Gjest Hilde K S Skrevet 16. desember 2004 #1 Skrevet 16. desember 2004 Noen som har oppskrift på sånne småkaker som man trykker ned med gaffel, pensler med egg og strør hakkede mandler og perlesukker på?
NullHull Skrevet 16. desember 2004 #2 Skrevet 16. desember 2004 Er det serinakaker du tenker på? Sånne?: http://www.mat.no/vis_oppskrift.aspx?artid=4262 Jeg er vant med helt "plaine" serinakaker uten noe som helst strø, men ser de fleste oppskrifter har med iallfall mandelhakk.
Brunhilde Skrevet 16. desember 2004 #3 Skrevet 16. desember 2004 Er det serinakaker du tenker på? Her finner du en oppskrift, søker du på "serinakaker" finner du mange. Jeg skal bare slike i morgen, favoritten til 14 åringen. Vaske margarinen ser jeg ingen hensikt i, det SKAL være litt saltsmak i småkaker også.
Charmina Skrevet 16. desember 2004 #4 Skrevet 16. desember 2004 Hei! Berlinerkranser vet jeg at det er noen som også har mandler på sammen med perlesukkeret! Så oppskrift på det for noen dager siden i en sånn brosjyre som man får på butikken med ulike juleoppskrifter i! Men limer inn oppskrift uansett også er det jo bare å ta mandler på også (hakkete) Jeg liker iallefall godt disse kjeksene! God jul Klem fra Charmina Martine 17.10 Berlinerkranser Ingredienser 1 hardkokt egg 1 rått egg 60 g sukker ca. 175 g kveitemjøl 125 g smør/margarin perlesukker eller grov farin Slik gjør du Kok egget 10 min. Del det i to og ta ut eggeplommen. Gni den jevn med en treskje. Bland i den rå eggeplommen og sukkeret, og rør til tjukk eggedosis. Smuldre smøret eller margarinen i mesteparten av melet. Bland det i eggedosisen. Rør deigen godt sammen, men elt den ikke for mye. Trill deigen til tynne, jevne lengder. Del de i 12-13 cm lange lengder. Trill endene litt butte, og legg lengdene saman som ringer, med endene over hverandre. Endene må ikke være for lange. De kan lett knekke. Sett ringene kjølig en stund, da blir de lettere å arbeide videre med. Pensle ringene med eggehvite, og dypp de i perlesukker eller grov farin. Legg ringene med litt mellomrom på plate dekt med bakepapir. Stek berlinerkransene midt i ovnen i 10-15 min. ved 180 °C. Kakene skal være gyllengule og gjennomstekte. Ta de forsiktig av platen og avkjøl dem på rist. Berlinerkranser er skjøre.
Gjest Hilde K S Skrevet 16. desember 2004 #5 Skrevet 16. desember 2004 Serinakaker :-) ! Takk jenter!
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå