Gjest Anonymous Skrevet 15. desember 2004 #1 Skrevet 15. desember 2004 Har noen en god oppskrift på smultringer som ikke trekker for mye smult under steking? Jeg får det ikke til med den oppskriften jeg har og alt smaker jo bare smult jo!!
jordbær Skrevet 15. desember 2004 #2 Skrevet 15. desember 2004 Hvordan lager du smultringer? Bruker du røre eller deig?
Gjest Anonymous Skrevet 16. desember 2004 #3 Skrevet 16. desember 2004 Jeg lager deig som jeg stikker ut. Har aldri prøvd med røre. Hvordan fungerer det?
jordbær Skrevet 16. desember 2004 #4 Skrevet 16. desember 2004 Jeg har bare oppskrift på røre.. Tingen med røre, er at de blir femti ganger så gode! Man må ha en smultringrøreholder. Når man holder den over smulten og trykker på den, kommer faller det perfekte ringer ut i smulten. Desverre har jeg ingen smultringrøreholder selv.. Vår har nesten gått i arv i familien.. Ingen finner nye.. :-?
Gjest Anonymous Skrevet 16. desember 2004 #5 Skrevet 16. desember 2004 Du behøver jo ikke å bruke smult, heller. Det er vel så vanlig å bruke olje. Smulten smaker jo veldig kraftig.
Gjest Anonymous Skrevet 16. desember 2004 #6 Skrevet 16. desember 2004 Er du sikker på at man kan bruke olje? det har jeg aldri hørt om før
Arkana Skrevet 16. desember 2004 #7 Skrevet 16. desember 2004 Smultringer 4 egg 250 g sukker 1 ½ dl kremfløte 75 g smeltet smør 1 ts kardemomme 1 ts hornsalt 500 g hvetemel 1 ½ kg Flott matfett Visp egg og sukker til eggesukker. Tilsett fløte og smeltet smør vekselvis med hvetemel, tilsatt karemomme og hornsalt. Arbeid deigen raskt sammen. Dekk med plast og la hvile ca 1 time i kjøleskap. Kjevle ut ca 1 cm tykk og stikk ut med en smultring-utstikker. Børst av overflødig mel. Smelt matfettet i en gryte, temperaturen bør være 180 grader før smultringene legges i. Kok smultringene lysebrune og gjennomstekte, ca 5 minutter. Legg på rist med fettsugende papir. Smultringer stekt i olje? :-?
Gjest Anonymous Skrevet 16. desember 2004 #8 Skrevet 16. desember 2004 Takk Arkadia! Tror helelr ikke det er mulig å steike smultringer i olje. Nå skal jeg hjem å prøve ut oppskriften!!
Gjest GreenSky Skrevet 16. desember 2004 #9 Skrevet 16. desember 2004 Smultringer stekt i olje? :-? Er ikke smult grisefett, da?
Gjest Anonymous Skrevet 16. desember 2004 #10 Skrevet 16. desember 2004 Uops!! mente selvsagt takk Arkana :oops:
Gjest Anonymous Skrevet 16. desember 2004 #11 Skrevet 16. desember 2004 Gi dere da!! smultringer er jo godt!! samma hva det er stekt i vel?
Arkana Skrevet 16. desember 2004 #12 Skrevet 16. desember 2004 Takk Arkadia! Tror helelr ikke det er mulig å steike smultringer i olje. Nå skal jeg hjem å prøve ut oppskriften!! Fettet man steker i gir jo smak til smultringene, og jeg synes den smaken er noe av det som gjør smultringer så godt.
jordbær Skrevet 16. desember 2004 #13 Skrevet 16. desember 2004 Vil tro at smult er en vesentlig del av SMULTringer
Gjest Anonymous Skrevet 16. desember 2004 #14 Skrevet 16. desember 2004 I mange oppskrifter står det matfett eller smult. Selvfølgelig er fettet viktig for smaken, men det finnes jo mange andre gode friterte kaker som ikke er stekt i smult. Var ikke poenget at trådstarter synes det smakte for mye smult? Forresten er det kjempegodt med litt konjakk i røra. God jul!
Nøste Skrevet 17. desember 2004 #15 Skrevet 17. desember 2004 Er du sikker på at man kan bruke olje? det har jeg aldri hørt om før Jeg trudde heller ikke det gikk ann å steke i olje. Men så fikk jeg lyst til å prøve å steke i olje, stekte senest i går det gikk helt fint kan annbefales appsolutt.
Gjest Gjest Skrevet 10. november 2006 #16 Skrevet 10. november 2006 Drar denne opp igjen. Tenker å bruke den oppskriften som Arkana kom med. Kan denne deigen stå i 2 døgn før den brukes, eller blir den da ødelagt?
Crash Skrevet 10. november 2006 #17 Skrevet 10. november 2006 (endret) . Endret 2. april 2008 av Miros
jordbær Skrevet 10. november 2006 #18 Skrevet 10. november 2006 Hmm.. Kan sikkert få oppskrift av moren min. I min familie, bruker vi smultringrøre og smultringrøredings.. En dings som slipper ut ringformet røre ved hjelp av en snodig maskin ut i smultet.
Gjest Gjest Skrevet 11. november 2006 #19 Skrevet 11. november 2006 Jeg tror nok trådstarter må glemme tanken om "smultringer som trekker lite fett". Når man steker i smult/olje, kommer man ikke unna at det blir fett... Sorry mac!
Gjest Rrrrune Skrevet 11. november 2006 #20 Skrevet 11. november 2006 En smultering, en smultering det er en ring med mat omkring - og er det ingen mat omkring er det ingen smultering! En smultering, en smultering det er en ring med mat omkring
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå