Gå til innhold

Spist gammel pasta. Hjelp!


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

AnonymBruker

Jeg kjøpte istad en salat fra bama med bacon og pasta for å spise til lunsj.

Nå skulle jeg spise den, og merket at den smakte veldig rart. Ser nå at den gikk ut 21.04. Etter å ha googlet ser jeg at gammel pasta kan være svært skadelig, og til og med dødelig! Ble veldig engstelig nå. Rakk bare å spise en bit. Hvor farlig er dette? Er det sannsynlig at jeg blir syk?

takknemlig for svar

Anonymkode: 2e3f6...bda

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Hvis pastaen har vært lagret kjølig er det ingen fare.

Det går nok bra skal du se. :klem1:

  • Liker 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Øh, jeg tror de sikter til pasta som er eldre enn 3 dager over dato...

Anonymkode: d8615...013

  • Liker 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Vært lagret i romtemp siden jeg kjøpte den (rundt 8) og til nå (rundt 13). Men smakte skikkelig fælt. Ble så redd for sykdom :o takk for svar

Anonymkode: 2e3f6...bda

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Så lenge du er normalt frisk og voksen, så skal det mer enn en bit til før det er i nærheten av å være dødelig.
De situasjonene hvor bacillus cereus har hatt dødelig utfall på mennesker med velfungerende immunforsvar, så har det vært snakk om store mengder, og som har vært oppbevart veldig feil. 
Bama har også gode rutiner for produksjon, slik at man minimaliserer faren for toksindannende bakterier.
Jeg vil ikke anbefale deg spise mer av salaten, men du dør ikke av den ene biten du fikk i deg.
 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker
1 minutt siden, _popcorn_ skrev:

Så lenge du er normalt frisk og voksen, så skal det mer enn en bit til før det er i nærheten av å være dødelig.
De situasjonene hvor bacillus cereus har hatt dødelig utfall på mennesker med velfungerende immunforsvar, så har det vært snakk om store mengder, og som har vært oppbevart veldig feil. 
Bama har også gode rutiner for produksjon, slik at man minimaliserer faren for toksindannende bakterier.
Jeg vil ikke anbefale deg spise mer av salaten, men du dør ikke av den ene biten du fikk i deg.
 

Går det bra, selv om den sto lenge i romtemperatur? Se innlegget under fra ts.

1 minutt siden, AnonymBruker skrev:

Vært lagret i romtemp siden jeg kjøpte den (rundt 8) og til nå (rundt 13). Men smakte skikkelig fælt. Ble så redd for sykdom :o takk for svar

Anonymkode: 2e3f6...bda

 

Anonymkode: 93e5d...339

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er snakk om 3 dager - det vil gå helt bra. Pasta blir ikke dødelig 3 dager etter best før merkinga

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Men det er nettopp romtemperatur som utvikler den giftige tingen i pasta :(

og ts hadde den flere timer i romtemp...

Anonymkode: 93e5d...339

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker
8 minutter siden, Aldrisur skrev:

Hvis pastaen har vært lagret kjølig er det ingen fare.

Det går nok bra skal du se. :klem1:

Den var lagret i romtemp. i mange timer

Anonymkode: 93e5d...339

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

9 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Vært lagret i romtemp siden jeg kjøpte den (rundt 8) og til nå (rundt 13). Men smakte skikkelig fælt. Ble så redd for sykdom :o takk for svar

Anonymkode: 2e3f6...bda

Jeg forstår ikke (det hender ofte det altså) . :P

Er det datoene du mener 8 og 13? Det er jo den 24. april i dag. 

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

AnonymBruker
Akkurat nå, Aldrisur skrev:

Jeg forstår ikke (det hender ofte det altså) . :P

Er det datoene du mener 8 og 13? Det er jo den 24. april i dag. 

 

Fra kl 8 til kl 13 i romtemp., mener ts

Anonymkode: 93e5d...339

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker
Akkurat nå, Aldrisur skrev:

Jeg forstår ikke (det hender ofte det altså) . :P

Er det datoene du mener 8 og 13? Det er jo den 24. april i dag. 

 

Best før: 21.04.2017

dagens dato. 24.04.2017

kjøpt idag kl. 08.00, lagret i romtemperatur til idag kl. 13:00. Da også spist litt av før jeg kasta den 

Anonymkode: 2e3f6...bda

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse
1 minutt siden, AnonymBruker skrev:

Fra kl 8 til kl 13 i romtemp., mener ts

Anonymkode: 93e5d...339

Den overlever fint 5 timer i romtemperatur når den tas ut fra avkjølt område selv om den er noen dager over dato. Du kan ta livet helt med ro her TS.

Endret av LoneWolf
  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

1 minutt siden, AnonymBruker skrev:

Fra kl 8 til kl 13 i romtemp., mener ts

Anonymkode: 93e5d...339

Å ja akkurat. :cowboy: 

Da er det helt sikkert ingen fare. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

"Så hvor lenge er det trygt å lagre slike typer matvarer ved romtemperatur? Alt taler for at det går utmerket i alle fall 4-6 timer, og i de tilfellene hvor det har vært rapportert dødsfall har maten vært lagret ved over 12-14 °C i mer enn 2 døgn.

Men det er liten tvil om at vesentlig kortere tid er tilstrekkelig til å gi oppkast."

http://forskning.no/mat-mat-og-helse/2012/01/helsefare-ved-feillagret-pasta-og-ris

 

 

Anonymkode: 93e5d...339

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker
26 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Øh, jeg tror de sikter til pasta som er eldre enn 3 dager over dato...

Anonymkode: d8615...013

Nei.

Dette gjelder også nylaget pasta og pasta kjøpt i butikk som ikke har gått ut på dato. Det som er farlig, er om pastaen blir stående i romtemperatur. Da utvikles de giftige stoffene.

Anonymkode: 93e5d...339

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...