Gå til innhold

Lage risgrøt i ovn?


Anbefalte innlegg

Gjest Anonymous
Skrevet

Leste akkurat innlegget ang riskrem. Lurte litt på

om jeg skulle lage dette til helgen, men jeg liker

å prøve alternative metoder:

Jeg mener å ha spist en nydelig risgrøt da jeg var yngre.

Denne var, etter det jeg husker, laget i ovn (det tar noen

timer på svak varme).

Noen som har en "oppskrift" eller en god fremgangsmåte?

Har søkt litt på nettet uten å finne noe. Selv ikke

Schønberg Erken sier noe om det :-?

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Står oppskrift på dynegrøt (eller ovngrøt om man vil) på pakken... Men trodde denne smakte akkurat likt.

Skrevet

Smaker likt, men krever mindre røring.

Oppskriften står som regel på pakken, ja.

Gjest Anonymous
Skrevet
Står oppskrift på dynegrøt (eller ovngrøt om man vil) på pakken... Men trodde denne smakte akkurat likt.

Ahh - "dynegrøt". Fikk et treff på google groups

(fra no.alt.pludring av alle steder). Slik jeg husker

det var grynene litt mer "al dente" enn vanlig grøt

Altså litt mer å tygge på. Men det er bare en måte å

finne det ut på... :)

Her er det jeg fant vha google:

"Jeg koker grøten inni ovnen. Altså, først koker jeg

den opp i gryten på komfyren på vanlig måte, og _så_

setter jeg hele gryten med lokk på i stekeovnen på

hmm. ca 100 grader og lar den stå der i et par timer

eller så.. Jeg har aldri tatt nøyaktig tid, jeg bare sjekker

om grøten er ferdig dann og vann. Den moderne

utgaven av dynegrøt eller koking i høykasse ;-) Veldig

praktisk siden man slipper svidd grøt :-)"

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...