Gå til innhold

Varmrøkt makrell - spise som den er eller må den stekes e.l.?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Dette er kanskje et dumt spørsmål, men jeg må spørre så jeg ikke spiser rå fisk og blir dårlig. :fnise: 

Har kjøpt meg et par pakker med varmrøkt makrell fra Fiskemannen, en "vanlig" og en peppermakrell.

Men jeg har aldri i mitt liv spist eller laget noe med makrell, utenom makrell i tomat og lignende.

I og med at de er varmrøkt, skal de da spises som de er, "rå", eller skal de gjennomvarmes? Eller kanskje bare varmes opp til en god temperatur? Jeg går ut i fra at "varmrøkt" betyr at den allerede er stekt/gjennomvarmet sånn at de ikke er direkte rå. Eller må det varmebehandles uansett? Er det kanskje som røkelaks, der den skal spises rå/kald?

  • Liker 1
Videoannonse
Annonse
AnonymBruker
Skrevet

Du kan spise den akkurat som den er. Hallo. Bruk hodet litt.

Anonymkode: 3cedd...5c1

  • Liker 3
Skrevet

Den er ferdig preparert,  og klar til spising 😀

  • Liker 6
AnonymBruker
Skrevet

Spiser den som den er, den er ikke rå 

Anonymkode: 87002...bb1

  • Liker 4
Skrevet

Den er jo varmrøkt? :blink:

 

  • Liker 4
Gjest Catalina Culès
Skrevet

Den spises som den er, den trenger ikke varmebehandling,

Gjest Ravna
Skrevet (endret)

.

Endret av Ravna
Skrevet
5 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Du kan spise den akkurat som den er. Hallo. Bruk hodet litt.

Anonymkode: 3cedd...5c1

Det gjorde jeg, og jeg fant ut at jeg burde spørre her først. Jeg kan ingenting om hverken makrell eller røyking av mat.

Takk for alle svarene, da spiser jeg den som den er. :) 

  • Liker 3
Gjest Overrasket
Skrevet

Fisken er ikke rå etter varmrøking. Det blir litt som om noen gir deg en banan uten skall på, også spør du om det er noe du må ta av før du kan spise bananen. ;)

Skrevet (endret)

Pålegg. Smør tjukt på. Det er nydelig.  :)

Jeg liker'n som den er, men godt også med slangeagurk, en stripe majones og et strø nykvernet pepper.

Endret av Jerry Lee
  • Liker 4
Skrevet

Handleliste onsdag.

1.  Varmrøkt makrell. :)

2. Uviktig.

3.  ---"---

4.  ---"---

osv...

:spise:

  • Liker 4
Skrevet

Du må ha den i microen i 15 min på maks varme. Neida. 

Skrevet
2 timer siden, AnonymBruker skrev:

Du kan spise den akkurat som den er. Hallo. Bruk hodet litt.

Anonymkode: 3cedd...5c1

Ingen grunn til å bli ufin.

Sikkert noen ting DU ikke vet, også.

  • Liker 7
Skrevet

Som den er. 

Men er vel ment som pålegg. Eller som en av flere retter på et koldtbord? Har aldri sett på det som middag. Kanskje med dampede småpoteter og godt smør? 

  • Liker 3
Skrevet
2 minutter siden, Athene skrev:

Som den er. 

Men er vel ment som pålegg. Eller som en av flere retter på et koldtbord? Har aldri sett på det som middag. Kanskje med dampede småpoteter og godt smør? 

Vet du...siste setningen frister. :)

Men det ER pålegg, ja.

  • Liker 1
Gjest Den Lille Heksa
Skrevet

Det er godt med poteter og kålstuing til.

Skrevet
Akkurat nå, Den Lille Heksa skrev:

Det er godt med poteter og kålstuing til.

OMG! 

Pålegg til middag. Må prøves!  :)

  • Liker 2
Skrevet

Jeg elsker fiskepålegg :)

"Varmrøkt", og forsåvidt også "kaldrøkt", betyr at produktet er ferdig bearbeidet og klart til å spises.

Skrevet

Som de over her sier den er ferdig til å spises.  Vil bare tipse om at varmrøkt makrell er utrolig godt i potet og purresuppe. Jeg legger biter av varmrøkt makrell i bollen og heller varm suppe over. Nydelig som en kjapp og enkel middag. 

Jeg anbefaler også å prøve røykesild, kjempegodt på skive med litt majones og agurk. 

Gjest Elnah
Skrevet
16 timer siden, Jerry Lee skrev:

Vet du...siste setningen frister. :)

Men det ER pålegg, ja.

Ikke når du spiser den med kokte poteter og rømme, da er det middag. Er potetene kalde er det kveldsmat :nigo:

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...