AnonymBruker Skrevet 3. mai 2017 #1 Skrevet 3. mai 2017 Har spist en biff fra fryseren etter siste forbruksdag, blir man dårlig av det? Anonymkode: ad5e2...218
Leo Skrevet 3. mai 2017 #3 Skrevet 3. mai 2017 Vitsen med fryser er at mat skal kunne oppbevares til dels betydelig lenger uten å bli dårlig enn den kan som fersk vare Og jeg har faktisk smakt elgkjøtt som har ligget nedfryst i 20 år uten at jeg tok noen skade av det. Kjøttet er da ikke dårlig i den forstand, men det blir tørt og lite delikat samtidig som det ikke smaker veldig godt lenger. Men bedervet er det ikke. 3
Million Skrevet 3. mai 2017 #4 Skrevet 3. mai 2017 17 minutter siden, AnonymBruker skrev: Har spist en biff fra fryseren etter siste forbruksdag, blir man dårlig av det? Anonymkode: ad5e2...218 Nei, det er DERFOR vi har fryser! For å kunne bevare matvarer lenger enn fersk-holdbarhetsdatoen i kjøleskapet tilsier. Kjøtt er holdbart i månedsvis i fryser. Opptil et år for noe kjøttslag, 6 mnd for andre (har med fettinnholdet å gjøre, da mye fett kan harskne litt og kan gjøre smaken dårligere over tid). Jeg har spist masse kjøtt som har vært fryst lenger enn dette også, og aldri opplevd noe negativt med det.
Kragebein Skrevet 3. mai 2017 #5 Skrevet 3. mai 2017 Tråden er ryddet for personangrep. Kragebein, mod
Fru Uperfekt Skrevet 3. mai 2017 #6 Skrevet 3. mai 2017 25 minutter siden, AnonymBruker skrev: Har spist en biff fra fryseren etter siste forbruksdag, blir man dårlig av det? Anonymkode: ad5e2...218 Så lenge kjøttet er ok når en fryser er så vil det fint kunne brukes og etter frysning..
Meadow Skrevet 3. mai 2017 #7 Skrevet 3. mai 2017 For det første, så er biff ofte bedre når den har gått ut på dato. For det andre har jeg hørt at den også blir mørere av å ha vært en tur innom fryseren.
Jerry Lee Skrevet 3. mai 2017 #9 Skrevet 3. mai 2017 Poenget med å fryse mat er å stoppe prosessen som ødelegger den. Litt avhengig av hva slags mat og tid i fryseren, er den som ny ved opptining. Biff tåler mye og er selvsagt helt grei å spise. Forbruksdatoen er jo forskøvet med nedfrysingen. - Og...om biff ikke fryses blir den mørere og mer smaksrik litt over dato.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå