Gå til innhold

Dessert uten egg, frukt, nøtter, sjokolade, mais, koffein (inkluderer kaffe og te), bær


Anbefalte innlegg

AnonymBruker
Skrevet

Som ikke er boller, sukkerbunn, kanelboller eller lignende. 

Tips? Tenkte på karamellpudding, men hvordan lager man den vellykket...? 
 

Anonymkode: 44d21...89b

Videoannonse
Annonse
AnonymBruker
Skrevet

Panna cotta? Selvsagt uten bærsaus. Kanskje den kan serveres med en sprø topping av smørstekt kavring, sukker og kanel (dvs. á la kavringlaget i tilslørte bondepiker)? 

(Klassisk karamellpudding inneholder forresten mye egg, men du har kanskje en tilpasset oppskrift?)

Anonymkode: b3ec8...b42

AnonymBruker
Skrevet

ostekake med med kjeksbunn uten egg. Gele? Heimlaga gele av saft uten frukt/bær. Kjeks. Mousse/fromasj uten egg med smak av honning eller karamell kanskje.

Anonymkode: 78ce0...7f1

Skrevet (endret)

Så mange ting som må utelukkes gjør det veldig vanskelig å få til noe som helst. Så et spørsmål: Skal du lage noe for én person som er allergisk mot alt? Eller er det en rekke personer med forskjellige allergier? Det siste høres vanskeligere ut, men det blir faktisk lettere å lage én rett som ikke inneholder egg, og en annen som bare ikke inneholder frukt, og en tredje som er fri for kakao og nøtter, men har egg og bær osv.

Eh, glemte riskrem.

Eh, og myntesorbet, tapiokapudding med lønnesirup/karamellsaus, fondant (sukkermasse), og pisket krem.

Endret av Pringle
AnonymBruker
Skrevet
16 timer siden, AnonymBruker skrev:

Som ikke er boller, sukkerbunn, kanelboller eller lignende. 

Tips? Tenkte på karamellpudding, men hvordan lager man den vellykket...? 
 

Anonymkode: 44d21...89b

Du kan jo fortsatt lage det meste:

Gele - helst laget fra bunnen av - jeg inkluderer panna cotta eller melkegele (du kan bruke annet enn kumelk) i kategorien. Tips: Funlight e.l. er gode smaksettere.

Mousse - som gele, bare med krem i.

Puddinger. Feks vaniljepudding eller karamellpudding. Du må da finne en oppskrift uten egg, men det gjør google lett.

Brødpuddinger. Gjerne med vaniljesaus. Om du ønsker "crunsh" som en ofte savner uten sjokolade eller nøtter: lag honeycomb og smuldre over

Marengs (laget av aquafaba)

Ostekake med havrebunn - eventuelt også gelelokk

Is eller iskake, gjerne i kombo med en av alternativene over (brødpudding med vaniljeis er aldri galt).

I tillegg til alt av bakverk, kjeks og kaker, bare du gjør et kjapt innbytte av ingredienser.

etc..

Anonymkode: 3dc14...b57

AnonymBruker
Skrevet
18 timer siden, AnonymBruker skrev:

Panna cotta? Selvsagt uten bærsaus. Kanskje den kan serveres med en sprø topping av smørstekt kavring, sukker og kanel (dvs. á la kavringlaget i tilslørte bondepiker)? 

(Klassisk karamellpudding inneholder forresten mye egg, men du har kanskje en tilpasset oppskrift?)

Anonymkode: b3ec8...b42

Åja.. visste ikke at det inneholder egg! Har ingen oppskrift uten, så bare på ferdigkjøpte at de ikke inneholder egg (men inneholder mais...)

Anonymkode: 44d21...89b

AnonymBruker
Skrevet
17 timer siden, AnonymBruker skrev:

ostekake med med kjeksbunn uten egg. Gele? Heimlaga gele av saft uten frukt/bær. Kjeks. Mousse/fromasj uten egg med smak av honning eller karamell kanskje.

Anonymkode: 78ce0...7f1

Men er det ikke frukt osv i saft, da? Karamellmousse hørtes godt ut. Sånn 1 gang i året, men likevel!! 

 

Anonymkode: 44d21...89b

AnonymBruker
Skrevet
13 timer siden, Pringle skrev:

Så mange ting som må utelukkes gjør det veldig vanskelig å få til noe som helst. Så et spørsmål: Skal du lage noe for én person som er allergisk mot alt? Eller er det en rekke personer med forskjellige allergier? Det siste høres vanskeligere ut, men det blir faktisk lettere å lage én rett som ikke inneholder egg, og en annen som bare ikke inneholder frukt, og en tredje som er fri for kakao og nøtter, men har egg og bær osv.

Eh, glemte riskrem.

Eh, og myntesorbet, tapiokapudding med lønnesirup/karamellsaus, fondant (sukkermasse), og pisket krem.

Det er en som ikke tåler alt nevnt. Riskrem er godt da, men uten rød saus blir det litt.. ja, du vet! Bare sukker. Ingen syre. Ikke bra.

Den siste hørtes jo ut som bare sukker, eller? Sorbet, pudding, sirup, sukekrmasse, krem (med sukker)

Anonymkode: 44d21...89b

AnonymBruker
Skrevet
3 timer siden, AnonymBruker skrev:

Du kan jo fortsatt lage det meste:

Gele - helst laget fra bunnen av - jeg inkluderer panna cotta eller melkegele (du kan bruke annet enn kumelk) i kategorien. Tips: Funlight e.l. er gode smaksettere.

Mousse - som gele, bare med krem i.

Puddinger. Feks vaniljepudding eller karamellpudding. Du må da finne en oppskrift uten egg, men det gjør google lett.

Brødpuddinger. Gjerne med vaniljesaus. Om du ønsker "crunsh" som en ofte savner uten sjokolade eller nøtter: lag honeycomb og smuldre over

Marengs (laget av aquafaba)

Ostekake med havrebunn - eventuelt også gelelokk

Is eller iskake, gjerne i kombo med en av alternativene over (brødpudding med vaniljeis er aldri galt).

I tillegg til alt av bakverk, kjeks og kaker, bare du gjør et kjapt innbytte av ingredienser.

etc..

Anonymkode: 3dc14...b57

Tåler ikke funlight. 

ostekake er et alternativ. 

Og is :)

 

Bakverk utgår ja..

Anonymkode: 44d21...89b

AnonymBruker
Skrevet
14 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Men er det ikke frukt osv i saft, da? Karamellmousse hørtes godt ut. Sånn 1 gang i året, men likevel!! 

 

Anonymkode: 44d21...89b

Eller vanilje, rose (smaksatt med rosevann), krydder (tenk julekrydder og chili), safran, etc.. the sky er the limit i forhold til å smaksette mousse.

Det er ikke et gram frukt i saft, bare den er kunstig nok. 

Og som ps: dersom denne personen tåler grønnsaker så er rabarbra en utmerket erstatning for alt fra limonade via syrlige bær til rød saus på riskrem.

En trenger jo heller ikke bare tenke tradisjonelt europeisk her - dersom denne personen tåler bønner, cassava, tapioca, søtpotet og/eller kokos så åpner det seg en hel verden av asiatiske godsaker: mochi, rispudding (på asiatisk vis), kokosdesserter og så bortetter.

Anonymkode: 3dc14...b57

AnonymBruker
Skrevet
2 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Eller vanilje, rose (smaksatt med rosevann), krydder (tenk julekrydder og chili), safran, etc.. the sky er the limit i forhold til å smaksette mousse.

Det er ikke et gram frukt i saft, bare den er kunstig nok. 

Og som ps: dersom denne personen tåler grønnsaker så er rabarbra en utmerket erstatning for alt fra limonade via syrlige bær til rød saus på riskrem.

En trenger jo heller ikke bare tenke tradisjonelt europeisk her - dersom denne personen tåler bønner, cassava, tapioca, søtpotet og/eller kokos så åpner det seg en hel verden av asiatiske godsaker: mochi, rispudding (på asiatisk vis), kokosdesserter og så bortetter.

Anonymkode: 3dc14...b57

Og hvilken saft inneholder ikke frukt? 

Bønner = nei. Kokos er usikkert, mest sannsynlig ikke. Søtpotet, sikkert... 

 

Anonymkode: 44d21...89b

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...