AnonymBruker Skrevet 18. april 2017 #1 Skrevet 18. april 2017 Jeg har en haug med tomater og vil lage tomatsuppe av de. Har søkt på nettet, men finner bare supper laget av hermetiske tomater og tomatpuré. Er det noen som har en god oppskrift på tomatsuppe uten hermetiske tomater og pure? Anonymkode: 706db...aca
Atea Skrevet 18. april 2017 #2 Skrevet 18. april 2017 (endret) Skåld tomatene: http://mattips.org/hvordan-skolde-tomater/ Deretter kan du velge hvilken som helst oppskrift. For eksempel denne som jeg ikke har prøvd: ca. 1 kg tomater (Desto modnere jo bedre) 4 dl kyllingkraft eller buljong 3-4 sjalottløk, grovhakket 3 hvitløksfedd, finhakket eller bruk hvitløkspresse 2 ss olivenolje 1 ss hvitvinseddik 1 ss sukker Salt og pepper Jeg bruker lage tomatsuppe med kokosmelk. Du finner mange oppskrifter på nett. Bruker tilsette litt lime, currypasta, eller bare litt karri, oregano, grønnsaksbuljong. Skal du ha i tomatpure, blanker du løken i olivenolje, har i hvitløk og tilsetter tomatpure de siste par minuttene før du har i resten. Edit. Med en god stavmikser trenger du ikke skålde tomatene. Endret 18. april 2017 av Atea
AnonymBruker Skrevet 19. april 2017 #3 Skrevet 19. april 2017 21 timer siden, AnonymBruker skrev: Jeg har en haug med tomater og vil lage tomatsuppe av de. Har søkt på nettet, men finner bare supper laget av hermetiske tomater og tomatpuré. Er det noen som har en god oppskrift på tomatsuppe uten hermetiske tomater og pure? Anonymkode: 706db...aca Du stikker hull på tomatene og baker dem i ovnen på 200 grader sammen med hva enn annet du liker å ha i tomatsuppen (jeg bruker en rødløk, noen hvitløksfed, salt&pepper, olivenolje og balsamico) til de ser godt bakte ut (rundt halvtimen, mener jeg huske). Så plukker du av de største flakene med skall og har tomatene og løken og juicen i en gryte. Mos med en blender. Krydre til etter smak (jeg liker oregano, litt chili og koriander) tilsett kraft til ok konsistens (ingen fasit her - dine preferanser er ulike mine) og kok opp. Vips: ferdig. (her kan du også tilsette egg, pasta, kjøtt e.l.) Dersom du ikke baker tomatene først så må du bruke MYE (jeg vektlegger mye) tid på å koke suppen for å få bort smaken av "rå tomat", så bak dem først. Anonymkode: 0b593...091 1
AnonymBruker Skrevet 19. april 2017 #4 Skrevet 19. april 2017 Ekstra tips: paprika er steingodt i tomatsuppe. Bak dem sammen med tomatene for ekstra god og smakfull suppe. Anonymkode: 0b593...091 1
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå