Gå til innhold

Holdbarhet kartongvin


Anbefalte innlegg

AnonymBruker
Skrevet

Hvor lang tid etter tappedato (som står på kartingen), kan rødvin drikkes?

Det er en uåpnet 3-liters kartong  med rødvin (14 % alkoholinnhold).

Noen sier 9 mnd, men jeg har også hørt at den kan være holdbar lengre (ca 12 mnd).

Hva har du erfaring med?

Hvordan kjenner jeg evt at den er for gammel til å drikke?

Anonymkode: 53707...026

Videoannonse
Annonse
AnonymBruker
Skrevet
Akkurat nå, AnonymBruker skrev:

Hvor lang tid etter tappedato (som står på kartingen kartongen ), kan rødvin drikkes?

Det er en uåpnet 3-liters kartong  med rødvin (14 % alkoholinnhold).

Noen sier 9 mnd, men jeg har også hørt at den kan være holdbar lengre (ca 12 mnd).

Hva har du erfaring med?

Hvordan kjenner jeg evt at den er for gammel til å drikke?

Anonymkode: 53707...026

Rettet.

Anonymkode: 53707...026

AnonymBruker
Skrevet

Hvis den smaker vondt eller annerledes enn den pleier er den for gammel. Min erfaring er at det må smaking til :) Har vel hatt kartoger som har vært åpnet stående i mange måneder uten problem, får litt pappsmak, men ikke verre enn det. 

Anonymkode: 379f6...522

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet
3 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Hvis den smaker vondt eller annerledes enn den pleier er den for gammel. Min erfaring er at det må smaking til :) Har vel hatt kartoger som har vært åpnet stående i mange måneder uten problem, får litt pappsmak, men ikke verre enn det. 

Anonymkode: 379f6...522

Takk for råd :blomst:

Anonymkode: 53707...026

Skrevet

Uåpnet er regelen 12 mnd etter tappedato, men jo ferskere den er jo bedre er vinen.

Åpen har jeg hørt alt fra tre uker til tre måneder etter den er åpnet, men tror du bare må smake på vinen.

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet
Akkurat nå, Alice123 skrev:

Uåpnet er regelen 12 mnd etter tappedato, men jo ferskere den er jo bedre er vinen.

Åpen har jeg hørt alt fra tre uker til tre måneder etter den er åpnet, men tror du bare må smake på vinen.

Tusen takk :blomst:

Anonymkode: 53707...026

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet

Du merker raskt om den er dårlig, da får den eddiksmak. 

Anonymkode: b72a4...a8b

AnonymBruker
Skrevet

Uåpnet 1 år etter tappedato, i romtemperatur. Åpnet 1-2 mnd i kjøleskap :)
Lukter den gjæret, har fått bunnfall (som ikke skulle vært der i utgangspunktet), eller smaker eddik-lignende bør den ikke drikkes.
Hilsen "pol-jente" ;) 

Anonymkode: 89c50...1e7

Skrevet
På 2.3.2017 den 2.26, Alice123 skrev:

Uåpnet er regelen 12 mnd etter tappedato, men jo ferskere den er jo bedre er vinen.

Åpen har jeg hørt alt fra tre uker til tre måneder etter den er åpnet, men tror du bare må smake på vinen.

Hvis dette stemmer har jeg en høne og plukke med vinmonopolet! Deres gamle viner er jo svindyre!

8 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Uåpnet 1 år etter tappedato, i romtemperatur. Åpnet 1-2 mnd i kjøleskap :)
Lukter den gjæret, har fått bunnfall (som ikke skulle vært der i utgangspunktet), eller smaker eddik-lignende bør den ikke drikkes.
Hilsen "pol-jente" ;) 

Anonymkode: 89c50...1e7

Mener du det er farlig å drikke det? Så vidt jeg vet er eddikk trygt å drikke, det er bare ikke så godt, og man blir ikke full.

En vin på 14% kan da umulig gjære noe mer, så det ville jeg ikke regnet med.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...