Gå til innhold

Potetstappe - Hjelp!!


Anbefalte innlegg

AnonymBruker

Skal lage potetstappe til 5 voksne personer, skal være tilbehør til en stroganoff gryte. Har 1,5 kg mellomstore poteter. Er det nok?

Har ikke flere poteter igjen, og er livredd for å ha for lite mat....skal har salat attåt også, men likevel. Noen som har peiling??

Takker :) 

Anonymkode: d37c1...e66

Lenke til kommentar
https://forum.kvinneguiden.no/topic/1099721-potetstappe-hjelp/
Del på andre sider

Fortsetter under...

Siden du ikke har mer poteter, så får du heller si det som det er til gjestene. Da får de heller få mer gryterett og salat. Hos meg går det dobbelt så mye poteter når jeg lager stappe som når vi har poteter ved siden av.

Endret av Belima
Rette opp feil.
  • Liker 2
Lenke til kommentar
https://forum.kvinneguiden.no/topic/1099721-potetstappe-hjelp/#findComment-19618400
Del på andre sider

Annonse

AnonymBruker

Nypoteter er nesten umulig å lage stappe av, fordi de er så vannholdige. (En pølsebod her jeg bor hadde aldri stappe etter det var slutt på de norske melne potetene.)  Da hadde jeg heller servert ris ved siden av.

Anonymkode: 59ace...fff

  • Liker 2
Lenke til kommentar
https://forum.kvinneguiden.no/topic/1099721-potetstappe-hjelp/#findComment-19618483
Del på andre sider

AnonymBruker

Jeg lager ofte potetstappe med alle slags poteter uten problem. 1,5 kg kan bli knapt, men det kommer jo ann på hvor glad gjestene er i potet. Her i huset elsker vi potet og lager mellom 1,5 kg og 2 kg på 2-3 personer og alt blir spist opp :fnise:

Mos potetene og tilsett litt og litt fløte for å ikke gjøre den for flytende. Tilsett en spiseskje smør på slutten, samt salt/pepper og evt gressløk :-) 

 

Anonymkode: 954f8...c31

  • Liker 1
Lenke til kommentar
https://forum.kvinneguiden.no/topic/1099721-potetstappe-hjelp/#findComment-19618550
Del på andre sider

Ikke kok de, men la de dampe på rist - det hjelper..  og så bytt ut fløte / melk med creme fresh og vårløk (gjerne frisk fra butikken) og en god dæsj med godt ekte smør til å lage stappe med. Husk å ha i litt salt, pepper, muskatt :)

Hvis du må bruke fløte / melk varm det opp før du bruker det å spe potetene med, og smør selvsagt - alltid godt smør..

  • Liker 1
Lenke til kommentar
https://forum.kvinneguiden.no/topic/1099721-potetstappe-hjelp/#findComment-19618570
Del på andre sider

Annonse

3 timer siden, AnonymBruker skrev:

Nei, nå prøver jeg med disse potetene. Kan ikke hive 1,5 kg poteter, bare fordi de ikke er de beste til stappe. 

Så får det bare bli som det blir :)

ts

Anonymkode: d37c1...e66

Jeg syns potetstappe av mandelpoteter er grusomt på både smak og konsistens. Jeg bruker kokefaste. Tror den heter Folva. Jeg vet ikke om du har begynt med middagen enda, men bare pass på å koke dem lenge nok. 

300 gram per person er mye mer enn nok.

Endret av penny_
Lenke til kommentar
https://forum.kvinneguiden.no/topic/1099721-potetstappe-hjelp/#findComment-19619671
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...