Gyda Skrevet 17. desember 2004 #1 Skrevet 17. desember 2004 Har lyst til å bake "julebrød" til jul i år - fint brød med rusiner i... Men har ikke noe oppskrift... Noen som kan hjelpe meg??
Arkana Skrevet 17. desember 2004 #2 Skrevet 17. desember 2004 Julekake (2 stk.) 6 dl melk 250 g smør 200 g sukker 75 g gjær ca 1 kg hvetemel 2 ½ ts kardemomme ca 250 g rosiner 150-200 g sukat Smelt smør, tilsett sukker og melk og varm opp til 37 grader. Rør gjæren ut i litt av væsken. Tilsett resten av væsken, kardemomme og elt inn hvetemel til deigen er blank og smidig. Dekk bollen med plast og hev 45-50 minutter. Elt deigen godt og del den i to. Klapp hvert av emnene ut til en flat kake. Fordel rosiner og sukat over. Rull deigen sammen og form til en rundt, glatt kake. Legg på et brett. Snitt rundt kaken og trykk den ned på midten slik at den ikke skal sprekke. La etterheve ca 30 minutter. Pensle med egg tilsatt ½ ts salt. Stek på nederste rille ved 175 grader i 45-50 minutter. Avkjøl på rist.
SimSim Skrevet 17. desember 2004 #3 Skrevet 17. desember 2004 Har lyst til å bake "julebrød" til jul i år - fint brød med rusiner i... Men har ikke noe oppskrift... Noen som kan hjelpe meg?? Jeg hadde akkurat tenkt til å lete etter oppskriften selv. Dette er hva jeg fant, kommer til å prøve den ut i morgen Julekake 2 stk. 250 g meierismør ca. 650 g hvetemel 150 g sukker 3½ dl melk 50 g gjær 250 g rosiner 100 g sukat egg til pensling I stekeovnen: 200 ° C, ca. 40 minutter Smuldre smøret i mesteparten av melet. Tilsett sukker. Rør gjæren ut i lunken melk. Hell melkeblandingen i bollen. Tilsett rosiner og sukat og elt sammen til en jevn deig. Elt inn litt mer mel om nødvendig. Dekk bollen til med plast og la deigen heve til dobbel størrelse. Elt den i litt mel på bordet, del den i to og form den til to runde kaker. Etterhev, pensle med sammenvispet egg og stek kakene. Avkjøl på rist.
Gjest Anonymous Skrevet 18. desember 2004 #4 Skrevet 18. desember 2004 Tusen takk for oppskrifter. Skal prøve i morgen - men uten sukat...
Arkana Skrevet 18. desember 2004 #5 Skrevet 18. desember 2004 Skal prøve i morgen - men uten sukat... Hehe, med meg er det omvendt, jeg kutter ut rosinene.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå