Gå til innhold

Hvetekringle/brød


Anbefalte innlegg

Gjest Anonymous
Skrevet

Noen som har en superb oppsktift på denne baksten? Det er så godt med gulost og agurk på... Namnam...

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Saftige hvetekringler (36 stk)

6 dl melk

200 g smør

200 g sukker

½ ts salt

2 egg

100 g gjær

litt kardemomme

ca 1 kg hvetemel

Smelt smør og lunk melken i smøret. Rør ut gjæren i litt av blandingen og rør sammen. Halvpisk eggene og ha dem sammen med salt, sukker, kardemomme og mel. Ha i så mye mel at det blir en ikke for fast deig (spar litt mel til bakingen). La deigen heve godt opp. Del i 36 emner. Trill disse til pølser som formes til kringler. Sett dem på stekeovnsplaten til etterheving. Pensle dem med en blanding av egg og melk.

Stekes på 250 grader i 5-8 min.

Glaser med melisglasur.

Du kan også forme den til én stor kringle istedet for mange små, da må den stekes ved 200 grader i ca 25 minutter.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...