Gå til innhold

SCONES


søndagsengel?

Anbefalte innlegg

Skrevet

Kan jeg få oppskriften på dine aller beste scones :sikle: ??

Videoannonse
Annonse
Skrevet

de sconsene som det står oppskrift på i barnas bestebøkene er veldig gode.. Men jeg har ikke den boka her..

Skrevet
de sconsene som det står oppskrift på i barnas bestebøkene er veldig gode.. Men jeg har ikke den boka her..

Jeg har den :hoppe: !!!

Skrevet (endret)

Disse er mine favoritter. Lettlagede, og du verden så gode!

Scones (ca 12 stk)

350 g hvetemel

3 ts bakepulver

6 ss sukker

½ ts salt

100 g kaldt smør

1 ½ dl melk

1 egg

1 dl korinter eller rosiner (kan sløyfes, jeg synes de er best uten)

Bland sammen det tørre og smuldre inn smøret. Tilsett melk og egg. Rør deigen sammen og tilsett korinter/rosiner. Kjevle ut deigen til en rundt leiv ca 2 cm tykk. Stikk ut rundinger med et glass og legg på stekebrett. Stek på nederste rille ved 200 grader i 14-20 minutter.

Endret av Arkana
Gjest Anonymous
Skrevet

De grove sconsene til Arkana som ligger i en annen tråd her er kjempegode!

Men var det "brød" eller "kake" scones du skulle ha?

Skrevet
De grove sconsene til Arkana som ligger i en annen tråd her er kjempegode!

Grove scones

2 dl hvetemel

2 dl sammalt hvete, grov

1 ts salt

4 ts bakepulver

100 g margarin/smør

ca 3 dl sur melk

Bland alt det tørre.

Smelt margarinen og rør den inn sammen med melken til en smidig deig.

Del deigen i to og klapp ut to tykke runde kaker.

Skjær et dypt kors i kakene og stek dem midt i oven på 225 grader i ca 15 minutter til de er gylne og gjennomstekt.

Skrevet
De grove sconsene til Arkana som ligger i en annen tråd her er kjempegode!

Men var det "brød" eller "kake" scones du skulle ha?

"Brød"/rundstykke-scones. Ikke søte.

  • 7 måneder senere...
Gjest Violetta
Skrevet

Søkte frem denne gamle scones-tråden, og lurte på om disse sconesene kan fryses eller om de blir veldig tørre da?

Skrevet

Du kan godt fryse scones, pakk dem godt inn.

Skrevet

Tillater meg å komme med noen flere scones-oppskrifter. Mye godt man kan gjøre med scones!

Eple/aprikos-scones (16 stk)

9 dl hvetemel

1 ss bakepulver

2 ts sukker

150 g smør i terninger

1 eple i terninger

6 tørkede aprikoser i terninger

3 dl melk

Bland alt det tørre. Smuldre i smøret og rør inn fruktbiter og melk. Elt så lite som mulig. Form deigen til runde flate scones som legges på stekebrett og stekes ved 250 grader i ca 12 minutter. Avkjøl på rist. Smaker veldig godt med limecurd.

Blåbærscones m/vanilje-sitronsmør (ca 16 stk)

2 dl sammalt hvete, grov

5 dl hvetemel

5 ts bakepulver

1 ts salt

100 g smør

4 dl kefir

2 dl blåbær

100 g smør

1 ts vaniljesukker

2 ts sukker

1 ts revet sitronskall

1 ts sitronsaft

Bland alle de tørre ingrediensene i en foodprocessor, tilsett smøret og la maskinen gå til det er smuldret. Tilsett melk og til slutt blandes blåbærene så vidt inn. La deigen hvile noen minutter. Del den i fire og trykk delene ut på stekeplaten, del hver sirkel i fire. Stek ved 250 grader i 10-12 minutter. Rør sammen smøret og server det til.

Scones med fetaost, oliven og soltørkede tomater (12 stk)

75 g fetaost i små terninger

10 sorte oliven, grovhakkede

50 g soltørkede tomater, hakkede (spar på 1 ss av oljen)

175 g hvetemel

50 g sammalt hvete, fin

½ ts bakepulver

¼ ts cayennepepper

¼ ts sennepspulver

2 ss olivenolje

1 ½ ts hakket timian

1 stort egg

2 ss melk

melk til å pensle med

50 g smuldret fetaost

Sikt mel og bakepulver i en bolle, og tilsett cayennepepper og sennepspulver. Bland inn olivenolje og oljen fra de soltørkede tomatene. Når blandingen er klumpete, rør inn fetaost, oliven og tomater. Visp egg og melk sammen i en bolle og bland halvparten inn i det tørre. Bland godt, og tilsett evt mer av væsken hvis det trengs. Rull deigen ut ca 2,5 cm tykk og stikk ut rundinger som legges på stekebrett. Pensle med melk og dryss fetaost over. Stek på øverste rille ved 220 grader i 12-15 minutter. Smaker nydelig både alene og til f.eks. supper.

Skrevet (endret)

Her er min egenkomponerte oppskrift på grove speltscones:

150 gram sammalt spelt (merke Helios demeter)

100 gram siktet spelt

2 ss små havregryn

2 ss solsikkefrø

litt salt

2 toppede ts bakepulver

1 ss vegetabilsk olje

1 egg og 1 eggeplomme

ca. 2 1/2 dl vann

Bland det tørre i en bolle. Rør inn olje, egg, og vann. La svelle i ca. 30 min (det gjør sconene litt saftigere og mindre smulete). Sett med skje på bakepapir (blir ca. 9 stk), stek ved 225 grader i ca. 17 minutter.

Disse er ganske grove, du kan lage dem finere om du vil, eller enda grovere (ved feks å tilsette 2 ss speltkli eller havrekli, eller 2-3 ss 4 korn frokostblanding).

Vannmengden må du prøve deg fram med. Blir sconene flate og flyter litt utover, har du brukt for mye vann. Blir de små, spisse vulkaner, har du brukt for lite. ;)

Smaker definitivt best nystekt, men kan også fryses. Jeg halvtiner dem stykkvis ved behov og varmer dem litt i brødristeren - da blir skorpa sprø igjen.

Halvsøt variasjonsmulighet: Ha litt lønnesirup, hakkede ferske dadler (eller eple i små terninger), kanel og evnt hakkede valnøtter (istedet for solsikkekjerner) i røra.

Ellers er definitivt BBC Food stedet å konsultere her som så ofte ellers (tror Arkanas siste oppskrift må stamme derfra, den så kjent ut! :) )

Endret av piaf
Skrevet
Ellers er definitivt BBC Food stedet å konsultere her som så ofte ellers (tror Arkanas siste oppskrift må stamme derfra, den så kjent ut! :) )

Nei, ikke fra BBC Food, men fra Delia Smiths egen hjemmeside. :)

Ellers enig i at det er mange gode oppskrifter på BBC Food. :sikle:

Skrevet
Nei, ikke fra BBC Food, men fra Delia Smiths egen hjemmeside.  :)

(I oppskriftsdatabasen min holder jeg nøye oversikt over hvilke oppskrifter som er egenkomponerte, og hvilke som ikke er det, samt nøyaktig hvor jeg fikk tak i oppskriften.  :ler:)

Ellers enig i at det er mange gode oppskrifter på BBC Food. :sikle:

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...