AnonymBruker Skrevet 30. mai 2017 #1 Del Skrevet 30. mai 2017 Jeg sliter med drøftingsdelen i bacheloroppgaven. Jeg har en problemstilling som går ut på å finne ut hvilke tanker miljøarbeidere har om relasjonsbygging. Resultatene jeg har fått fra de ulike intervjuene samsvarer mye med teoridelen av oppgaven. Hvordan skal man egentlig drøfte da? Har veldig lite erfaring med å skrive oppgaver på denne måten, så jeg sliter litt. Å drøfte er enkelt når det finnes klare motsetninger, men jeg klarer ikke helt å se motsetningene her. Anonymkode: b11d8...5dd Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 30. mai 2017 #2 Del Skrevet 30. mai 2017 Lån boken "den gode oppgaven: håndbok i oppgaveskriving". Der står det også om drøfting. Anonymkode: cf657...b6d Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Citpensacola Skrevet 30. mai 2017 #3 Del Skrevet 30. mai 2017 Drøfting er som du sikkert vet å "diskutere med seg selv". En redegjørelse svarer på hva, mens en drøfting forsøker å svare på hvordan og hvorfor. Nå kjenner jeg ikke til fagområdet ditt spesielt, men kan det f.eks være naturlig å skrive om hvorfor de tenker som de gjør, og hvordan dette her passer med teorien du forholder deg til? 3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 31. mai 2017 #4 Del Skrevet 31. mai 2017 Jeg foreslår at du går inn å ser hvordan andre har gjort dette i tidligere bachelor og masteroppgaver. Ikke for at du skal kopiere andres måte, men fordi det da kanskje blir enklere for deg selv å se hvordan det kan gjøres. Når jeg skrev master drøftet jeg noe ala dette: "Informant A sier at han er opptatt av relasjonsbygging. Han mener noe av det viktigste med relasjonsbygging er å vise interesse for eleven, da må på en slik måte at eleven skal skjønne at han bryr seg om eleven. Videre sier informant A at han ofte spør eleven om ting han vet eleven holder på med på fritiden og som han vet at er viktig for eleven......... Jeg tolker det slik at Informant A har høy bevissthet rundt hvordan gode relasjoner bygges. I følge (forfatter) er dette med å smile, snakke med andre om ting man vet interesserer de, gode måter å bygge relasjoner på. (Forfatter) sier at gode relasjoner også er viktig for........." Jeg presenterte dermed resultatene i et eget avsnitt. I avsnittet etter "bakte" jeg inn relevant teori der det passet (de var selvfølgelig mye lenger). Da var det veldig enkelt å trekke noen former for konklusjoner. Jeg forstår det slik at du skriver en kvalitativ oppgave, og da går det helt fint å presentere resultatene samt drøfte i samme del av oppgaven. Bare pass på at det kommer tydelig frem hva som er dine tolkninger. Anonymkode: 79236...949 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 31. mai 2017 #5 Del Skrevet 31. mai 2017 Det er lett å drøfte med en konkret problemstilling. Se om du kan konkretisere problemstillingen enda mer. Anonymkode: 23f85...5a7 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 31. mai 2017 #6 Del Skrevet 31. mai 2017 Drøfting kan være veldig forskjellig fra problemstilling til type oppgave osv. Mange svar over her er gode tips. Her er mine tips: Du plukker ut noen nøkkelmomenter/temaer/ord og utdyper dette med "for" og "imot". Tenk: "Ja, men..." Lag masse spørsmål ut fra problemstillingen eller teorien og gå i dybden på noen få. Vær selvkritisk og angrip din egen teori. Anonymkode: 316eb...271 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå