Gjest Anonymous Skrevet 5. mars 2002 #1 Del Skrevet 5. mars 2002 Vi har bestemt oss for å kjøre alkohol hele veien (blir nok en sprulende gjeng sjølv om mange er innfjordinger og TRAUSTE). Mitt spm er hvor mange glass beregner man til en tre retters middag til 80 gjester ? Og hvor mange glass er det på en hvitvinsflaske (6 er det riktig?) og rødvinsflaske (5 gl per flaske riktig eller ??) Takker, bukker og skraper for hjelpen Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Ada=) Skrevet 5. mars 2002 #2 Del Skrevet 5. mars 2002 Vi beregner følgende per gjest: Velkomstdrink Ett glass hvitvin til forrett En flaske rødvin til middagen Ett glass dessertvin Dette er nok i meste laget, men vi liker å beregne for mye heller enn for lite. Har sett at enkelte beregner 2-3 glass rødvin til middagen, men det synes jeg er lite! Tenk på hvor lang middagen blir, og beregn ett glass i halvtimen -dersom dere skal kjøpe drikke på polet, kan dere dessuten returnere uåpnede flasker. Vi skal være på resturant, og da er det jo heller ikke noe problem, vi betaler for det som drikkes. Jeg er ingen stordrikker, men har opplevd å måtte skåle med tomt glass i et bryllup, og det synes jeg er helt forferdelig!!!! Dette har jeg hentet fra vinmonopolets hjemmeside: Hvor mye skal jeg kjøpe inn? "Det er vanlig å servere ett, noen ganger to glass før maten. Ett glass til forretten, to til tre glass til hovedretten og ett glass til desserten. Glassene til hvitvin og musserende viner er mellomstore, og en flaske er nok til 7 - 8 glass. Rødvinsglass er større, og en flaske rekker til 5 - 6 glass. Glass til sterkvin er de minste, og det kan beregnes 10 - 12 glass pr flaske." I et vanlig selskap ville det nok holdt med 2-3 glass vin, men ikke i et bryllup dersom man skal ha taler, sanger, middagen serveres flere ganger osv. uansett er det viktig å alltid ha nok vann i glassene. Mange bruker Farris, men personlig liker jeg friskt isvann best Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Synne Skrevet 5. mars 2002 #3 Del Skrevet 5. mars 2002 Hei, henger meg på i disse diskusjonene om drikk til maten igjen. Viser også til tidligere innlegg visst du går inn på "drikke etter middag" av Mjurf. Men uansett.... * Hvitvin drikker folk LITE av.Beregn 1 glass her til forretten. * Det går 4 glass rødvin på en flaske.Strengt tatt går det mer,men er det bryllupp så er det bryllupp..en fyller ofte mer i glassene.Så beregn ca.3-4 glass rødvin pr.pers. under middagen.Dessertvin er egentlig unødvendig(pengesløseri..med mindre dere VIL ha det,og dere har et løst budsjett). Har vært i MANGE bryllupp og servert i MANGE,så av erfaring er det mange som IKKE drikker/liker dessertvin.. Noen vil også kanskje heller ta seg noen øl til maten istedenfor rødvin,så sett noen mugger med vann(el.farris) på bordet i tillegg til øl og brus. Middagen varer ca. i 3,5 timer. Etter middag til kaffien 'må' en ha cognac og likør(baileys...eller noe annet). I flaske er 0.7 liter og 'strengt' tatt er det 4 cl. i en drink. Det vil si ca. 16 cognac på en flaske(hoderekning i full fart her...???) Til selve festen drikker en person ca.3-4 drinker + noen øl eller et par glass rødvin,eller cider.Les mer om alt dette i det innlegget jeg skrev om i sted.. Synne Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Anonymous Skrevet 6. mars 2002 #4 Del Skrevet 6. mars 2002 Takk for gode svar. Vi hadde beregna ett glass hvitvin, så tre glass rødvin til maten og desserten. Tror egentlig det holder, har vært i flere bryllup selv og er det tomt i glasset gjelder det å ha vann eller få påfyll. Det holder egentlig med dette synes jeg, man skal ikke være for beruset heller etter middagen. Og det blir jo nesten en flaske vin på hver og de fleste kjenner dette godt. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
fruenge Skrevet 6. mars 2002 #5 Del Skrevet 6. mars 2002 man beregneromlag 1/2 flaske til pers i vin til hovedretten og et glass hvis til de andre rettene. Hvis man skla kjøre hele løpet er det flott med dessertvin, og jeg er ikk enig med den sm dkrev at de ferresten liker dette. Da har vedkommende fått en uheldig kombinasjon. Hvis desserten er fruktig kan jeg anbefale muscat baume de venice (den skrives ikke sånn, men uttalelsen er i nærheten). Den koster omlag 200 kr pr flaske, og du sparer noen kroner ved å kjøpe den i sverige, men du må betille dn på forhånd da den er lagervare. Et annet alternativ som er rimeligere er å bruke asti spu mante (aner ikke hvordan det skrives)som dessert vin. Begge disse vinene er billigere enn sautern vin, som jo også er godt. Lykke til. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Anonymous Skrevet 6. mars 2002 #6 Del Skrevet 6. mars 2002 Tipper det er denen vinen som er den første: http://www.vinmonopolet.no/product_details...ol=0.75&no=5777 Men hjelpe seg så dyrt da! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Synne Skrevet 6. mars 2002 #7 Del Skrevet 6. mars 2002 Fruenge; det var jeg som skrev dette med dessertvin rettere sagt fordi jeg har STOR erfaring ang.dessertvin.De færreste drikker faktisk ikke dessertvin..sånn er det bare...(Har jobbet som servitør,ved siden av studier),og kan garantere deg at jeg 'snakker' sant..... Vi har et rikholdig dessertvinlager,men har nå trappet litt ned på dette pga. etterspørsel...(Jobbet på et eksklusivt hotell) Har også servert i mnage bryllupp-dessertvin glassene står nesten fulle igjen...hva er da vitsen?? Det skal liksom være så fint med dessertvin,men alvorlig talt.... Synne Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Engel Skrevet 6. mars 2002 #8 Del Skrevet 6. mars 2002 1 glass hvitvin og 3 glass rødvin høres fornuftig ut! 1 glass rødvin til hovedretten er definitivt forlite! Husk at det skåles ofte også!12 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Anonymous Skrevet 6. mars 2002 #9 Del Skrevet 6. mars 2002 Helt enig Synne! Tull å ha dessertvin når ingend rikker det! Gidder ikke å servere det når glassene står urørt etter maten! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Anonymous Skrevet 6. mars 2002 #10 Del Skrevet 6. mars 2002 Takker for svara ! Tror vi har beregnet riktig da. Bare godt å forsikre seg. Har selv også servert i flere år og aldri servert ett glass dessertvin så dette utelukker jeg. Men det spørs nok hvor i landet man holder bryllupet, østlandet er nok mer fremretta enn vestlandet Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
fruenge Skrevet 6. mars 2002 #11 Del Skrevet 6. mars 2002 ok, da er bare erfaringene forskjellig. I vårt bryllup sto det ikke glasser igjen, og fler spurte ang dessertvinen vi valgte. Ja det er den som en plukket ut her, og den er dyr, men man finner absolutt billigere utgaver, og husk det går mange flere glass på en flaske enn til hvitvin/rødvin da det er akseptabelt å server det i mindre glass. Tenker ikke på snaps glass, men små vinglass. I mine øyne så hører det hjemme til en velkomponert festmeny, men vi er så forskjellige. Men du sjampis etteligningen asti spu mante... er og fin og bruke og den koster under 100 kr pr flaske tror jeg. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
fruenge Skrevet 6. mars 2002 #12 Del Skrevet 6. mars 2002 Glemte å si at de færrste rødvin ok å drikke ved siden av dessert. Da er det bedre med brus. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Tyren Skrevet 6. mars 2002 #13 Del Skrevet 6. mars 2002 Jeg har jobbet med selskaps servering - KUN brylluper og har ikke opplevd en eneste gang at ikke gjestene har drukket dessertvinen. Jeg har heller ikke opplevd det i de bryllupene jeg har vært gjest i selv.12 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anni Skrevet 6. mars 2002 #14 Del Skrevet 6. mars 2002 Der vi skal ha middagen fortalte de at dessertvin ikke var vanlig, at det var noe gammeldags.. De anbefalte oss å ha kaffe til desserten..12 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
fruenge Skrevet 6. mars 2002 #15 Del Skrevet 6. mars 2002 Unnskyld at jeg sier det, men det kommer an på maten. Jeg hadde vært skeptisk til å spise et sted hvor de sier at dessertvin er gammeldags. Dessertvin er for meg en fin avslutnig på et godt måltid. Men jeg skal være enig at til rekecoctail, stek og is med varme bjørnebær så ville jeg kanskje ikke servert dessertvin. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anni Skrevet 6. mars 2002 #16 Del Skrevet 6. mars 2002 Er det noe galt med rekecoctail, stek og is med varme bjørnebær? Er det ikke godt nok? Ja, ja, bra vi alle er forskjellige.. Vi skal ha skalldyrsalat i sprøstekte terteskjell, hjortestek og varme kirsebær med vaniljeis og egglikør. Ikke dessertvin, men kaffe.. Selvom jeg tror det blir et godt måltid.. Skeptisk til å ha middagen der er jeg heller ikke. Har hørt bare positive ting om stedet! _________________ ¤ Anni ¤ 1212[ Dette Innlegg er endret av: Anni den 2002-03-06 23:05 ] Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
fruenge Skrevet 6. mars 2002 #17 Del Skrevet 6. mars 2002 Det har ikke noe med om det er godt nok eller ei. (Om du nå mener om det er fint nok eller ei.) Selv om jeg har sagt det før og godt kan si det igjen, det er en flott søndagsmddag, men det er i mitt syn og jeg er kresen i matveien, vanskelig syntes kokken hvor vi hadde vårt bryllup. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Anonymous Skrevet 7. mars 2002 #18 Del Skrevet 7. mars 2002 Huff, styr unna rekecocktail i bryllup! Dette har jo "alle" hatt og man bør klare å velge noe litt annen mat enn det som er mest tradisjonelt i et bryllup!!! En ting er jo om man på død og liv vil ha det fordi det er godt, men velg gjerne noe litt spesielt og litt ekstra. Og ikke rekecocktail og iskake! Huff! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå