Polly Ester Skrevet 12. desember 2004 #1 Skrevet 12. desember 2004 Jeg har en ganske stor mengde safran og skal lage lussekatter. Men, hvor mye skal jeg bruke? En t-skje, en knivsodd eller hva? ` Det står i oppskrifter at jeg skal ha 1 g, men hvordan får jeg målt det? På min vekt er det vel 25 gram det begynner å måle på...
Chihiro Skrevet 12. desember 2004 #2 Skrevet 12. desember 2004 Jeg har nettopp satt en deig til lussekatter. Jeg kjøpte 1 gram safran på apoteket i går, mengden tilsvarte ca 1 teskje.
Arkana Skrevet 12. desember 2004 #3 Skrevet 12. desember 2004 Du trenger ikke måle, safran selges omtrent alltid i 1 grams pakninger.
Polly Ester Skrevet 12. desember 2004 Forfatter #4 Skrevet 12. desember 2004 Broren min kjøpte en pose i Thailand i fjor... den er stor, så det er mye mer enn 1 gram der. Men, da kan jeg bare ta en t-skje da? Blir safran gammelt? Denne posen med safran er kjøpt høsten 2003...
Gjest gjest1 Skrevet 12. desember 2004 #5 Skrevet 12. desember 2004 Ca en teskje ja. (Personlig ville jeg droppet safranen...men så har jeg aldri vært fan av lussekatter heller)
Fakse Skrevet 12. desember 2004 #6 Skrevet 12. desember 2004 Ca en teskje ja. (Personlig ville jeg droppet safranen...men så har jeg aldri vært fan av lussekatter heller) Om du ikke liker safran kan du bruke gurkemeie. Da får du den gule fargen på bakverket, uten at du får smaken av safran.
Gjest Ninakanin Skrevet 12. desember 2004 #7 Skrevet 12. desember 2004 Jeg skal bruke gurkemeie Jeg skal bake i morgentidlig, gleder meeeeeg!!!! Har tilogmed husket å kjøpe rosiner, de står og venter på kjøkkenet Namnamnam, bake-julen min dette her Men hvordan gjør man egentlig, bare vrir man deigen slik man vil, eller er det noen hemmelige triks?
Fakse Skrevet 12. desember 2004 #8 Skrevet 12. desember 2004 Jeg triller passelig lange pølser, også former jeg dem i de ulike fasongene.
Gjest Anonymous Skrevet 13. desember 2004 #9 Skrevet 13. desember 2004 Hmm... smaker det noe av gurkemeie da? Det var en god ide!
Fakse Skrevet 13. desember 2004 #10 Skrevet 13. desember 2004 Hmm... smaker det noe av gurkemeie da? Det var en god ide! Nope, den har ingen markant smak. Er bare farge.
Gjest Anonymous Skrevet 13. desember 2004 #11 Skrevet 13. desember 2004 Ok, takk Skal på butikken etterpå... og kjøpe gurkemeie!
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå