Gå til innhold

reker til koldtbord... pelle ferdig først eller gjestene gjør det selv?


Anbefalte innlegg

AnonymBruker
Skrevet

Bør jeg pelle dem ferdig så gjestene slipper, eller er det ok at de gjør det selv? Blir litt søl og gris hvis de gjør det selv vel?

Anonymkode: e2d46...c6b

  • Liker 1
Videoannonse
Annonse
AnonymBruker
Skrevet

Jeg vil helst slippe å få "rekesaft" på bunaden min! Fint om du lar gjestene slippe å pille rekene.

På forhånd tusen takk! :hjerte:

Anonymkode: 36cd1...910

  • Liker 2
AnonymBruker
Skrevet

Om det gjelder 17.mai så ville jeg pelt dem selv. Folk i sine peneste festklær er nok ikke så interessert i å gni rekelukt i klærne tror jeg :)

Anonymkode: 2ac9d...508

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet
17 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Jeg vil helst slippe å få "rekesaft" på bunaden min! Fint om du lar gjestene slippe å pille rekene.

På forhånd tusen takk! :hjerte:

Anonymkode: 36cd1...910

 

16 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Om det gjelder 17.mai så ville jeg pelt dem selv. Folk i sine peneste festklær er nok ikke så interessert i å gni rekelukt i klærne tror jeg :)

Anonymkode: 2ac9d...508

Det er ikke 17.mai, ingen i bunad, men alikevel i finklær. Peller dem ferdig jeg uansett, lite delikat å sitte rundt et bord å renske rogn og skall... :P Takk for svar.

Anonymkode: e2d46...c6b

  • Liker 1
Gjest Coolaid
Skrevet
14 timer siden, AnonymBruker skrev:

Bør jeg pelle dem ferdig så gjestene slipper, eller er det ok at de gjør det selv? Blir litt søl og gris hvis de gjør det selv vel?

Anonymkode: e2d46...c6b

Neida. Det fikser de selv. Dersom de er redd for rekesaft på klærne er de ekstra forsiktig eller velger noe annet deilig fra bordet. 

Ellers kjøper du reker i lake som ikke har skall ( kjipere på smak). 

AnonymBruker
Skrevet

Reker hører ikke hjemme på 17. Mai i uskrelt for. Reker i lake er "juksereker" og hører helelr ikke hjemme på dager med bunad. Hvorfor ikke finne på annen "tørrmat" i form av spekemat og roastbiff - noe som er 17. Mai mat. 

Anonymkode: 617af...9be

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet

Pell de ferdig du :P det er bare på venninnekvelder eller verandalunsjer med familien at man lar folk pelle dem selv

Anonymkode: 4a30e...de4

  • Liker 3
Skrevet (endret)

Reker på koldtbord er vel upillede, og alle/de fleste vet det. Og da vet de og at det kan bli grisete. Ikke at jeg fatter at det er så vanskelig å renske reker. Man må ikke søle og grise.

Ferdig renskede, de to gangene jeg har opplevd det, har fått ligge for meg.  Tørre og uten smak.

Så stable på med urenskede, du.  :Nikke:

 

Endret av Jerry Lee
  • Liker 8
Skrevet

Gidder ikke reker som er pillet av andre. Stoler ikke på hygienen til den som piller to kilo reker, ass. Eneste unntak er når reker er en del av en rett, som rekecocktail og liknende. 

  • Liker 2
Skrevet
2 minutter siden, Rosalie skrev:

Gidder ikke reker som er pillet av andre. Stoler ikke på hygienen til den som piller to kilo reker, ass. Eneste unntak er når reker er en del av en rett, som rekecocktail og liknende. 

Vi regner alle med at hygiene er ivaretatt når man jobber med mat.

Greia med ferdig renskede er som jeg sa over..de tørker fort ut og mister smak. 

AnonymBruker
Skrevet

jeg ønsker å pille mine egne reker, selv i finstasen. Ved en slik andledning vil man jo uansett ikke spise enorme mengder. Da får man heller vurdere selv pilleferdighetene sine går utover penklærne...

Anonymkode: 0090d...01e

  • Liker 4
AnonymBruker
Skrevet
På Wednesday, May 17, 2017 den 14.30, AnonymBruker skrev:

Reker hører ikke hjemme på 17. Mai i uskrelt for. Reker i lake er "juksereker" og hører helelr ikke hjemme på dager med bunad. Hvorfor ikke finne på annen "tørrmat" i form av spekemat og roastbiff - noe som er 17. Mai mat. 

Anonymkode: 617af...9be

Så fint der ikke var 17.mai da. Og bryr meg ikke om hva du synes.

Rekene skrelte jeg selv dagen de ble servert. Var ikke tørre og hadde god hygiene. Alt ble spist opp. 

Anonymkode: e2d46...c6b

  • Liker 1

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...