Gjest Anonymous Skrevet 14. desember 2004 #1 Skrevet 14. desember 2004 Noen som har en superb oppsktift på denne baksten? Det er så godt med gulost og agurk på... Namnam...
Arkana Skrevet 14. desember 2004 #2 Skrevet 14. desember 2004 Saftige hvetekringler (36 stk) 6 dl melk 200 g smør 200 g sukker ½ ts salt 2 egg 100 g gjær litt kardemomme ca 1 kg hvetemel Smelt smør og lunk melken i smøret. Rør ut gjæren i litt av blandingen og rør sammen. Halvpisk eggene og ha dem sammen med salt, sukker, kardemomme og mel. Ha i så mye mel at det blir en ikke for fast deig (spar litt mel til bakingen). La deigen heve godt opp. Del i 36 emner. Trill disse til pølser som formes til kringler. Sett dem på stekeovnsplaten til etterheving. Pensle dem med en blanding av egg og melk. Stekes på 250 grader i 5-8 min. Glaser med melisglasur. Du kan også forme den til én stor kringle istedet for mange små, da må den stekes ved 200 grader i ca 25 minutter.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå