AnonymBruker Skrevet 10. mars 2017 #1 Skrevet 10. mars 2017 Skal ha ca 15 personer over på middag neste måned i forbindelse med et jubileum. Tenkte å ha tre retter, men står litt fast på ideer på hva servere. Så hadde håpet at noen kunne komme med tips. Innbydelse er sendt ut, der jeg ba om få beskjed om å få melding tilbake om allergier etc. En er allergisk mot skalldyr og fisk av såpass alvorlig grad at han ikke kan komme om vi serverer det. En har cøliaki, to er muslimer og to er veganere. Så har noen ideer på hva vi kan servere? Anonymkode: 1c64b...97d
AnonymBruker Skrevet 10. mars 2017 #2 Skrevet 10. mars 2017 tomat, mozzarella, basilikum, olivenolje biff, hasselbackpoteter, syltet løk sjokolademousse med friske bær Anonymkode: c36c1...d0f 4
AnonymBruker Skrevet 10. mars 2017 #3 Skrevet 10. mars 2017 veganerne kan få det samme, bare uten mozzarella, biff og gi dem noe vegansk spesialrett til dessert. slitsomme mennesker Anonymkode: c36c1...d0f 2
AnonymBruker Skrevet 10. mars 2017 #4 Skrevet 10. mars 2017 når jeg tenker meg om kan de sitte der med bær og soyamelk til dessert Anonymkode: c36c1...d0f 2
AnonymBruker Skrevet 10. mars 2017 #5 Skrevet 10. mars 2017 Hva med en sorbet til dessert? Ikke kjempespennende kanskje men det kan alle spise http://trinesmatblogg.no/2011/07/29/jordbaersorbet/ litt bær og smeltet mørk (melkefri) sjokolade til eller noe.. Middag kan du ha noe kjøtt med noen gode bakte rotgrønnsaker og sopp i ovnen? Så kan veganeren få bakte grønnsaker og sopp og en annen saus til. Forrett kanskje salat med mozzarella som nevnt over? Hvis du bruker gode tomater og olivenolje og kanskje noen pinjekjerner i så blir den god uten osten og 😀 Anonymkode: b23d7...137
AnonymBruker Skrevet 10. mars 2017 #6 Skrevet 10. mars 2017 Det viktigste når man tenker menysammensetning er råvarer i sesong. Tomater, mozzarella, basilikum og jordbær er definitivt ikke i sesong nå. Sitrus er, altså appelsiner og sitroner. Europeisk asparges kommer også snart. Reker og blåskjell er gode nå mens det ennå er kaldt i havet (ikke aktuelt for veganerne, selvsagt). Jeg ville tenkt om jeg kunne lage forrett og dessert basert rundt noe av dette. Anonymkode: 810c2...c72
AnonymBruker Skrevet 10. mars 2017 #7 Skrevet 10. mars 2017 1 minutt siden, AnonymBruker skrev: Det viktigste når man tenker menysammensetning er råvarer i sesong. Tomater, mozzarella, basilikum og jordbær er definitivt ikke i sesong nå. Sitrus er, altså appelsiner og sitroner. Europeisk asparges kommer også snart. Reker og blåskjell er gode nå mens det ennå er kaldt i havet (ikke aktuelt for veganerne, selvsagt). Jeg ville tenkt om jeg kunne lage forrett og dessert basert rundt noe av dette. Anonymkode: 810c2...c72 Edit: Jeg glemte skalldyrallergien! Så stryk det forslaget, selvsagt. Anonymkode: 810c2...c72 1
AnonymBruker Skrevet 10. mars 2017 #8 Skrevet 10. mars 2017 28 minutter siden, AnonymBruker skrev: Det viktigste når man tenker menysammensetning er råvarer i sesong. Tomater, mozzarella, basilikum og jordbær er definitivt ikke i sesong nå. Sitrus er, altså appelsiner og sitroner. Europeisk asparges kommer også snart. Reker og blåskjell er gode nå mens det ennå er kaldt i havet (ikke aktuelt for veganerne, selvsagt). Jeg ville tenkt om jeg kunne lage forrett og dessert basert rundt noe av dette. Anonymkode: 810c2...c72 Trenger ikke være jordbærsorbet, jeg bare søkte på et eksempel på oppskrift uten egg pga. Veganerne og tok første. her er et revidert forslag med sitrus http://trinesmatblogg.no/2010/04/13/appelsinsorbet-i-godt-selskap/ Anonymkode: b23d7...137
AnonymBruker Skrevet 10. mars 2017 #9 Skrevet 10. mars 2017 Jeg kommer ikke med konkret forslag til meny her, men vil gi et litt mer generelt råd. I og med at det kommer såpass mange kan det bli mye jobb om du skal lage flere alternativer for å tilpasse til alle spesialbehovene. Jeg tror det enkleste du kan gjøre er å starte med det som kan spises av alle gjestene, altså en vegansk meny, og prøve å finne glutenfrie retter. Veganmisjonen har mange fine oppskrifter, og der vil jeg tro det er mulig å finne både forretter, hovedretter og desserter som ikke inneholder gluten. Lykke til! Anonymkode: af075...315 1
Carrot Skrevet 10. mars 2017 #10 Skrevet 10. mars 2017 matprat.no og søk på "vegan" da dekker du både muslimene og sjømatissuet med en gang.. 2
AnonymBruker Skrevet 10. mars 2017 #11 Skrevet 10. mars 2017 14 minutter siden, AnonymBruker skrev: Jeg kommer ikke med konkret forslag til meny her, men vil gi et litt mer generelt råd. I og med at det kommer såpass mange kan det bli mye jobb om du skal lage flere alternativer for å tilpasse til alle spesialbehovene. Jeg tror det enkleste du kan gjøre er å starte med det som kan spises av alle gjestene, altså en vegansk meny, og prøve å finne glutenfrie retter. Veganmisjonen har mange fine oppskrifter, og der vil jeg tro det er mulig å finne både forretter, hovedretter og desserter som ikke inneholder gluten. Lykke til! Anonymkode: af075...315 Nå har jeg lest litt mer, så her kommer jeg med menyforslag likevel: Forrett: Squashravioli med soltørket tomat og valnøttfyll Hovedrett: Nøttestek Dessert: Sjokolademousse Anonymkode: af075...315 1
AnonymBruker Skrevet 10. mars 2017 #12 Skrevet 10. mars 2017 Tusen takk! Vi har diskutert litt her i kveld, og funnet ut vi går nok for en vegansk kveld. Det blir sikkert det enkleste og sikkert like godt. Jubilanten syntes det var en god idé og. Anonymkode: 1c64b...97d
AnonymBruker Skrevet 11. mars 2017 #13 Skrevet 11. mars 2017 Hvorfor 3 retters? med så mange forskjellige mennesker som ikke kan spise ditten og datten? Kansje dere skal diskutere om en buffett hadde vært bedre? Ha forskjellige stasjoner så alle kan smake på alt =) + en dessert bord <3 er jo fest! Mange retter som kan lages dagen før Anonymkode: 54b75...421 1
Gjest carmabell Skrevet 11. mars 2017 #14 Skrevet 11. mars 2017 Forrett: gazpacho (alle kan spise) Hovedrett: risotto med asparges og anamafilet (vegansk versjonen av kyllingvinger og finnes på de fleste menybutikker) eller linseburgere med søtpotetfries og guacamole (alle kan spise alt) Dessert: sjokolademouse (pass på at det ikke er gelatin i) eller sorbet. (alle kan spise)
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå