Gå til innhold

Hvordan smaker en Sigar?


Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

AnonymBruker

sigar smaker fælt. Kan ikke sammenlignes med sigaretter fordi man inhalerer sigarettrøyk ordentlig. Jeg røkte min første sigar på samme måte som man røyker en røyk og jeg var dårlig i flere timer etterpå.

Anonymkode: 95542...cf8

  • Liker 1
AnonymBruker
Akkurat nå, AnonymBruker skrev:

sigar smaker fælt. Kan ikke sammenlignes med sigaretter fordi man inhalerer sigarettrøyk ordentlig. Jeg røkte min første sigar på samme måte som man røyker en røyk og jeg var dårlig i flere timer etterpå.

Anonymkode: 95542...cf8

Ja, for sigarrøyken skal ikke trekkes på lungene, men bare holdes i munnhulen og puffes ut igjen?

Anonymkode: 6e115...db1

AnonymBruker
1 minutt siden, AnonymBruker skrev:

sigar smaker fælt. Kan ikke sammenlignes med sigaretter fordi man inhalerer sigarettrøyk ordentlig. Jeg røkte min første sigar på samme måte som man røyker en røyk og jeg var dårlig i flere timer etterpå.

Anonymkode: 95542...cf8

Man skal jo ikke inhalere sigarer da. Men takk for svar .

Anonymkode: d6ddc...aaa

  • Liker 2

Annonse

  • 1 år senere...

Hei dere,

Fant denne tråden, og den inneholder en del misforståelser om sigarer. Så jeg kan ikke dy meg, men utdyper temaet om sigar litt nedenfor her.

A. Ekte sigarer (håndlagde) skal ikke trekkes ned i lungene overhode, men kun trekkes inn i munnen og så lar man røken rulle rundt, før man eventuelt poffer den ut, for å få et ekstra smaksstøt. Lar man røken sive sakte ut, mister man dette smaksstøtet, men til gjengjeld blir meditasjonselementet i røkningen større.

B. En sigar trekkes inn omtrent mellom 1 - 3 ganger i minuttet, litt avhengig av typen, størrelse, fuktighet i sigaren, osv. trekker man inn for fort (for mange ganger for raskt), vil sigaren fort kunne gå varm, og bli sur. Røker man sigaren for langt inn mot munnen vil den også kunne bli sur. Hvis den slukner, kan man tenne den opp igjen en til to ganger, avhengig av hvor lenge den var blitt røkt, eller hvor fort den var blitt røkt. En erfaren sigarrøker røker med sakte nok dragsfrekvens til at den ikke blir sur, og lar den dø sakte ut, før den blir sur uansett ved å røkes altfor nærme munnen. Hvis man stomper sigaren, vil den også gi sur luft dagen etter, som en surrøkt sigar også vil gjøre det. Røkes den riktig uten å bli sur,l og las dø ut, uten å bli stumpet og uten at den ble surrøkt, vil det ikke lukte sigarrøk dagen etterpå i et værelse (og man vil heller ikke ha sur smak i munnen dagen etter).

C. En håndlaget sigar smaker ikke parfymert, er ikke parfymert, og er laget på (som regel) fire typer _ren_ tobakk. Dette i motsetning til sigaretter, som er laget på billigste type tobakk, som males opp, og tilsettes parfyme og _masse_ andre stoffer, slik at den kan ha uniform smak fra pakke til pakke, og gjøre sigarettrøkeren desto mer avhengig. Man kan få smakstilsatte sigarer, men da er det som regel ikke av den håndlagde typen.

D. Smaken av en ordentlig sigar, vil variere avhengig av type tobakk, lagringstid, lagrignstype, fermenteringsmetode for tobakken, jordsmonnet, om tobakken er skygge eller soldyrket, hvor lenge den er lagret i en humidor etter å blitt produsert, om den har lyst eller mørkt dekksblad, om den er tykk eller tynn (tykke sigarer slipper til mer luft i draget, og kan derfor kanskje bli mildere i smaken),  osv. Smaken vil også kunne variere fra sigar til sigar i en og samme eske, fordi den er - nettopp - håndlaget.

E. Det er viktig å tenne sigaren enten med en sigarfyrstikk, en sigarligter, eller med et lit stykke cedertre som da er tent på forhånd. Tenner man en ekte sigar med f.eks vanlige fyrstikker, en BIC-lighter eller med et stearinlys, så vil den smake av fyrstikk, stearin eller gass. Tennes den med et stykke cedertre, eller sigarlighter /sigarfyrstikk setter ikke opptenningen noen smak på sigaren. Dette fordi fyrstikken har svovel som ikke setter smak, og sigarlighteren brenner gassen med mye høyere temperatur, slik at snakspartiklene brenner opp. Tenner man sigaren for brutalt (kraftig flamme / for raskt) vil den kunne bli sur fra start.

F. Det finnes ingen undersøkelser som kan vise at å røke en sigar, av ren tobakk, uten å trekke ned, hver dag, øker risikoen for noe som helst, helsemessig. 🙂

Nåja, håper dette var svar på det litt misforståtte over her.

Bare å prøve, og husk at store sigarer er mindre bitre enn tynne sigarer.

Pseudofilosofen. 🙂

Ps. Skulle ønske flere kvinner nøt en sigar - det er nydelig og kontemplerende.

Ds

Endret av pseudofilosofen
Tillegg i tekst, og fjerning av stavefeil
1 time siden, pseudofilosofen skrev:

Da har du nok både ikke smakt en ren og ordentlig håndlaget sigar, og antagelig trukket ned. Ingen av delene anbefales. 🙂

 

Sant nok, den var ikke akkurat fra Cuba, den jeg prøvde. :fnise: 

Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...