Gå til innhold

Skinkestek


Anbefalte innlegg

Gjest Anonymous
Skrevet

Har en skinkestek i kjøleskapet, den er på akkurat 1 kg.

Hvordan tilbereder jeg denne på best mulig måte? Har laget skinkestek tidligere, men synes alltid at den blir så tørr.

Noen som har tips til hvordan jeg kan gjøre? Jeg er ikke så flink på kjøkkenet, og trenger desverre alt inn med teskje... :oops:

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Har du prøvd å steke i en stekepose? Synes iallfall den blir saftigere da. :)

Gjest Anonymous
Skrevet

Har ikke prøvd med stekepose, men det var et godt tips. Noen som vet hvor lenge den skal stekes?

Skrevet

Dersom du bruker steketermometer så steker du den på 175C til termometeret viser 75-80C. Dersom steika er på 1 kg vil dette si ca 1,5 t.

  • 4 uker senere...
Skrevet

Skinkestek burde lages i leirgryte. Det blir kjempegodt.

Jeg salter og peprer steika og setter den inn i ovnen på ca 100 grader. Da tar det lang tid, men den blir utrolig saftig og mør av det. Etter et par timer sjekker jeg om det har trekt ut noe kraft, og om det ikke har gjort det har jeg i varmt vann (for ikke å sprekke gryta). Dette blir det utrolig god saus av.

Bruk steketermometer og sjekk når steika er ferdig. Det tar fort 4-6 timer og passer perfekt til søndager. Da kan man finne på andre ting mens middagen blir ferdig.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...