...138 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 8. juni 2017 #5 Del Skrevet 8. juni 2017 Akkurat det samme, bare en ny betegnelse. Anonymkode: f0cb4...a2e Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 8. juni 2017 #6 Del Skrevet 8. juni 2017 5 minutter siden, AnonymBruker skrev: Akkurat det samme, bare en ny betegnelse. Anonymkode: f0cb4...a2e Feil. Det er faktisk to helt forskjellige utdanninger. Hjelpepleien hadde mere teori og fag. Mens helsefagarbeidere har mindre skole men de har nesten 2 år læretid og må ta fagprøve. Hjelpepleien var 2-årig, med mulighet for å ta tredjeåret påbygg for å få studiekompetanse. I løpet av de to årene så hadde de 6 uker sykehjemspraksis, 6 uker praksis i hjemmetjenesten, 6 uker praksis innen psykisk utviklingshemming og 4 uker valgfri praksis. I alle praksisperiodene så måtte man jobbe med en case som man måtte bestå for å få bestått praksis. Så det er absolutt ikke samme utdanningen som har fått en ny betegnelse. Anonymkode: 933b4...5b5 3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 8. juni 2017 #7 Del Skrevet 8. juni 2017 11 minutter siden, AnonymBruker skrev: Feil. Det er faktisk to helt forskjellige utdanninger. Hjelpepleien hadde mere teori og fag. Mens helsefagarbeidere har mindre skole men de har nesten 2 år læretid og må ta fagprøve. Hjelpepleien var 2-årig, med mulighet for å ta tredjeåret påbygg for å få studiekompetanse. I løpet av de to årene så hadde de 6 uker sykehjemspraksis, 6 uker praksis i hjemmetjenesten, 6 uker praksis innen psykisk utviklingshemming og 4 uker valgfri praksis. I alle praksisperiodene så måtte man jobbe med en case som man måtte bestå for å få bestått praksis. Så det er absolutt ikke samme utdanningen som har fått en ny betegnelse. Anonymkode: 933b4...5b5 Yrket er det samme, og det er det TS spør om. Anonymkode: 5056f...138 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
boblevann Skrevet 8. juni 2017 #8 Del Skrevet 8. juni 2017 Hjelpepleierutdanningen finnes ikke lenger, den er erstattet av helsefagarbeider med fagbrev. Utdanningene er ikke like, men jeg vet ikke så mye om forskjellene. Både hjelpepleier og helsefagarbeider brukes litt på kryss og tvers i praksis - begge betegnelsene blir brukt på begge utdannelsene (voksne bruker ofte hjelpepleier og yngre bruker ofte helsefagarbeider). I praksis er de vel også ganske like med tanke på arbeidsoppgaver. 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 9. juni 2017 #9 Del Skrevet 9. juni 2017 Helsefagarbeider er mer likt den gamle omsorgsarbeiderutdanningen slik jeg har forstått det. Hjelpepleiere lærte litt mer om praktiske ting som forskjellige prosedyrer og var litt nærmere sykepleier når det kom til fag. Anonymkode: 434a1...62d 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Virilja Skrevet 10. juni 2017 #10 Del Skrevet 10. juni 2017 På 8.6.2017 den 21.53, AnonymBruker skrev: Feil. Det er faktisk to helt forskjellige utdanninger. Hjelpepleien hadde mere teori og fag. Mens helsefagarbeidere har mindre skole men de har nesten 2 år læretid og må ta fagprøve. Hjelpepleien var 2-årig, med mulighet for å ta tredjeåret påbygg for å få studiekompetanse. I løpet av de to årene så hadde de 6 uker sykehjemspraksis, 6 uker praksis i hjemmetjenesten, 6 uker praksis innen psykisk utviklingshemming og 4 uker valgfri praksis. I alle praksisperiodene så måtte man jobbe med en case som man måtte bestå for å få bestått praksis. Så det er absolutt ikke samme utdanningen som har fått en ny betegnelse. Anonymkode: 933b4...5b5 Joda, det er det samme. Utdanningen var bare gjennom en reform. Jeg gikk utdannelsen akkurat i den perioden. Jeg gikk helsearbeiderfaget, mens venninnen min som var ett år eldre gikk hjelpepleien. Vi hadde de samme lærerne og klasserommene. Omsorgsarbeiderfaget forsvant også, så helsefagarbeider er på en måte en blanding av de to på mange områder Vernepleier og sosionom er to forskjellige bachelorutdannelser. Noe er likt, de kan f.eks begge jobbe som miljøarbeidere. Men det meste er forskjellig. Utdanning.no er veldig bra, som noen sier over her. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå