Djungelvrål Skrevet 3. mars 2017 #1 Skrevet 3. mars 2017 Jeg skal lage rødvinsgryte imorgen og har Barbera og Ripasso hjemme. Hvilken vin burde jeg ha i maten? Vet jeg skulle brukt en fransk fruktig vin men det er disse jeg har...
AnonymBruker Skrevet 3. mars 2017 #2 Skrevet 3. mars 2017 4 minutter siden, Boomonster skrev: Jeg skal lage rødvinsgryte imorgen og har Barbera og Ripasso hjemme. Hvilken vin burde jeg ha i maten? Vet jeg skulle brukt en fransk fruktig vin men det er disse jeg har... Har du en god oppskrift, og vet du om jeg kan bruke en hel oksesteik, må vel kanskje kutte den opp da.. Anonymkode: 4a1e0...95b
Djungelvrål Skrevet 3. mars 2017 Forfatter #3 Skrevet 3. mars 2017 2 minutter siden, AnonymBruker skrev: Har du en god oppskrift, og vet du om jeg kan bruke en hel oksesteik, må vel kanskje kutte den opp da.. Anonymkode: 4a1e0...95b Jeg skal bruke denne, har aldri laget det før. Du kan sikkert bruke stek men det foretrukne er høyrygg. http://www.matprat.no/oppskrifter/gjester/boeuf-bourguignon/ 1
Brunhilde Skrevet 4. mars 2017 #4 Skrevet 4. mars 2017 Når du først skal lage en så god gryte burde du søke etter Julia Childs oppskrift. Den på Matprat er bare en blek kopi i forhold. Det er litt mer arbeid, men vel verdt det. Jeg ville valgt den vinen du har minst lyst til å drikke ved siden av til gryten. Begge er jo gode viner. Til deg som spurte om du kunne bruke okstesteik så er svaret at ja, det kan du absolutt! Julia Child sier at jo bedre kjøttet er, jo bedre blir gryten, men anbefaler ikke høyrygg spesielt selv om gryten blir god med det. Jeg pleier å bruke halvparten høyrygg og halvparten steik eller bankekjøtt. Jeg finner ikke akkurat den oppskriften jeg bruker på nett, men denne er veldig lik. 1
Djungelvrål Skrevet 4. mars 2017 Forfatter #5 Skrevet 4. mars 2017 Oppskriften er helt lik men i din er det hvitløk og tomatpure.
Brunhilde Skrevet 4. mars 2017 #6 Skrevet 4. mars 2017 21 minutter siden, Boomonster skrev: Oppskriften er helt lik men i din er det hvitløk og tomatpure. Nei, nei, nei. Du kan ikke bare se på ingrediensene og tro at oppskriften er den samme. Oppskrifter består av to ting, ingredienser og fremgangsmåte. Fremgangsmåten er forskjellig og resultatet blir deretter. ;-) 2
AnonymBruker Skrevet 4. mars 2017 #7 Skrevet 4. mars 2017 Barbera vil funke fint. Anonymkode: 9eca1...7db
AnonymBruker Skrevet 4. mars 2017 #8 Skrevet 4. mars 2017 9 timer siden, Brunhilde skrev: Når du først skal lage en så god gryte burde du søke etter Julia Childs oppskrift. Den på Matprat er bare en blek kopi i forhold. Det er litt mer arbeid, men vel verdt det. Jeg ville valgt den vinen du har minst lyst til å drikke ved siden av til gryten. Begge er jo gode viner. Til deg som spurte om du kunne bruke okstesteik så er svaret at ja, det kan du absolutt! Julia Child sier at jo bedre kjøttet er, jo bedre blir gryten, men anbefaler ikke høyrygg spesielt selv om gryten blir god med det. Jeg pleier å bruke halvparten høyrygg og halvparten steik eller bankekjøtt. Jeg finner ikke akkurat den oppskriften jeg bruker på nett, men denne er veldig lik. Her er Julias oppskrift oversatt til norsk http://millasmat.com/middag/boeuf-bourguignon Anonymkode: bd445...8db
Brunhilde Skrevet 4. mars 2017 #9 Skrevet 4. mars 2017 3 minutter siden, AnonymBruker skrev: Her er Julias oppskrift oversatt til norsk http://millasmat.com/middag/boeuf-bourguignon Anonymkode: bd445...8db Jeg er ikke så sikker på at det er hennes oppskrift, hun brukte ikke bønner i sin. Bloggeren sier heller ikke at dette er Julia Child sin oppskrift... 1
AnonymBruker Skrevet 5. mars 2017 #10 Skrevet 5. mars 2017 17 timer siden, Brunhilde skrev: Når du først skal lage en så god gryte burde du søke etter Julia Childs oppskrift. Den på Matprat er bare en blek kopi i forhold. Det er litt mer arbeid, men vel verdt det. Jeg ville valgt den vinen du har minst lyst til å drikke ved siden av til gryten. Begge er jo gode viner. Til deg som spurte om du kunne bruke okstesteik så er svaret at ja, det kan du absolutt! Julia Child sier at jo bedre kjøttet er, jo bedre blir gryten, men anbefaler ikke høyrygg spesielt selv om gryten blir god med det. Jeg pleier å bruke halvparten høyrygg og halvparten steik eller bankekjøtt. Jeg finner ikke akkurat den oppskriften jeg bruker på nett, men denne er veldig lik. Takk for informativt svar. Anonymkode: 4a1e0...95b 1
Djungelvrål Skrevet 5. mars 2017 Forfatter #11 Skrevet 5. mars 2017 På 4.3.2017 den 13.22, AnonymBruker skrev: Barbera vil funke fint. Anonymkode: 9eca1...7db Endte opp med å bruke Ripassoen, gryta ble nydelig. Laget til 9 stykk, var 8 gjester og gryta ble nesten spist tom.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå