AnonymBruker Skrevet 24. april 2017 #1 Del Skrevet 24. april 2017 Jeg kjøpte istad en salat fra bama med bacon og pasta for å spise til lunsj. Nå skulle jeg spise den, og merket at den smakte veldig rart. Ser nå at den gikk ut 21.04. Etter å ha googlet ser jeg at gammel pasta kan være svært skadelig, og til og med dødelig! Ble veldig engstelig nå. Rakk bare å spise en bit. Hvor farlig er dette? Er det sannsynlig at jeg blir syk? takknemlig for svar Anonymkode: 2e3f6...bda Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Forundret.. Skrevet 24. april 2017 #2 Del Skrevet 24. april 2017 Tror du klarer deg helt fint, du fikk jo bare i deg en bit. 3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 24. april 2017 #3 Del Skrevet 24. april 2017 Jaja, så klart én bit ? Anonymkode: e4397...be9 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Aldrisur Skrevet 24. april 2017 #4 Del Skrevet 24. april 2017 Hvis pastaen har vært lagret kjølig er det ingen fare. Det går nok bra skal du se. 4 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 24. april 2017 #5 Del Skrevet 24. april 2017 Øh, jeg tror de sikter til pasta som er eldre enn 3 dager over dato... Anonymkode: d8615...013 4 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 24. april 2017 #6 Del Skrevet 24. april 2017 Vært lagret i romtemp siden jeg kjøpte den (rundt 8) og til nå (rundt 13). Men smakte skikkelig fælt. Ble så redd for sykdom :o takk for svar Anonymkode: 2e3f6...bda Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
_popcorn_ Skrevet 24. april 2017 #7 Del Skrevet 24. april 2017 Så lenge du er normalt frisk og voksen, så skal det mer enn en bit til før det er i nærheten av å være dødelig. De situasjonene hvor bacillus cereus har hatt dødelig utfall på mennesker med velfungerende immunforsvar, så har det vært snakk om store mengder, og som har vært oppbevart veldig feil. Bama har også gode rutiner for produksjon, slik at man minimaliserer faren for toksindannende bakterier. Jeg vil ikke anbefale deg spise mer av salaten, men du dør ikke av den ene biten du fikk i deg. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 24. april 2017 #8 Del Skrevet 24. april 2017 1 minutt siden, _popcorn_ skrev: Så lenge du er normalt frisk og voksen, så skal det mer enn en bit til før det er i nærheten av å være dødelig. De situasjonene hvor bacillus cereus har hatt dødelig utfall på mennesker med velfungerende immunforsvar, så har det vært snakk om store mengder, og som har vært oppbevart veldig feil. Bama har også gode rutiner for produksjon, slik at man minimaliserer faren for toksindannende bakterier. Jeg vil ikke anbefale deg spise mer av salaten, men du dør ikke av den ene biten du fikk i deg. Går det bra, selv om den sto lenge i romtemperatur? Se innlegget under fra ts. 1 minutt siden, AnonymBruker skrev: Vært lagret i romtemp siden jeg kjøpte den (rundt 8) og til nå (rundt 13). Men smakte skikkelig fælt. Ble så redd for sykdom :o takk for svar Anonymkode: 2e3f6...bda Anonymkode: 93e5d...339 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Jerry Lee Skrevet 24. april 2017 #9 Del Skrevet 24. april 2017 En bit er ikke skadelig. Ikke bekymre deg. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
tonebelinda Skrevet 24. april 2017 #10 Del Skrevet 24. april 2017 Det er snakk om 3 dager - det vil gå helt bra. Pasta blir ikke dødelig 3 dager etter best før merkinga Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 24. april 2017 #11 Del Skrevet 24. april 2017 Men det er nettopp romtemperatur som utvikler den giftige tingen i pasta og ts hadde den flere timer i romtemp... Anonymkode: 93e5d...339 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 24. april 2017 #12 Del Skrevet 24. april 2017 8 minutter siden, Aldrisur skrev: Hvis pastaen har vært lagret kjølig er det ingen fare. Det går nok bra skal du se. Den var lagret i romtemp. i mange timer Anonymkode: 93e5d...339 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Aldrisur Skrevet 24. april 2017 #13 Del Skrevet 24. april 2017 9 minutter siden, AnonymBruker skrev: Vært lagret i romtemp siden jeg kjøpte den (rundt 8) og til nå (rundt 13). Men smakte skikkelig fælt. Ble så redd for sykdom :o takk for svar Anonymkode: 2e3f6...bda Jeg forstår ikke (det hender ofte det altså) . Er det datoene du mener 8 og 13? Det er jo den 24. april i dag. 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 24. april 2017 #14 Del Skrevet 24. april 2017 Akkurat nå, Aldrisur skrev: Jeg forstår ikke (det hender ofte det altså) . Er det datoene du mener 8 og 13? Det er jo den 24. april i dag. Fra kl 8 til kl 13 i romtemp., mener ts Anonymkode: 93e5d...339 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest padawan Skrevet 24. april 2017 #15 Del Skrevet 24. april 2017 Det eneste å gjøre er å legge seg på ryggen og sprelle med bena mens en venter på døden. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 24. april 2017 #16 Del Skrevet 24. april 2017 Akkurat nå, Aldrisur skrev: Jeg forstår ikke (det hender ofte det altså) . Er det datoene du mener 8 og 13? Det er jo den 24. april i dag. Best før: 21.04.2017 dagens dato. 24.04.2017 kjøpt idag kl. 08.00, lagret i romtemperatur til idag kl. 13:00. Da også spist litt av før jeg kasta den Anonymkode: 2e3f6...bda 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
LoneWolf Skrevet 24. april 2017 #17 Del Skrevet 24. april 2017 (endret) 1 minutt siden, AnonymBruker skrev: Fra kl 8 til kl 13 i romtemp., mener ts Anonymkode: 93e5d...339 Den overlever fint 5 timer i romtemperatur når den tas ut fra avkjølt område selv om den er noen dager over dato. Du kan ta livet helt med ro her TS. Endret 24. april 2017 av LoneWolf 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Aldrisur Skrevet 24. april 2017 #18 Del Skrevet 24. april 2017 1 minutt siden, AnonymBruker skrev: Fra kl 8 til kl 13 i romtemp., mener ts Anonymkode: 93e5d...339 Å ja akkurat. Da er det helt sikkert ingen fare. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 24. april 2017 #19 Del Skrevet 24. april 2017 "Så hvor lenge er det trygt å lagre slike typer matvarer ved romtemperatur? Alt taler for at det går utmerket i alle fall 4-6 timer, og i de tilfellene hvor det har vært rapportert dødsfall har maten vært lagret ved over 12-14 °C i mer enn 2 døgn. Men det er liten tvil om at vesentlig kortere tid er tilstrekkelig til å gi oppkast." http://forskning.no/mat-mat-og-helse/2012/01/helsefare-ved-feillagret-pasta-og-ris Anonymkode: 93e5d...339 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 24. april 2017 #20 Del Skrevet 24. april 2017 26 minutter siden, AnonymBruker skrev: Øh, jeg tror de sikter til pasta som er eldre enn 3 dager over dato... Anonymkode: d8615...013 Nei. Dette gjelder også nylaget pasta og pasta kjøpt i butikk som ikke har gått ut på dato. Det som er farlig, er om pastaen blir stående i romtemperatur. Da utvikles de giftige stoffene. Anonymkode: 93e5d...339 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå