AnonymBruker Skrevet 28. april 2017 #1 Skrevet 28. april 2017 Tok en frossen kyllingfilet og la den i kjøleksapet i går morres. Skulle ha den tint til kvelden. Denne glemte jeg helt vekk. Kan jeg tilberede den i ettermiddag? Anonymkode: e14c1...419
stan Skrevet 28. april 2017 #3 Skrevet 28. april 2017 Ja det går bra. Men du må selvsagt varmebehandle kjøttet. Men det må man alltid med kylling.
Jerry Lee Skrevet 28. april 2017 #4 Skrevet 28. april 2017 (endret) 1 minutt siden, stan skrev: Ja det går bra. Men du må selvsagt varmebehandle kjøttet. Men det må man alltid med kylling. Tror nok TS vet det. "tilberede til middag". Endret 28. april 2017 av Jerry Lee
AnonymBruker Skrevet 28. april 2017 #5 Skrevet 28. april 2017 2 minutter siden, stan skrev: Ja det går bra. Men du må selvsagt varmebehandle kjøttet. Men det må man alltid med kylling. Selv når det har vært frossent? Trodde det drepte bakteriene jeg! Pleier bare å lage stekeskorpe utenpå, men la den være rå inni, syntes det smaker mye bedre da... Anonymkode: a548e...62d
AnonymBruker Skrevet 28. april 2017 #6 Skrevet 28. april 2017 4 minutter siden, AnonymBruker skrev: Selv når det har vært frossent? Trodde det drepte bakteriene jeg! Pleier bare å lage stekeskorpe utenpå, men la den være rå inni, syntes det smaker mye bedre da... Anonymkode: a548e...62d Og folk lurer på hvordan de blir matforgiftet ... Anonymkode: d0b46...7e2 5
stan Skrevet 28. april 2017 #7 Skrevet 28. april 2017 7 minutter siden, AnonymBruker skrev: Selv når det har vært frossent? Trodde det drepte bakteriene jeg! Pleier bare å lage stekeskorpe utenpå, men la den være rå inni, syntes det smaker mye bedre da... Anonymkode: a548e...62d Å fryse kjøtt er ikke en sikker måte å ta knekken på bakterier. Mange bakterier tåler fint -20 C som de fleste frysere har. Bakteriene går i en slags dvale, og våkner opp når det ble varmt nok igjen. Metoden du beskriver er nok ganske risikofylt. Men om det går ganske kort tid fra kjøttet er tint til det spises rekker kanskje ikke bakteriene å formere seg særlig før du spiser. Uansett er det ikke å anbefale. Ta heller å kjør kjøttet en passelig runde i mikro'n etter at du har stekt kjøttet i panna. Kjøttet er fortsatt saftig, men mye tryggere. 1
AnonymBruker Skrevet 28. april 2017 #8 Skrevet 28. april 2017 9 minutter siden, AnonymBruker skrev: Og folk lurer på hvordan de blir matforgiftet ... Anonymkode: d0b46...7e2 Akkurat nå, stan skrev: Å fryse kjøtt er ikke en sikker måte å ta knekken på bakterier. Mange bakterier tåler fint -20 C som de fleste frysere har. Bakteriene går i en slags dvale, og våkner opp når det ble varmt nok igjen. Metoden du beskriver er nok ganske risikofylt. Men om det går ganske kort tid fra kjøttet er tint til det spises rekker kanskje ikke bakteriene å formere seg særlig før du spiser. Uansett er det ikke å anbefale. Ta heller å kjør kjøttet en passelig runde i mikro'n etter at du har stekt kjøttet i panna. Kjøttet er fortsatt saftig, men mye tryggere. Hehe Det var nå bare tull da, så klart varmebehandler jeg maten ordentlig! "Men du må selvsagt varmebehandle kjøttet. Men det må man alltid med kylling." Syntes bare denne kommentaren var litt morsom, siden det er jo en ganske stor selvfølgelighet. Anonymkode: a548e...62d 6
AnonymBruker Skrevet 28. april 2017 #9 Skrevet 28. april 2017 28 minutter siden, AnonymBruker skrev: Hehe Det var nå bare tull da, så klart varmebehandler jeg maten ordentlig! "Men du må selvsagt varmebehandle kjøttet. Men det må man alltid med kylling." Syntes bare denne kommentaren var litt morsom, siden det er jo en ganske stor selvfølgelighet. Anonymkode: a548e...62d Jeg har utdanning innenfor mat, og har jobbet mye med kurs, rådgivning og opplæring, og det eneste som faktisk er en selvfølge med mat er at den skal spises. Det er mange som varmebehandler for lite, fordi dem er redd for at kjøtt skal bli tørt. Det er mange som tror kjøtt er hovedårsak til matforgiftninger. Det er mange som tror man kun blir matforgiftet på restauranter/kebabsjapper. Anonymkode: c6c76...55d 1
AnonymBruker Skrevet 28. april 2017 #10 Skrevet 28. april 2017 Man kjenner veldig godt på lukta om kylling er dårlig det lukter rett og slett helt grusomt! Anonymkode: 361bd...80f 2
AnonymBruker Skrevet 28. april 2017 #11 Skrevet 28. april 2017 6 timer siden, AnonymBruker skrev: Man kjenner veldig godt på lukta om kylling er dårlig det lukter rett og slett helt grusomt! Anonymkode: 361bd...80f Er det bare meg som synes at norsk billig-kylling (f.eks. Prior) lukter helt grusomt selv når den ikke er blitt "dårlig"? Anonymkode: 34693...741
AnonymBruker Skrevet 28. april 2017 #12 Skrevet 28. april 2017 6 timer siden, AnonymBruker skrev: Jeg har utdanning innenfor mat, og har jobbet mye med kurs, rådgivning og opplæring, og det eneste som faktisk er en selvfølge med mat er at den skal spises. Det er mange som varmebehandler for lite, fordi dem er redd for at kjøtt skal bli tørt. Det er mange som tror kjøtt er hovedårsak til matforgiftninger. Det er mange som tror man kun blir matforgiftet på restauranter/kebabsjapper. Anonymkode: c6c76...55d Joda, kan således være enig i det. Men jeg syntes likevel at kommentaren hans var humoristisk. Var jo ikke noe i tråden som tilsa at TS ikke forsto at kyllingen måtte tilbredes. Var ikke negativt ment, syntes som sagt bare det var en morsom kommentar. Men du har nok rett, er nok mye man tenker på som selvfølge som ikke er en selvfølge for andre. Anonymkode: a548e...62d 3
Million Skrevet 29. april 2017 #13 Skrevet 29. april 2017 17 timer siden, AnonymBruker skrev: Er det bare meg som synes at norsk billig-kylling (f.eks. Prior) lukter helt grusomt selv når den ikke er blitt "dårlig"? Anonymkode: 34693...741 Nei, det er ikke bare deg. Når jeg åpner en pakning med kyllingfileter og dunsten under slipper ut.... ja, da tror jeg nesten hver gang at "denne kyllingen må da ha gått ut på dato!?" Men så sjekker jeg, og den er aldri det. Så steker jeg det godt og spiser det, og det går bra hver gang. Kyllingkjøtt i luft-tett innpakning lukter visst bare helt jævlig når pakningen åpnes, selv om den ikke er blitt dårlig. 2
AnonymBruker Skrevet 29. april 2017 #14 Skrevet 29. april 2017 Det som lukter når man åpner en pakke med kyllingfilet som ikke er utgått på dato er rett og slett gass som hjelper å bevare den bedre lar man den lufte seg litt blir lukten borte ganske fort. Er kyllingen derimot dårlig stinker den ned hele huset. Anonymkode: 361bd...80f 1
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå