Cyndaquil Skrevet 12. mars 2017 #1 Del Skrevet 12. mars 2017 Hei dere 😊 Kjøpte svensk hvetemel for første gang for litt siden, en 5kg pakke. . Jeg har opplevd gang på gang at bakverk som brød og pizzadeigen blir flatt av det eller hever dårlig. De første gangene trodde det var jeg som var uheldig og drepe gjæra, men etter etter at gårdagens fiasko tok jeg en kontroll i dag. Lagde to pizzadeigen, en med det svenske melet og en med vanlig norsk regal. Brukte samme mengde gjær, og vann fra samme litersmotor. Og joda, den svenske ble hard og flat mens den norske ble god og lufting. så da er spørsmålet til dere smarte damer: er det forskjell på norsk og svensk mel? Om ja, hvordan lykkes jeg med det svenske melet? Har 3 kg som havner i søpla om alt fortsetter å bli flatt og ekkelt Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Cyndaquil Skrevet 13. mars 2017 Forfatter #2 Del Skrevet 13. mars 2017 Ingen med erfaringer 😕? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 13. mars 2017 #3 Del Skrevet 13. mars 2017 Jeg har ikke merket forskjell, sikker på at det ikke er gjæpakkene? Anonymkode: b9965...dc6 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 14. mars 2017 #4 Del Skrevet 14. mars 2017 På 12.03.2017 den 18.08, aicelain skrev: Hei dere 😊 Kjøpte svensk hvetemel for første gang for litt siden, en 5kg pakke. . Jeg har opplevd gang på gang at bakverk som brød og pizzadeigen blir flatt av det eller hever dårlig. De første gangene trodde det var jeg som var uheldig og drepe gjæra, men etter etter at gårdagens fiasko tok jeg en kontroll i dag. Lagde to pizzadeigen, en med det svenske melet og en med vanlig norsk regal. Brukte samme mengde gjær, og vann fra samme litersmotor. Og joda, den svenske ble hard og flat mens den norske ble god og lufting. så da er spørsmålet til dere smarte damer: er det forskjell på norsk og svensk mel? Om ja, hvordan lykkes jeg med det svenske melet? Har 3 kg som havner i søpla om alt fortsetter å bli flatt og ekkelt Mel har ulik kornstørrelse og fuktinnhold - som alt annet som er malt opp og trekker fuktighet. Men så lenge den "norske" og "svenske" deigen i konsistens (ikke vekt eller volum - de er uten betydning i baking) er lik så får du likt resultat. Kan den ene deigen kreve mer tid enn den andre? Definitivt - dette vil i stor grad avhenge av kornstørrelse og sammensetning. Men en deig er ferdig hevet når den er det, ikke etter x minutter. Min ide til problemløsning: sett deigen før du legger deg. Standard deig: Mel+salt+(kaldt)vann+en 1/4 ts gjær til en myk ikke-knabar deig. La den stå over natta. Hever den? Alt ok. Slå den ned og sett den kjølig til baking etter jobb. Anonymkode: c958c...c18 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Cyndaquil Skrevet 14. mars 2017 Forfatter #5 Del Skrevet 14. mars 2017 5 timer siden, AnonymBruker skrev: Mel har ulik kornstørrelse og fuktinnhold - som alt annet som er malt opp og trekker fuktighet. Men så lenge den "norske" og "svenske" deigen i konsistens (ikke vekt eller volum - de er uten betydning i baking) er lik så får du likt resultat. Kan den ene deigen kreve mer tid enn den andre? Definitivt - dette vil i stor grad avhenge av kornstørrelse og sammensetning. Men en deig er ferdig hevet når den er det, ikke etter x minutter. Min ide til problemløsning: sett deigen før du legger deg. Standard deig: Mel+salt+(kaldt)vann+en 1/4 ts gjær til en myk ikke-knabar deig. La den stå over natta. Hever den? Alt ok. Slå den ned og sett den kjølig til baking etter jobb. Anonymkode: c958c...c18 Tusen takk 😄 Det kan jeg prøve 😊 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå