Gå til innhold

Potetstappe - Hjelp!!


Anbefalte innlegg

AnonymBruker
Skrevet

Skal lage potetstappe til 5 voksne personer, skal være tilbehør til en stroganoff gryte. Har 1,5 kg mellomstore poteter. Er det nok?

Har ikke flere poteter igjen, og er livredd for å ha for lite mat....skal har salat attåt også, men likevel. Noen som har peiling??

Takker :) 

Anonymkode: d37c1...e66

Skrevet

Tenk 2-3 poteter per person. Hvis det fortsatt er igjen noen poteter så tar du med de og. 

  • Liker 1
Skrevet (endret)

Siden du ikke har mer poteter, så får du heller si det som det er til gjestene. Da får de heller få mer gryterett og salat. Hos meg går det dobbelt så mye poteter når jeg lager stappe som når vi har poteter ved siden av.

Endret av Belima
Rette opp feil.
  • Liker 2
Skrevet

Det er 300 gram poteter til hver, og i tillegg er det smør og melk/fløte i stappa? Det holder.:)

  • Liker 1
Skrevet

Det holder leeenge... Hva slags poteter har du?

AnonymBruker
Skrevet
6 minutter siden, Mkigjen skrev:

Det holder leeenge... Hva slags poteter har du?

Nypoteter...sikkert ikke de beste til å lage stappe av, men får bare koke de mye.

Anonymkode: d37c1...e66

Skrevet

Det beste er melne poteter,men blir sikkert bra med nypoteter og  :-)

AnonymBruker
Skrevet

Nypoteter er nesten umulig å lage stappe av, fordi de er så vannholdige. (En pølsebod her jeg bor hadde aldri stappe etter det var slutt på de norske melne potetene.)  Da hadde jeg heller servert ris ved siden av.

Anonymkode: 59ace...fff

  • Liker 2
AnonymBruker
Skrevet

Nei, nå prøver jeg med disse potetene. Kan ikke hive 1,5 kg poteter, bare fordi de ikke er de beste til stappe. 

Så får det bare bli som det blir :)

ts

Anonymkode: d37c1...e66

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet

Jeg lager ofte potetstappe med alle slags poteter uten problem. 1,5 kg kan bli knapt, men det kommer jo ann på hvor glad gjestene er i potet. Her i huset elsker vi potet og lager mellom 1,5 kg og 2 kg på 2-3 personer og alt blir spist opp :fnise:

Mos potetene og tilsett litt og litt fløte for å ikke gjøre den for flytende. Tilsett en spiseskje smør på slutten, samt salt/pepper og evt gressløk :-) 

 

Anonymkode: 954f8...c31

  • Liker 1
Skrevet

Ikke kok de, men la de dampe på rist - det hjelper..  og så bytt ut fløte / melk med creme fresh og vårløk (gjerne frisk fra butikken) og en god dæsj med godt ekte smør til å lage stappe med. Husk å ha i litt salt, pepper, muskatt :)

Hvis du må bruke fløte / melk varm det opp før du bruker det å spe potetene med, og smør selvsagt - alltid godt smør..

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet

300 gr tror jeg vil holde

Men er det noen som er barn, kun stor spiste menn? Det har litt å si 

Anonymkode: 7b5b2...f5f

Skrevet
5 minutter siden, AnonymBruker skrev:

300 gr tror jeg vil holde

Det var knapt til 5 mennesker

Skrevet (endret)
3 timer siden, AnonymBruker skrev:

Nei, nå prøver jeg med disse potetene. Kan ikke hive 1,5 kg poteter, bare fordi de ikke er de beste til stappe. 

Så får det bare bli som det blir :)

ts

Anonymkode: d37c1...e66

Jeg syns potetstappe av mandelpoteter er grusomt på både smak og konsistens. Jeg bruker kokefaste. Tror den heter Folva. Jeg vet ikke om du har begynt med middagen enda, men bare pass på å koke dem lenge nok. 

300 gram per person er mye mer enn nok.

Endret av penny_
Skrevet

Jeg tror det vil være perfekt mengde. Jeg regner 300 gram potet med skall når jeg lager potetmos til meg selv, og jeg synes det er "rikelig" til meg som er en liten dame.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...