Gå til innhold

Anbefalte innlegg

AnonymBruker
Skrevet

Her om dagen laget jeg saft og syltetøy med honning, solbær, rips, stikkelsbær og blåbær. Solbærsaften blandet med blåbær ble faktisk utrolig godt, uten å skryte av egne ferdigheter. Brukte null sukker, bare honning. Honningen fikk jeg av en venn som driver med bier på hobbybasis. Jeg dyrker ganske mye bær just for fun og forer plantene med gjødsel fra egne høner.

 

Så jeg tenkte naturligvis, er dette noe folk kunne tenke å kjøpe? Er folk villige til å betale og er det steder som tar i mot slikt? Er så si arbeidsledig, hadde det vært marked for slikt, hadde jeg gått all in. Men det finnes jo ingen info om slikt på nettet.

Anonymkode: 616c7...631

Videoannonse
Annonse
AnonymBruker
Skrevet

Markedet er der, det er jeg ganske sikker på. :) Det er nok ikke store penger i det, men litt kan du nok få inn.  Du kan i alle fall forsøke type "bondens marked", andre markeder, matmesser etc. Enkelte butikker tar også inn varer fra lokale produsenter. Og da tenker jeg ikke bare på matbutikker, men også butikker av typen blomster-og-krimskrams, lunsjkafeer etc.

Men om du skal produsere for salg er det en del lover og regler du må forholde deg til. Her er en side med litt enkel info og noen linker fra Mattilsynet

Lykke til! Småskalaprodusenter gjør matverdenen litt mer spennende. :spise:

Anonymkode: 9b838...c4a

  • Liker 3
Skrevet
11 timer siden, AnonymBruker skrev:

Brukte null sukker, bare honning.

Til info: Honning er sukker!

  • Liker 8
AnonymBruker
Skrevet

Hvorfor er det økologisk? Fordi du erstattet honning med vanlig sukker? Men honning er jo egentlig sukker, så ser ikke helt greia her.

Men dette er ikke noe jeg ville brukt penger på. Da kjøper jeg likesågodt i butikken.

Anonymkode: ecfa3...713

  • Liker 2
AnonymBruker
Skrevet
1 time siden, GinaT skrev:

Til info: Honning er sukker!

Ikke helt riktig. Sukker har 50% glukose og 50% fruktose. Honning har 30% glukose og 40% fruktose. Pluss at honning har flere andre typer mer komplekse sukkertyper og dekstrin, noe som kan bety at kroppen bruker mer energi for å bryte det ned til glukose, altså da akkumuleres der mindre kalorier. Honning har også antibakterielle egenskaper og inneholder små mengder vitaminer etc.

 

Så det at sukker er bedre en honning er etter min mening grunnløst. Samt er det ting vi ikke vet om honning enda.

Anonymkode: f7b84...7bf

AnonymBruker
Skrevet
1 time siden, AnonymBruker skrev:

Hvorfor er det økologisk? Fordi du erstattet honning med vanlig sukker? Men honning er jo egentlig sukker, så ser ikke helt greia her.

Men dette er ikke noe jeg ville brukt penger på. Da kjøper jeg likesågodt i butikken.

Anonymkode: ecfa3...713

Vil tro at eget gjødsel og null bruk av sprøytemiddel er noe som gjør d økologisk. Enkelte ting smaker annerledes når det er hjemmelaget vs masseprodusert.

Anonymkode: f7b84...7bf

Gjest Den Lille Heksa
Skrevet (endret)
3 timer siden, GinaT skrev:

Til info: Honning er sukker!

Nei. Ts mener hvitt raffinert sukker fra sukkerrorer, det er totalt forskjellig fra honning, som er nektar fra blomster iblandet enzymer fra bier.

Dere som mener honning og hvitt sukker er det samme, og som mener at økologisk og konvensjonell mat er det samme, er jo ikke i målgruppen til ts.

Her er noen som holder på med det du tenker på ts. http://www.haukadal.no

Endret av Den Lille Heksa
Skrevet

Ja, honning inneholder litt andre komponenter enn vanlig sukker, men å lage saft og bytte ut sukker med honning gjør det bare marginalt sunnere. Honning inneholder nesten like mye kilokalorier som vanlig hvitt sukker, så det er ikke noe poeng i å bytte ut sukker med honning for sunnhetens skyld. Dog enig i at det kan byttes ut for smakens skyld :)

  • Liker 2
Gjest Den Lille Heksa
Skrevet
6 minutter siden, GinaT skrev:

Ja, honning inneholder litt andre komponenter enn vanlig sukker, men å lage saft og bytte ut sukker med honning gjør det bare marginalt sunnere. Honning inneholder nesten like mye kilokalorier som vanlig hvitt sukker, så det er ikke noe poeng i å bytte ut sukker med honning for sunnhetens skyld. Dog enig i at det kan byttes ut for smakens skyld :)

Her vet du ikke hva du snakker om. Honning er langt mere enn "marginalt sunnere". Men den må være rå, altså ikke oppvarmet over 45C om man skal få de fulle helsefordelene. 

http://www.medicalnewstoday.com/articles/264667.php

http://www.webmd.com/cold-and-flu/news/20080922/humble-honey-kills-bacteria

http://www.well-beingsecrets.com/health-benefits-of-honey-ultimate-guide/

http://bembu.com/benefits-of-manuka-honey

AnonymBruker
Skrevet
39 minutter siden, GinaT skrev:

Ja, honning inneholder litt andre komponenter enn vanlig sukker, men å lage saft og bytte ut sukker med honning gjør det bare marginalt sunnere. Honning inneholder nesten like mye kilokalorier som vanlig hvitt sukker, så det er ikke noe poeng i å bytte ut sukker med honning for sunnhetens skyld. Dog enig i at det kan byttes ut for smakens skyld :)

Skulle ønske folk kunne lære seg at "sunt" og "lite kalorier" ikke betyr det samme. Honning inneholder ganske mange stoffer som gjør det sunnere enn hvitt sukker, helt uavhengig av kaloriinnholdet. 

Anonymkode: 9b838...c4a

  • Liker 2
Skrevet

Ja, honning er sunnere, men det er så lite av disse sunne stoffene i honning at du må spise store mengder honning for å få noen effekt av de. Store mengder vil da også føre til et veldig høyt sukkerinntak som oppveier "sunnhets"-effekten.

http://www.aftenposten.no/100Sport/sprek/Ernaringsekspert-Honning-er-ikke-sunnere-enn-sukker-192816b.html

Sitat

- Så det er en myte at honning er sunnere enn sukker?

— Ja, i alle fall om man har et realistisk forbruk av det. Så finnes det studier som viser at honning kan lindre hoste eller sår hals, eller behandle sår, ved at man smører det utenpå huden. Men det er ikke slik at det er sunt og helsefremmende, sier Arnesen.

 

AnonymBruker
Skrevet

Jeg ville sldri brukt penger på eller spist/drukket det du beskriver. 

Du har heller neppe lov til å selge uten godkjente  produksjonslokaler m.m.

I tillegg vil blåbær fra noske skoger bli uspiselige for mennesker om et år eller mer, på grunn av parasitter vi innfører med hunder fra utlandet. Parasitten finnes alt i Sverige, på sikt gir den mennesker alvorlig sykdom det ikke finnes botemiddel mot. 

Anonymkode: 62773...127

  • Liker 1
Gjest Den Lille Heksa
Skrevet

At man er ernæringsekspert betyr ikke at man er ekspert på honning. Det finnes ingenting usunt med glukosen i honning, vi ha glukose, og hvis vi ikke får nok av det gjennom frukt, grønnsaker og/eller honning, havner vi i smågodt- eller brushylla, og der finnes det ikke ett eneste fordelaktig næringsstoff. Honning er ikke sunnere, det er sunt, mens sukker ikke er det. Man spiser uansett ikke mye honning, det er i høyden snakk om en teskje til dagen, skulle man spise flere kilo ville man sannsynligvis legge på seg, men det at mat har kalorier er ikke usunt i seg selv. Vi må jo ha kalorier for i det hele tatt å leve.

Og blåbærene kommer aldri til å bli uspiselige, man kan og må spise dem rå, og dette innebærer ikke noen som helst slags form for fare. Blåbær er den matsorten som inneholder mest antioksidanter, og å la være å spise det, eller koke alle blåbær på grunn av en eller annen tenkt fare for paraistter er helt meningsløst og gjør ingenting godt for helsa, snarere tvert imot. https://authoritynutrition.com/10-proven-benefits-of-blueberries/

http://theheartysoul.com/berries-fight-cancer/

AnonymBruker
Skrevet
På 11.4.2017 den 10.20, GinaT skrev:

Ja, honning er sunnere, men det er så lite av disse sunne stoffene i honning at du må spise store mengder honning for å få noen effekt av de. Store mengder vil da også føre til et veldig høyt sukkerinntak som oppveier "sunnhets"-effekten.

http://www.aftenposten.no/100Sport/sprek/Ernaringsekspert-Honning-er-ikke-sunnere-enn-sukker-192816b.html

 

Det kan godt tenkes at honningens helseeffekt er overvurdert, men det var ikke det du sa. Det jeg reagerte på var først og fremst at du koblet kaloriinnhold og sunnhet omtrent som om de var synonymer, noe de ikke er. 

Anonymkode: 9b838...c4a

Skrevet

Jeg liker hjemmelaget saft og syltetøy, og hadde noen solgt det i nærområdet hadde jeg gjerne kjøpt. Det er jo sååå mye bedre enn masseprodusert! 

Husk å sjekk mattilsynets nettsider dersom du vil selge. Jeg vet ikke helt hvor du kan selge. Men kanskje det er mulig å legge ut annonse på Finn, kjøpe/selge/bytte-grupper på FB eller spørre om å stå på diverse stand/boder under diverse marked.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...