Gå til innhold

Hvilket kjøtt er billig?


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

AnonymBruker

Det er mye dyrt kjøtt i butikkene, spesielt storfekjøtt, men også svin og fugl. Pleier å kjøpe ferdig i pakke, og ikke i kjøttdisk. Men kanskje noen har tips om hvilket type kjøtt/del av dyret som er mer økonomisk å kjøpe? Selvfølgelig er det noen visse kjøtt-typer som må til i diverse retter, men f.eks. i gryter e.l. kan man jo bruke annet enn en dyr filet. 

Anonymkode: d5b39...d34

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

AnonymBruker

Innmat og stykingsdeler som trenger lang koketid.

Anonymkode: 297c3...bae

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Skal du ha svinefilet, kjøp svinekoteletter fra f.eks coop/xtra, og skjær opp selv. Kotelettene skjæres som regel hos skikkelige slakterier på oppdrag fra f.eks coop. Ellers må du nesten se på priser, fryst kjøtt er billigere enn ferskt. Kjøttdeig er best fra Gilde, men smaken er som baken. 

Anonymkode: 7164c...7fa

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Alt kjøtt er for billig. Det skulle kostet enda mer slik at dyrene kunne fått et mer veldig liv. Dyr skal ikke stenges inne i små båser hele livet sitt. Men det driter du vel i så lenge du kan velte deg i billig lidelse? 

Anonymkode: aa53c...70c

  • Liker 9
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker
10 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Innmat og stykingsdeler som trenger lang koketid.

Anonymkode: 297c3...bae

Nåja, det er ikke alltid riktig. Billigere i innkjøp ja, men det koster i strøm og tidsbruk å koke et kjøttstykke i 3-4 timer for å få det mørt.

Anonymkode: 7164c...7fa

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

AnonymBruker
2 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Nåja, det er ikke alltid riktig. Billigere i innkjøp ja, men det koster i strøm og tidsbruk å koke et kjøttstykke i 3-4 timer for å få det mørt.

Anonymkode: 7164c...7fa

Haha!

Nå lo jeg godt.

Anonymkode: 297c3...bae

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Svinekjøtt er nok billigst, og det billigste kjøttet får du ofte i store stykker/pakninger. Jo mer kjøttet er skjært opp, desto dyrere er det

Anonymkode: 06bce...687

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker
14 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Det er mye dyrt kjøtt i butikkene, spesielt storfekjøtt, men også svin og fugl. Pleier å kjøpe ferdig i pakke, og ikke i kjøttdisk. Men kanskje noen har tips om hvilket type kjøtt/del av dyret som er mer økonomisk å kjøpe? Selvfølgelig er det noen visse kjøtt-typer som må til i diverse retter, men f.eks. i gryter e.l. kan man jo bruke annet enn en dyr filet. 

Anonymkode: d5b39...d34

Prisen er avhengig av hor usunt eller sunt kjøttet er. Svinekjøtt er billigst men mest usunt til menneskemat på grunn av fettet. 

Rødt kjøtt er ehller ikke bra å spise for ofte. Hvitt kjøtt fra fugl inneholder lite vitaminer og er dermed ikke bra å leve på. Så her må du snarere balangsere tilbud, helsemessig egnet mat og økonomi. 

Mat med kort holdbarhet kan fryses og er ofte nedsatt i ulike butikker. Der kan du gjøre de beste innkjøpene. 

Anonymkode: 69146...06e

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Kyllinglår og hel grillet kylling er etter min erfaring ganske rimelig. 

Anonymkode: 5a51e...899

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Billig kjøtt burde egentlig ikke eksistere og bl.a. billig kylling og svinekjøtt er dyremishandling satt i system. Så når jeg kjøper kjøtt er det gjerne vilt eller produsert økologisk og følgelig dyrt, men når noe koster penger så setter man desto større pris på det. I svært mange retter, og spesielt til hverdags, er det ikke noe problem å erstatte 50 - 70% av kjøttet med grønnsaker, bønner, linser etc. og da blir det plutselig ikke så dyrt likevel. Sunnere er det også!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kjøp kjøtt som snart er utgått på dato. På Kiwi ser jeg ofte de legger frem kjøtt de har nedsatt 50%. En skam å kaste mat. Spesielt kjøtt. Så du gjør en god gjerning å kjøpe kjøtt som snart går ut på dato.. 

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker
39 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Alt kjøtt er for billig. Det skulle kostet enda mer slik at dyrene kunne fått et mer veldig liv. Dyr skal ikke stenges inne i små båser hele livet sitt. Men det driter du vel i så lenge du kan velte deg i billig lidelse? 

Anonymkode: aa53c...70c

Enig, men problemet er at man spiser for mye kjøtt. Folk burde spise mye mindre kjøtt, evt droppe kjøtt helt pga dyrevelferd.

Anonymkode: 579c5...712

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

18 timer siden, AnonymBruker skrev:

Det er mye dyrt kjøtt i butikkene, spesielt storfekjøtt, men også svin og fugl. Pleier å kjøpe ferdig i pakke, og ikke i kjøttdisk. Men kanskje noen har tips om hvilket type kjøtt/del av dyret som er mer økonomisk å kjøpe? Selvfølgelig er det noen visse kjøtt-typer som må til i diverse retter, men f.eks. i gryter e.l. kan man jo bruke annet enn en dyr filet. 

Anonymkode: d5b39...d34

Bare tull! 

Skal du lage en god kjøttgryte er dyr filet det siste du vil ha i den! For å lage den beste kjøttgryten skal du nesten alltid ha det billigste og seigeste stykket du kan finne. Ofte er det f.eks høyrygg på kiwi til 142kr/kg, såvidt dyrere enn kjøttdeig. Slakteren har det kanskje på tilbud til 129kr/kg og da får du med bein også som gir god smak i gryten. Lager du det riktig blir det så smaksrikt og mørkt at kjøttet går i oppløsning bare du ser på det, om det er hva du ønsker. Lett er det også.

 

Kjøtt er billig. Prior hel kylling får du til under 50kr/kg. Kom ikke her å si at det er dyrt, kylling er så bilig at det er på grensen til latterlig. 

Laks derimot, det har blitt ganske dyrt. Nå koster fjøslaksen mer enn Ytrefilet av okse, noe snodig spør du meg! 

Endret av debattanten
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Hvis du bor sånn at du har en Bunnpris i nærheten, så har de billig kjøtt til 25 kr per pakke. Synes kjøttdeigen der (tror det er 350 g) er kjempegod, kjøper den hele tiden. Men vet at mange har tidligere sagt at de ikke liker den, og det skjønner jeg bare ikke. Faktisk så foretrekker jeg den istedenfor Gilde sin, da den ikke stinker like dårlig og er kjempebillig. Og utenom det smaker den helt vanlig kjøttdeig.

Andre typer billig kjøtt de har er svin, laks, kylling og fiskeburger. Det meste smaker helt vanlig kjøtt, for det er jo det det er: rent kjøtt. Kjøttdeigen har samme ingredienser som vanlig kjøttdeig fra andre merker, altså med salt og vann. Fiskeburgerne har selvsagt andre ingredienser i seg, men de er ikke et billigmerke, men fra merket Lofoten som er ganske så trygt.

Å kjøpe kjøtt som er nedprised pga. kort holdbarhet er også noe jeg gjør ofte. Kjøp og fryst! Eventuelt kjøp, stek, også frys!

Og å tørre å prøve de forskjellige typene kjøtt med billigmerker er etter min mening verdt sjansen. Handler en del på Bunnpris, så der har de både Bunnpris-merket, Kløver-merket og First Price-merket. (Men lurer på om First Price holder på å ta over for de andre?) Har kjøpt en del pølser fra Kløver-merket. Kjøper fryste kyllingfileter fra First Price.

Jeg pleier også å kjøpe koteletter fra et billigmerke, men er litt usikker på hva det var for et merke. Lurer på om det kanskje er First Price, jeg tenker på...? Det er iallefall et eller annet merke Kwi har, hvis det er til noe hjelp.

Anonymkode: fdc34...f72

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Det billigste er nok frosne koteletter på tilbud. Med jevne mellomrom koster de 30 kr/kg. Denne uka koster det 40 kr/kg for ferske på Mega, som også er ganske billig.

Anonymkode: b8a8f...af7

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse
På 21.5.2017 den 16.15, AnonymBruker skrev:

Alt kjøtt er for billig. Det skulle kostet enda mer slik at dyrene kunne fått et mer veldig liv. Dyr skal ikke stenges inne i små båser hele livet sitt. Men det driter du vel i så lenge du kan velte deg i billig lidelse? 

Anonymkode: aa53c...70c

Stemmer. Men nå er det slik at valget ofte står mellom "billigmerkene" med kjøtt og de dyre merkene. Hvor de dyre merkene ikke nødvendigvis gir bedre dyrevelferd.

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Synes du kjøtt er for dyrt kan du like gjerne droppe det. Linser og bønner er billig. 

Anonymkode: 594e7...d98

  • Nyttig 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 5 år senere...
AnonymBruker skrev (På 21.5.2017 den 16.18):

Nåja, det er ikke alltid riktig. Billigere i innkjøp ja, men det koster i strøm og tidsbruk å koke et kjøttstykke i 3-4 timer for å få det mørt.

Anonymkode: 7164c...7fa

 

AnonymBruker skrev (På 21.5.2017 den 16.20):

Haha!

Nå lo jeg godt.

Anonymkode: 297c3...bae


Tviler på at du fortsatt ler

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (På 21.5.2017 den 16.05):

Det er mye dyrt kjøtt i butikkene, spesielt storfekjøtt, men også svin og fugl. Pleier å kjøpe ferdig i pakke, og ikke i kjøttdisk. Men kanskje noen har tips om hvilket type kjøtt/del av dyret som er mer økonomisk å kjøpe? Selvfølgelig er det noen visse kjøtt-typer som må til i diverse retter, men f.eks. i gryter e.l. kan man jo bruke annet enn en dyr filet. 

Anonymkode: d5b39...d34

Om du først må spise kjøtt så må du i hvert fall betale skikkelig pris for det

Anonymkode: 51977...650

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...